Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" izbraukumu sērijas pirmais mačs pret "Traktor"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" izbraukumu sērijas pirmais mačs pret "Traktor"
Gints Meija "Traktor" vārtu priekšā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" ar spēli pret Čeļabinskas "Traktor" sāks sezonas garāko izbraukumu. Oktobrī Rīgā pret "Traktor" tika piedzīvots zaudējums ar 3:5. Spēles sākums pulksten 15:00, tiešraide "Viasat Sport Baltic" kanālā.

Rīgas "Dinamo" novembri noslēdza ar divām neveiksmēm pēc kārtas – vispirms 3:7 viesos pret Ufas "Salavat Yulaev", bet ceturtdien 1:3 savā laukumā pret Gagarina kausa čempioni Maskavas "Dynamo". Kopumā rīdzinieki 2012. gada 11. mēnesī septiņos mačos tika pie vien diviem panākumiem, divreiz tiekot galā ar Ņižņekamskas "Neftekhimik" – 6:4 mājās un 1:0 izbraukumā.

Ar 30 spēlēs iegūtajiem 29 punktiem "Dinamo" atkal ir pēdējā Rietumu konferencē. Jāizceļ fakts, ka neviena komanda nav guvusi mazāk vārtu (63) kā rīdzinieki. Lai arī piektajā sezonā pēc kārtas iekļūtu izslēgšanas spēlēs, pēdējais laiks sākt krāt punktus. Tomēr decembra ievads solās būt smags, jo "Dinamo" atrodas sezonas garākajā izbraukumā.

Pirmajā spēlē rīdzinieki šodien cīnīsies ar Čeļabinskas "Traktor". Šosezon komandas spēkus jau samērojušas – 23. oktobrī "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu savā laukumā ar 3:5. Ielaiduši pirmie, "Dinamo" hokejisti otrās trešdaļas pēdējās piecās minūtēs guva divus bezatbildes vārtus un izvirzījās vadībā ar 2:1.

Tomēr panākumu izcīnīt liedza noslēdzošās trešdaļas neveiksmīgais ievads. "Dinamo" ielaida trīs vārtus nepilnu sešu minūšu laikā, nonākot iedzinējos ar 3:4. Izglābties neizdevās arī, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju – ripa ielidoja "Dinamo" tukšajos vārtos, un piedzīvota neveiksme ar 3:5.

Ar 30 mačos izcīnītajiem 60 punktiem "Traktor" šobrīd ir trešā labākā komanda Austrumu konferencē. Viena no galvenajām panākuma atslēgām ir spēle savā laukumā – 15 mačos "Traktor" hokejisti svinējuši 10 uzvaras pamatlaikā. Jāizceļ, ka ielaisti 33 vārti.

Tiesa, pēdējais spēļu cikls savā laukumā "Traktor" nav bijis pats veiksmīgākais – 0:3 pret Astanas "Barys", 2:1 pret Hantimansijskas "Yugra" un 4:6 pret Omskas "Avangard". Novembra mēneša pēdējā mačā "Traktor" izbraukumā piecas minūtes pirms noslēguma izrāva uzvaru pār Čehovas "Vityaz" – 3:2.

To, gūstot savus septītos vārtus sezonā, paveica somu uzbrucējs Petri Kontiola. Septiņi vārti viņam ļauj dalīt piekto vietu komandas labāko snaiperu sarakstā. Augstāk ir gan vienības rezultatīvākais spēlētājs Jevgeņijs Kuzņecovs (29 spēlēs 10+16), gan Jans Buliss (12+7), kā arī Maksims Jakuceņa (11+8) un Andrejs Kosticins (9+6).

Interesants ir fakts, ka nevienam "Traktor" aizsargam nav negatīva lietderības koeficienta. Līderis ir komandas nedisciplinētākais hokejists (44 soda minūtes) Aleksejs Vasiļčenko: +17. Vidēji spēlē viņš laukumā pavada 16 ar pusi minūtes. Savukārt rezultatīvākais ar 30 mačos gūtajiem diviem vārtiem un izdarītajām septiņām rezultatīvajām piespēlēm ir kanādietis Derons Kvints.

Arī "Traktor" pamatvārtsargs ir kanādietis – Maikls Gārnets 21 mačā ticis pie 12 panākumiem, vidēji ielaižot 2,08 ripas un atvairot 93% sāncenšu metienu. Trīs spēlēs Gārnetam izdevies savus vārtus nosargāt neskartus. Interesanti, ka "Traktor" pieteikumā atrodami pat seši vārtsargi, lai gan spēlējuši ir trīs – vēl Vladislavs Fokins (96,4%, 1,29) un Andrejs Mezins (91,4%, 2,41).

Spēles sākums pulksten 15:00, tiešraide "Viasat Sport Baltic" kanālā.

Nākamā "Dinamo" pieturvieta būs Magņitogorska. Vietējais "Metallurg" austrumos ierindojas uzreiz aiz "Traktor". Pēcāk jāviesojas arī pie Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Minskas "Dinamo". Savukārt nākamā mājas spēle būs 19. decembrī.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: Māris Jučers, Mikaels Telkvists, Rihards Cimermanis.
Aizsargi: Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Matjē Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs.
Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šehura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Sākums - dinamoriga.lv

1 2 3 101 komentārs
Slēpts komentārs: Reaktors2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-12-03 07:49, pirms 11 gadiem
maz ir jēga skatīties?

  -1 [+] [-]

, 2012-12-03 07:52, pirms 11 gadiem
Traktors sagraus Rigu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 08:37, pirms 11 gadiem
Kaut pret Vitjaz, Avtomabilist .... Nav lemts šosezon, nav vairs nekāds - tgd vai nekad, pārējas komāndas ir nokomplektētas un spēj cīnīties par katru vārtu guvumu un grauž ledu par katru punktu, ko savukārt
mūsu Dinamo nedara ...

  -1 [+] [-]

, 2012-12-03 08:49, pirms 11 gadiem
uzliekat toto katrs savu algu uz traktoru unredzesiet brinumus,kamer tas nenotiks,tikmer neko negaidam
Reaktors2 rakstīja: TAGAD VAI NEKAD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-03 09:01, pirms 11 gadiem
phKRIII rakstīja: RD arī visu grauž, izņemot vārtus.
RD grauž visi puņķu tapas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-12-03 09:07, pirms 11 gadiem
Varbūt mūs nenovērtēs. Reizēm pat mazs cinītis gāž lielu traktoru vēkšpēdus, kā teic kolchoznieki ar stāžu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-03 09:23, pirms 11 gadiem
raksta virsrakstam bija jābūt<< Dinamo savu izbraukumu zaudējumu tūri sāks ar sagrāvi pret Traktor >> jo pēc spēles tads raksts būs

  -1 [+] [-]

, 2012-12-03 09:31, pirms 11 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: raksta virsrakstam bija jābūt<< Dinamo savu izbraukumu zaudējumu tūri sāks ar sagrāvi pret Traktor >> jo pēc spēles tads raksts būs
Par tādiem virsrakstiem bez pirkstiem var palikt ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-03 09:34, pirms 11 gadiem
Dyma rakstīja: Par tādiem virsrakstiem bez pirkstiem var palikt ...
tici vai ne bet tā būs !!!!šogad točna, tas nav dinamo ko cienīju un mīlēju! vienīgais kas žēl ka Karsums neaizgāja pie Znaroka jo žēl ka viņš neko neizcīnīs! pārējie vai nu ir par jaunu vēl vai vienkārši superstāri uz slidām šogad !

  -2 [+] [-]

, 2012-12-03 09:35, pirms 11 gadiem
Nu bļin, sasodītais VSB, grūti pa KHL TV arī notranslēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-03 09:45, pirms 11 gadiem
Kas kaitēja nedzīvot dižajāi kolchozāi,
kas kaitēja nedzīvoti dižajāi kolchozā.

Traktoristam grūti gāja, nebij draugos ar Galviņu,
Darba dienas rītiņāi uztaisīja pa-Džeriņ!

Alu jauca, šņabi jauca, iekšā kāpa traktorāi,
Līdz uznāca lielais Karsums, stāvus brauca Daugavā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-03 09:49, pirms 11 gadiem
irbiiite rakstīja: eu, jus kads pazistat to misis negative 3? gribas papetit,kas tas par suni te ir..
Vinsh nav ta verts lai uz vinu teretu savu laiku!

     [+] [-]

, 2012-12-03 09:54, pirms 11 gadiem
maris no bumbuliem rakstīja: A kur teikts, ka Znaroks kaut ko izcīnīs?
ja nekas nemainīsies satāvos un būs bez traumām, neredzu pagaidām konkurentus viņiem, sakot no treneriem beidzot ar spēlētājiem!

  -3 [+] [-]

, 2012-12-03 09:58, pirms 11 gadiem
Dyma rakstīja: Par tādiem virsrakstiem bez pirkstiem var palikt ...
un vēl piemērs! paskaties uz Rēdlihu jaunāko! itkā čalis labs, ātrs un pat šad tad izplūcas, bet pasarg Dievs kad muti inervijās atver..... ripīņas... nūjinja... un šitādā gara elso! tas tak nav hokejists! Kas viņš laukuma ar saka petiniekam- pretinieciņ tu rupji nospēlēji pret mani dabūsi pa sejinju drusku! kā ta var ! jamaina atieksme un jākļūst vīriem jāsak ar to ka kapteinsis jāmaina tāds kurš cīnās un aiztāv visus!

     [+] [-]

, 2012-12-03 10:03, pirms 11 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: un vēl piemērs! paskaties uz Rēdlihu jaunāko! itkā čalis labs, ātrs un pat šad tad izplūcas, bet pasarg Dievs kad muti inervijās atver..... ripīņas... nūjinja... un šitādā gara elso! tas tak nav hokejists! Kas viņš laukuma ar saka petiniekam- pretinieciņ tu rupji nospēlēji pret mani dabūsi pa sejinju drusku! kā ta var ! jamaina atieksme un jākļūst vīriem jāsak ar to ka kapteinsis jāmaina tāds kurš cīnās un aiztāv visus!
Da Tu esi 12 gadīgs ādolfs, es nesaku, kad kāds ir slikts vai labs, kāds māk spēlēt vai nemāk - es saku, kad tādus virsrakstus nedrīkst publicēt - NEDRĪKST, un tiešā nozīmē, par tādu virsrakstu var palikt bez pirkstiem, nekomentē vispār, tā būs labāk tikai Tev + citiem !

     [+] [-]

, 2012-12-03 10:07, pirms 11 gadiem
vai cik mums pozitīvi cilvēki te visapkārt,ka tik ko riebīgu par Dinamo uzrakstīt,prieks kur tu rodies,galvenais ka pašiem liekas,ka viņi ir mega asprātīgi un kruti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-03 10:17, pirms 11 gadiem
Dyma rakstīja: Da Tu esi 12 gadīgs ādolfs, es nesaku, kad kāds ir slikts vai labs, kāds māk spēlēt vai nemāk - es saku, kad tādus virsrakstus nedrīkst publicēt - NEDRĪKST, un tiešā nozīmē, par tādu virsrakstu var palikt bez pirkstiem, nekomentē vispār, tā būs labāk tikai Tev + citiem !
12 ādolfs? un to saka dzeks kuram uzkrāsottas lūpas profila bildē?

     [+] [-]

, 2012-12-03 10:19, pirms 11 gadiem
maris no bumbuliem rakstīja: – Noteikti.
Ir pietiekoši daudz komandas, kas var izsist no play-off MD, it sevišķi, vēl jau nav zināms, vai neatsāksies NHL.
ja šitā kā nevainīgas meitenes spēlētāji tiepsies domāju ka NHL šogad nespīd mums redzēt!!! pagaidām viņiem nav konkurentu un paskaties cik viņiem ir traumēto un kad visi būs veseli! traki būs

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 10:27, pirms 11 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: ja šitā kā nevainīgas meitenes spēlētāji tiepsies domāju ka NHL šogad nespīd mums redzēt!!! pagaidām viņiem nav konkurentu un paskaties cik viņiem ir traumēto un kad visi būs veseli! traki būs
un,ja tantei būtu riteņi,tas viss ir no sērijas ja būtu,ja mērītu pēc tā,tad Znaroka MVD,nekad nebūtu tikusi finālā un Rīgas Dinamo ar nekad nebūtu izsitusi ne SKA ne to pašu Dinamo,katrai komandai ir savi ērtie un savi neērtie pretinieki,visu sezonu vari būt monstrs,bet play off uzkrist uz kāda Jugra vai Severstaļ grābekļa
1 2 3 101 komentārs