Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Rūžička: "Nedomāju, ka mūsu vairākums bija slavējams"

Rūžička: "Nedomāju, ka mūsu vairākums bija slavējams"
Vladimirs Rūžička
Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Pasaules hokeja čempionāta spēlē vakar Latvijas izlase ar 2:4 atzina Čehijas valstsvienības pārākumu. Pēcspēles komentāros Čehijas izlases pārstāvji atzina, ka mačs nebija viegls.

"Pirmajai uzvarai vienmēr ir liela nozīme. Tā nebija viegla spēle. Pirmās 25 vai 30 minūtes viņi spēlēja diezgan labi. Domāju, ka beigās viņiem nedaudz pietrūka svaiguma," pēc spēles atzina Čehijas izlases kapteinis Jakubs Vorāčeks. "Tā mums bija ļoti smaga spēle. Cīņās ar Latviju mums ir obligāti jāuzvar, taču viņiem ir ļoti laba komanda. Šie spēlētāji ir kopā gandrīz visu sezonu. Mēs esam acīmredzami priecīgi par uzvaru," savam kapteinim piekrita aizsargs Jans Hejda.

Trīs no četrām ripām čehi iemeta skaitliskajā vairākumā. Īpaši smags Latvijai bija Kristapa Sotnieka noraidījums (5+20) otrā perioda vidū, kura laikā čehi iemeta vienu ripu. "Tas vairākums mums palīdzēja. Mēs zinājām, kas ir jādara, un nekritām panikā. Ieguvām iniciatīvu un raidījām daudz metienus pa vārtiem," piebilda Vorāčeks.

Spēli Čehijas izlases vārtos sāka Aleksandrs Salāks, tomēr otrā perioda sākumā pēc otrās ielaistās ripas viņš tika nomainīts. "Pret zviedriem un latviešiem Salāks nerādīja to labāko sniegumu. Tā nebija tikai viņa vaina, kļūdas pieļāva aizsardzība, taču mums vajadzēja, lai vārtsargs spētu glābt izšķirošos brīžos," sacīja Čehijas izlases treneris Vladimirs Rūžička. Salāku nomainīja Ondrejs Pavelecs, kurš atlikušajā laikā palika nepārspēts. "Uz mūsu vārtiem bija liels spiediens. Ondrejs stājās vārtos un neielaida nevienu ripu, līdz ar to esmu mierīgs," norādīja Rūžička.

Jau spēles sākumā sāpīgu spēka paņēmienu piedzīvoja čehu uzbrucējs Jakubs Klepišs, kurš gan vēlāk atgriezās laukumā. "Cepuri nost. Tā ir jāspēlē pasaules čempionātā," Rūžička komentēja Klepiša atgriešanos laukumā.

Čehu treneris arī nevēlējās piekrist Vorāčekam par spēli vairākumā. "Nedomāju, ka vairākums bija slavējams. Mēs guvām dažus vārtus, taču tajā pašā laikā maz metām pa vārtiem. Pirmajā periodā spējām tikt līdz zilajai līnijai, bet beigās atjēdzāmies kaut kur laukuma stūrī... Tā nedrīkst spēlēt! Labi, ka bija tā diena, ka visas no tālienes mestās ripas atrada ceļu uz vārtiem," sacīja Rūžička.

Izmantotie resursi:
Page Redirection
Hokej.cz - web českého hokeje

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-05-03 10:24, pirms 9 gadiem
Visu cieņu Klepisam, tu nopietni? Žēl ka purnu pret bortu neizšķaidīja, kaut viņi izgāztos 1/4finālā, vēl labāk lai vispār netiktu tādos😂

  +1 [+] [-]

, 2015-05-03 11:51, pirms 9 gadiem
Es viņa vietā teiktu, visu cieņu tiesnesim, ka nosvilpa tur, kur to NEDRĪKSTĒJA darīt pēc noteikumiem.

     [+] [-]

, 2015-05-03 13:26, pirms 9 gadiem
nemaz tik traks tas spēka paņēmiens nebija bet Klepis gribēja dabūt vairākumu. Nesanāca, bet vismaz vārtus neieskaitīja.
Tad tas p***ars pasēdēja ģērbtuvē skata pēc un gāja atkal spēlēt. Čehi pēc savām aktierizdarībām visu cieņu pazaudējuši.

     [+] [-]

, 2015-05-03 13:26, pirms 9 gadiem
pat viņa uzvārds te tiek filtrēts kā rupjš