Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Pret “Zemgale/LLU” paklūp Latvijas čempioni HK “Mogo”

HK Zemgale
HK Zemgale

Pret “Zemgale/LLU” paklūp Latvijas čempioni HK “Mogo”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 03. oktobrī, Inbox.lv ledus hallē notika otrā apļa spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Mogo”. Pirmajā aplī HK “Mogo” pieveica jelgavniekus ar rezultātu 3:0 un viss liecināja par to, ka arī šajā spēlē uzvara būs Latvijas čempionu rokās. Savukārt HK “Zemgale/LLU” spēlētāju uzdevums šajā spēlē nezaudēt ar pārāk lielu vārtu starpību, kā tas bija iepriekšējā spēlē pret HK “Kurbads”.

Pirmo trešdaļu aktīvāk uzsāk HK “Mogo” spēlētāji, bet jelgavnieki centās maksimāli uzmanīgi spēlēt aizsardzībā. Ceturtā minūtē no jelgavnieku aizsargu pieskatīšanas izvairās HK “Mogo” uzbrucējs Jānis Ozoliņš, kurš no aizvārtes izlaužas vārtu priekšā un atklāj spēles rezultātu, ieraidot ripu staro vārtsarga Nikolaja Žurkova kājsargiem – 0:1. Trešdaļās turpinājumā HK “Zemgale” ir spiesta spēlēt vēl uzmanīgāk aizsardzībā, jo pēc kārtas tiek nopelnīti divi noraidījumi. Jāsaka, ka jelgavnieki teicami tika galā ar šo uzdevumu, nosargājot savus vārtus. Vienīgais, kas īsti nesokas viesiem, ripas izraidīšana no savas zonas. Trīs reizes precīzi neizraidīta ripa varēja kļūt par vārtu zaudēšanas iemeslu. Tomēr veiksme ir HK “Zemgale/LLU” pusē un pirmā trešdaļa noslēdzas ar minimālu zaudēto vārtu pārsvaru.

 

Ja otrā trešdaļā jelgavniekiem izdosies aizsardzībā izpildīt trenera norādījumus, tad iespējams, ka galvenais spēles uzdevums tiks izpildīts. Jāsaka, ka HK “Zemgale/LLU” tiešām spēlē ļoti piesardzīgi aizsardzībā, līdz ar to komandas uzbrucējiem rodas iespējas biežāk viesoties HK “Mogo” aizsardzības zonā un veidot bīstamus uzbrukumus. Trešdaļas septītā minūtē pēc Riharda Grigora piespēles, ļoti ātrs un mērķtiecīgs pretinieka zonā ir komandas kapteinis Raimonds Vilkoits, kurš apspēlē aizsargus no aizvārtes mēģina raidīt ripu Renāra Kazanova sargātos vārtos. Kazanovs ripu atvaira, bet tā atlec pie Alda Āboliņa un viņš to triec iekšā vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Gūtie vārti piedod pārliecību HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem, bet pretiniekam atgūties traucē noraidījumus, kas seko pēc zaudētiem vārtiem un jau minūti vēlāk pēc iepriekš zaudētiem vārtiem HK “Mogo” ielaiž vēl vienu ripu, kuru pēc Jāņa Bullīša piespēles vārtos ieraida Māris Miezis – 2:1. Godīgi sakot, šādu spēles gaitu nebija gaidījis neviens. Jelgavnieki nonāk mazākumā un ledus saimniekiem rodas iespēja izlīdzināts spēles rezultātu, bet “Zemgale/LLU” aizsargus neizdodas pieveikt. Trešdaļas vidū abas komandas spēlē četri pret četri, jo abās komandās ir pa vienam noraidītam spēlētājam. Šajā spēles posmā pārsvars pāriet HK “Mogo” spēlētāju rokās un tad, kad laukumā atgriežas noraidītie spēlētāji, viņu spiediens nes rezultātu un viņiem izdodas izlīdzināt spēles rezultātu – 2:2. Tomēr atlikušajā trešdaļas laikā viņi atkal zaudēja savu pārsvaru, jo izpelnās divus noraidījumus, kurus jelgavniekiem neizdodas realizēt, bet toties izdodas spēles epicentru novirzīt pie pretinieku vārtiem, tādā veidā pasargājot savus.

 

HK “Mogo” trešo trešdaļu sāk mazākumā un tas dod zināmu priekšrocību jelgavniekiem, kuriem ir priekšroka uzbrukumos. Vairākums netiek realizēts, bet uzreiz pēc tā, savu iespēju realizē HK “Zemgale/LLU” pirmais piecinieks. Pēc Sanda Zolmaņa un Jura Ziemiņa piespēlēm ripu vārtos ieraida Olafs Aploks un jelgavnieki izvirzās vadībā – 3:2. Tādu spēle gaitu tiešām nebija gaidījis neviens un it īpaši HK “Mogo”. Tomēr līdz trešdaļas beigām atlikušas vēl astoņpadsmit minūtes un viņi pieliek visas pūles, lai izlīdzinātu spēles rezultātu. Trešdaļas vidū viņu tiekšanās pēc vārtiem vainagojas ar trim noraidījumiem un vārtu gūšanas iespējas ir jāatliek uz vēlāku laiku. Kad līdz spēles beigām atlikušas divas ar pusi minūtes HK “Mogo” iet uz visu banku. Renārs Kazanovs atstāj vārtus, lai laukumā varētu nākt sestais laukuma spēlētājs. Spiediens uz HK “Zemgale/LLU” vārtiem ir pamatīgs, bet komanda godam aizsargājas. Kad raidīto ripu fiksē Nikolajs Žurkovs, HK “Mogo” spēlētāji mēģina to iebakstīt ar nūjām un tas rada kautiņu pie “Zemgale/LLU” vārtiem. Spriedze pieaug, jo neskatoties uz abpusējiem noraidījumiem ledus saimnieki spēlē bez vārtsarga vārtos. Pēdējā spēles minūtē Jānim Bullītim izdodas atņemt ripu pretiniekam un viņš to met ārā no savas zonas precīzi trāpot vārtos – 4:2. Latvijas čempioni atlikušajās spēles sekundēs turpina spiedienu un spēle ar sešiem laukuma spēlētājiem. HK “Zemgale/LLU” kapteinis Raimonds Vilkoits izpelnās noraidījumu un trīsdesmit sekundes jelgavniekiem jāspēlē lielā mazākumā. Cepuri nost puiši to dara teicami un pat vienu reizi bija iespēja iemest vēl piekto ripu, bet tā aizlidoja garām vārtiem. Atskan spēles beigu svilpe un HK “Zemgale/LLU” svin negaidītu uzvaru pār Latvijas Virslīgas spēcīgāko komandu ar rezultātu 4:2.

 

Ruslans Antropovs