Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Mettas" Virslīgas komandas nosaukumā vairs nebūs Latvijas Universitātes vārda

Agris Suveizda

"Mettas" Virslīgas komandas nosaukumā vairs nebūs Latvijas Universitātes vārda
Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Futbola skola "Metta" savā mājaslapā paziņojusi par sadarbības turpināšanu ar Latvijas Universitāti, taču vienlaikus tās vārda vairs nebūs meistarkomandas nosaukumā.

"Jau vairāk nekā desmit gadu garumā FS "Metta" un Latvijas Universitāte ir īstenojusi sekmīgu sadarbību profesionālā futbola attīstībā un ievirzē, duālās karjeras ceļā veidošanā un stiprināšanā, kā arī izglītotu sportistu sagatavošanā. Ar prieku paziņojam, ka turpmāko trīs gadu garumā turpinām iesākto sadarbību!" teikts skolas mājaslapā. "Latvijas Universitāte ir ciešākais FS "Metta" ideju atbalstītājs un projektu līdzautors. LU ir mūsu valsts vadošā augstākās izglītības iestāde, kurā savas zināšanas ieguvušas daudzas izcilas personības. Ļoti priecājamies par sekmīgo sadarbību un ceram, ka arī turpmāk, kopīgi darbojoties, spēsim nostiprināt ideju par izglītotu un sportisku sabiedrību.

Sadarbības laikā kopīgi esam uzsākuši duālās karjeras īstenošanas ceļu, kas ļauj profesionālajiem sportistiem apvienot sportu ar augstāko izglītību, turklāt, papildus duālās karjeras ceļa izvirzīšanai, kopā esam pietuvojušies sporta izglītības programmas ieviešanai Latvijas Universitātē, kas ļautu Elites sportistiem sev interesējošā programmā turpināt izglītības gaitas. Latvijas Universitāte ir tradīcijām bagāta un ar plašu vēsturi, turklāt Latvijas Universitāte šogad svin savu 100. gadadienu. FS "Metta" un Latvijas Universitāte kopīgi turpina un turpinās izstrādāt arī augstākās izglītības programmu sporta treneru un speciālistu sagatavošanā.

Sākot ar šo sezonu, mūsu Meistarkomanda turpmāk dēvēsies FK "Metta" [Futbola klubs Metta], kamēr Latvijas Universitātes nosaukums rotās FK "Metta-2" komandu dalībai 1. līgas B čempionātā [FK Metta/Latvijas Universitāte]. Arī turpmāk LU vārds rotās akadēmijas un lielo komandu spēļu un treniņu formas, atgādinot mūsu futbolistiem un audzēkņiem par atbalstu, kas stāv aiz muguras. "Metta" ir pagodināta turpināt sadarbību ar Latvijas vadošo Universitāti ar lielo burtu!"

"Sadarbību ar FK "Metta" vērtēju ļoti pozitīvi, jo tas nav tikai Virslīgas klubs, bet tā ir futbola sistēma, kurā tiek trenēti un audzināti aptuveni 800 bērni, sākot jau no pirmskolas izglītības vecuma līdz meistarkomandai. Universitātes interesēs ir nest Latvijas Universitātes vārdu, piemēram, FK "Metta" bērniem uz sporta tērpa ir Latvijas Universitātes nosaukums, un viņi zina, ka universitāte ir viens no viņu atbalstītājiem. Ik gadu kopā ar FK "Metta" rīkojam bērnu un jauniešu pasākumus, un tādā veidā mēs atbalstām veselīgu dzīvesveidu, godīgu sacensību principu popularizēšanu. Šādi ar LU vārdu iepazīstinām jauniešus, kas ir arī mūsu universitātes potenciālie studenti," sacīja LU rektors Indriķis Muižnieks.

"Sadarbība ar Latvijas Universitāti 2007. gadā tika uzsākta kā ilgtermiņa sadarbība, kuras mērķis bija izveidot un stiprināt izglītības nozīmi sportistu vidū. Pateicoties šim sadarbības modelim un piemēram, sekojuši daudzi citi Latvijas futbola klubi un sporta veidi. Tas liecina par to, ka ir izdevies pievērst un mainīt Latvijas sporta sabiedrības domāšanas veidu. Šīs sadarbības ietvaros kopīgi esam pierādījuši, ka elites līmeņa sports ir apvienojams pat ar augstākās izglītības iegūšanu. Kopīgās idejas ir veicinājušas futbola klašu izveidošanu, jaunu izglītības programmu rašanos duālās karjeras ietvaros, zinātniski pētniecisko projektu izstrādi un vairāk kā simts futbolistu izglītošanu. Šāda veida sadarbība spēj nodrošināt mūžizglītības iespējas un, atsaucoties šim piedāvājumam, Latvijas Universitāte ir demonstrējusi augstākā līmeņa viedumu un izpratni par mūsdienīgu un nākotnē pieprasītu izglītības modeli. Mums ir liels prieks kopīgi turpināt iesākto un attīstīt aizvien progresīvākas idejas!" teic kluba līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons.

Izmantotie resursi:
METTA un Latvijas Universitāte turpina sekmīgo...

     [+] [-]

, 2019-04-03 22:10, pirms 5 gadiem
Pirmās trīs spēles vēl tika aizvadītas ar iepriekšējo nosaukumu?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-03 22:45, pirms 5 gadiem
FK METTA PA LAMPU

  +3 [+] [-]

, 2019-04-03 23:47, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Pirmās trīs spēles vēl tika aizvadītas ar iepriekšējo nosaukumu?
Pēdējā kārtā Ventspilī orģinālajā protokolā figurēja tikai FK Metta nosaukums,lai gan spēles informators pēc inerces pieminēja arī LU

  +1 [+] [-]

, 2019-04-04 00:19, pirms 5 gadiem
ČĻ tuvojas, jūtu!