Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Rubene” uzvar arī Latvijas-Igaunijas regulārajā sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Rubene” uzvar arī Latvijas-Igaunijas regulārajā sezonā
Kocēnu "Rubene" regulāro sezonu uzvarējusi gan starptautiskajā, gan vietējā čempionātā, foto: Floorball.lv

Šodien tika aizvadīta viena spēle Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola čempionātā un kārtējo uzvaru ar minimālu pārsvaru izcīnīja “Rubene”, kas tādējādi vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma kļuva konkurentiem neaizsniedzama.

“Rubene” sešas no astoņām aizvadītajām spēlēm bija noslēgusi ar uzvaru vai zaudējumu cīņās, kad kādas komandas pārsvars nepārsniedz vienus vārtus. Tikmēr Lielvārdes komanda pirms šī mača bija piedzīvojusi divas neveiksmes pēc kārtas. Savstarpējo maču komandas aizvadīja ar diezgan novājinātiem sastāviem, jo Latvijas izlasē aizņemti bija Juris Sandis Jēgers, Matīss Celms un Jēkabs Keišs, bet vēl vairākiem florbolistiem bija citi iemesli, kādēļ viņi nevarēja palīdzēt komandām.

Līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida nedaudz vairāk par astoņām minūtēm, kad “Rubenes” ofensīva pretinieku zonā vainagojās ar Toma Pētersona pārtvertu bumbiņu un tās nogādāšanu brīvajam Rihardam Avotam, kurš meta precīzi. Prieki viesiem gan ilga vien divas minūtes, kad lielisku Marisa Giņko piespēli vārtu guvumā ar netveramu metienu pārvērta Toms Emīls Jēkabsons. Pēc pārtraukuma mājinieki ieguva tiesības uz soda metienu, bet Armands Savins nedaudz saminstinājās, tādējādi nepārspējot Robertu Trepšu, kurš vien uz soda metiena brīdi bija ieņēmis vietu vārtos,

Kas nepadevās ar soda metiena palīdzību, to mājinieki paveica no spēles, vārtus gūstot Anrijam Pavlovam un izvirzot vadībā savu komandu. Tomēr jau pēc minūtes Mārcis Brīvulis ar skaistu reidu no saviem vārtiem līdz pretinieku cietoksnim un rezultatīvam metienam atjaunoja līdzsvaru. Perioda izskaņā vispirms Ingars Matisons ar metienu no distances realizēja vairākumu, bet Artis Matīss Fogels “Rubenes” pārsvaru palielināja līdz 4:2.

Trešajā periodā rezultāts nemainīgs saglabājās līdz pat pēdējai minūtei, kad abām komandām bija pa noraidījumam, bet mājinieki vārtsargu mainīja pret tobrīd piekto laukuma spēlētāju. Ralfs Fricsons ar metienu tuvajā augšējā stūrī sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet atlikušajās 22 sekundēs “Lielvārde/FatPipe” vairs neizdevās izveidot kādu bīstamu momentu, lai tādējādi panāktu izlīdzinājum.

Tādējādi “Lielvārde/FatPipe” piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas šajā turnīrā, savukārt “Rubene” vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma kļuva konkurentiem nenotverama.

Nākamā spēle Latvijas-Igaunijas florbola līgā tiks aizvadīta 7. februārī, kad “Rubene” savās mājās uzņems Cēsu “Lekringu”. Regulārā sezonā noslēgsies 11. februārī ar spēlēm Valmierā un Igaunijas pilsētā Jogevā.