Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sāpīga neveiksme pret principiālajām norvēģietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sāpīga neveiksme pret principiālajām norvēģietēm
Latvijas valstsvienība piedzīvojusi sāpīgu zaudējumu Norvēģijas izlasei
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā saspringtu maču aizvadījusi Latvijas valstsvienība, līdzīgā cīņā ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Norvēģijas izlasei. Tas nozīmē, ka kvalifikācijas kārtā, visticamāk, būs jātiekas ar potenciāli spēcīgākām pretiniecēm.

Rotācijas jau pirmajā trešdaļā dod vēlamo rezultātu
Salīdzinot ar turnīra pirmo dienu, kad Latvijas izlase lieliski sāka spēli pret Čehiju (panākot 3:0 vadību), bet tomēr piedzīvojot 3:8 neveiksmi, mūsu valstsvienības treneri bija veikuši tikai vienu izmaiņu virknējumos, pirmajā maiņā Monikas Džigures vietā laukumā laižot Ievu Priedi. Labāks sniegums nekā pirmajā spēlē tika gaidīts tieši no mūsu pirmās maiņas, taču jau pēc nepilnas nospēlētas vienas minūtes šis virknējums bija laukumā, kad tika zaudēti pirmie vārti. Neveiksmīgu piespēli uz savu vārtu priekšas no stūra izpildīja Evelīna Garbare, bumbiņa nonāca pie Lenas Gilbergas, kura pārspēja Laumu Višņevsku, atklājot rezultātu. Piektajā minūtē Latvijas izlase palika skaitliskajā mazākumā, kad divu minūšu noraidījumu nopelnīja vakardienas rezultatīvākā spēlētāja mūsu valstsvienībā Paula Egle. Norvēģietes pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, bet ar pašaizliedzīgu spēli vārtus izdevās nosargāt neieņemtus.

Garbare savu kļūdu laboja devītajā minūtē, kad ar lielisku tālo piespēli atrada Diānu Isjominu, kura bumbiņu novirzīja tālāk uz vārtu priekšu un Līga Garklāva spēja rezultātu izlīdzināt. Prieki gan nebija ilgi, jo pēc ātras saspēles Tone Einstulena ar metienu no distances pēc 23 sekundēm atkal atjaunoja vadību norvēģietēm. Turpinājumā Latvijas izlases treneru korpuss veica izmaiņas pirmajā virknējumā, Evelīnu Garbari pārvirzot uzbrukuma pozīcijās, bet viņas vietu aizsardzībā ieņēma Elizabete Pavlovska. Līdz ar to rezervē atkal bija jāpaliek Priedei. Jāsaka, ka šīs izmaiņas deva vēlamo rezultātu, jo mūsu pirmais virknējums arvien vairāk sāka dominēt laukumā. Vienā no epizodēm tika piespiests kļūdīties pretiniecēm un Garbare ar tālu raidījumu pēc soda izspēles vēlreiz rezultātu līdzsvaroja – 2:2. Trešdaļas izskaņā īsā laika posmā divas lieliskas iespējas radās Laurai Gaugerei, taču pirmo metienu atvairīja vārtu stabs, bet pēc mirkļa vietā bija sāncenšu vārtsardze Malina Dālere.

Paviršības kļūdas bez sāpīga rezultāta
Otrajā trešdaļā Latvijas izlasei nereti gadījās dažādas paviršības kļūdas, kuras gan sāncenses nespēja pārvērst vārtu guvumos. Lieliski vārtos turpināja darboties Višņevska, piektajā minūtē neitralizējot arī sāncenšu izgājienu vienatnē pret sevi. Astotajā minūtē mūsu meitenes ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču šis spēles komponents latvietēm pašlaik īsti nestrādā un arī šoreiz pie vārtu guvuma tikt neizdevās. Turklāt vienā no epizodēm uz pārkāpuma robežas nospēlēja Gaugere. Jau Laurai noteikumu pārkāpums netika fiksēts, tad vēlāk Elīza Elizabete Bērziņa gan bija spiesta doties uz noraidīto spēlētāju soliņa. Mūsējām arī šo mazākumu izdevās izturēt un kopumā otrā trešdaļa aizritēja bez vārtu guvumiem. Tomēr sāncenses bija uzspiedušas savu spēli, par ko liecināja arī izdarīto metienu skaits. Ja pirmajā trešdaļā norvēģietēm bija neliels pārsvars (14:12), tad otrajā periodā šī bilance bija jau nospiedoši par labu sāncensēm (15:3).

Zaudēti vārti pēc standartsituācijas liek piedzīvot neveiksmi
Vēl piesardzīgāk abas komandas darbojās trešajā periodā, līdz ar to pārāk daudz vārtu gūšanas momentu pie vieniem vai otriem vārtiem neradās. Vienā no epizodēm pēc soda izspēles labs tālmetiens padevās kapteinei Gunitai Kārkliņai, taču bumbiņa lidoja vārtiem secen. Brīdī, kad līdz trešdaļas beigām palika mazāk kā deviņas minūtes, Latvijas valstsvienība ilgāku laiku neveica virknējuma maiņu un norvēģietes pēc auta izspēles izdarīja lielisku diagonālo piespēli un viena no komandas līderēm Jūlija Gidske, neapstrādājot bumbiņu, trieca to Laumas Višņevskas sargātajos vārtos, trešo reizi cīņā vadībā izvirzot savu komandu.

Pēc zaudētajiem vārtiem ievērojami aktivizējās Latvijas valstsvienība, sevišķi brīžos, kad laukumā devās mūsu pirmās maiņas spēlētājas. Pēdējās trijās minūtēs Jurijs Fedulovs ar kolēģiem izšķīrās pāriet uz spēli divos virknējumos. Tas ļāva vēl vairāk "iespiest" pretinieces viņu laukuma pusē. Sākoties pēdējai mača minūtei pret sesto laukuma spēlētāju tika mainīta arī Lauma Višņevska, bet vēlamo rezultātu tas diemžēl nedeva un spēli nācās zaudēt ar sāpīgu 2:3 rezultātu.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās atzina vārtsardzi Laumu Višņevsku. RĪt Latvijas izlasei brīvdiena, bet pirmdien gaidāma spēkošanās ar spēcīgo Somijas izlasi.

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm

Latvija – Norvēģija 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Līga Garklāva 1 (1+0), Evelīna Garklāva 1 (1+0), Diāna Isjomina 1 (0+1), Gunita Kārkliņa 1 (0+1)

     [+] [-]

, 2017-12-02 13:58, pirms 7 gadiem
Loti labi nokapaja pirma maina,Isjominas un garklavas tandems loti labi strada.vajadzeja tadas izmainas jau no sakuma likt.

     [+] [-]

, 2017-12-02 14:49, pirms 7 gadiem
Mans viedoklis ka vakar daudz speka atnema atra cehijas spele,un tas ka bija agra spele.norvegietem paveicas ka bija pirma spele savadak butu dabujusas pa pakalu.un Treneriem vajadzetu piestradat pie mainam,savadak metajas visu laiku surp turp,liekas ka vins neko nesaprot.loti ceru ka paliks pie ta kas tiesam strada,garklava in Isjomina spele kopa norvegu liga un tur rada loti labi sniegumu,un meichas saprot viens otru,un abas ir malu uzbrucejas,un nesen bija raksts kur skaidri, gaisi saprotams ka sis duets izcili strada,Isjomina pat viena spele iemeta 3 vartus pret pagsjusa gada cempionem,un asiste garklava,tapec var saprast un spet vienas no liderem izmantot, trener ja tu lasi so komentaru tad piedoma ludzu lidz.veiksmi meitenem un nenokaram galvu,viss prieksa.sarauj Latvija