Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Popkovs: "Strādāsim tālāk, dzīve turpinās"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Popkovs: "Strādāsim tālāk, dzīve turpinās"
Jurijs Popkovs
Foto: RFS

Pēc pirmās uzvaras SynotTip futbola Virslīgā ļoti apmierināts ar savu komandu bija BFC "Daugavpils" galvenais treneris Sergejs Pogodins, savukārt Jurijs Popkovs kritizēja savas komandas uzbrūkošās darbības.

Rīgas Futbola skolas galvenais treneris Jurijs Popkovs: "Pirmkārt, es gribētu apsveikt ar uzvaru savu kolēģi un labu draugu Sergeju Pogodinu. Jau pirms spēles teicu futbolistiem, ka Daugavpilī viegli nebūs. Daudzus gadus esmu braucis uz šejieni kā treneris un šeit vienmēr bijušas ļoti smagas spēles. Diemžēl vienā no galvenajiem spēles elementiem - divcīņās - mēs bijām daudz vājāki, kaut gan esam krietni vien vecāki. Spēlējām ļoti maigi, kas neļāva mums nospēlēt mūsu ieplānotajā kombinacionālajā stilā. Mani visvairāk uztrauc tas, ka nespējām nospēlēt uzbrukumā. Jā, mūsu leģionāram [Ensam Njē] bija laba iespēja iesist, bet kopumā ļoti nepārliecinoši darbojāmies uzbrukumā. Centos kaut ko mainīt, izlaidām papildus uzbrucējus, likām akcentu tieši uz uzbrukumu.

Diemžēl kārtējo reizi ielaidām pēc standartsituācijas. Šoreiz mēs jau paši iesitām savos vārtos, kas nav pieļaujami. Kopumā spēle man patika, tā bija dinamiska, kaujinieciska. Manuprāt, bija maz tā saucamo futbola momentu, bet divcīņu bija daudz. Strādāsim tālāk, dzīve turpinās!"

BFC "Daugavpils" galvenais treneris Sergejs Pogodins: "Arī es savai komandai teicu, ka viesu komandām pret mums vienmēr ir bijis grūti. Daugavpilī komandām vienmēr bijis sarežģīti paņemt punktus.. Bija jānoskaņo komandu cīņai, divcīņām. Galvenais bija nezaudēt tieši savas divcīņas. Šāds bija spēles uzstādījums. Mums bija neslikts pirmais puslaiks. Bija viens labs moments, kur Mirabdula Abasovs izgāja viens pret vienu pašā tā sākumā, taču neiesita. Vēlāk spēle izlīdzinājās.

Otrajā puslaikā iesitām vārtus, precīzāk pretinieks pats iesita. Pēc tā mūsu spēle nedaudz salūza. Sākām nervozēt, dziļi iesēdāmies aizsardzībā, dodot iespēju pretiniekam uzlauzt aizsardzību. Tomēr izturējām! Neteikšu, ka spēle bija līdzvērtīga, bet es vēl pirms divām nedēļām minēju, ka mēs gatavosimies ļoti nopietni [tiek domāts izlašu pārtraukums]. Strādājām divas reizes nedēļā un, manuprāt, futbola Dievs mūs par to atalgoja."