Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko šogad ceturto reizi uzvar ranga līderes Stricovas komandu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko šogad ceturto reizi uzvar ranga līderes Stricovas komandu
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku Pekinā ar 6:4, 6:4 uzvarēja ar pirmo numuru izsētās Vimbldonas čempiones Sūveju Šjē un Barboru Stricovu, sasniedzot prestižā "Premier Mandatory" turnīra ceturtdaļfinālu. Stricova pagājušajā gadā uzvarēja Pekinas turnīrā, kad viņas pāriniece bija tautiete Andrea Sestini Hlavāčkova.

Agresīvi uzbrūkošā Latvijas un Ukrainas komanda startēja ar 3:0 izrāvienu dubultbreika vērtībā. Viens breiks tika uzreiz zaudēts, bet mača turpinājumā Ostapenko ar pārinieci uzvarēja visos serves geimos, atspēlējot trīs breikbumbas. Viena bija 1. seta pēdējā geimā, kad Ostapenko pēc dubultkļūdas pirmās setbumbas izspēlē ar spēcīgu pirmo servi izšķirošā punkta izspēlē atvairīja breikbumbu, vienlaicīgi arī pieliekot punktu setam.

2. setā vajadzēja atspēlēt tikai vienu breikbumbu, ko izdarīja Jastremska ar labu pirmo servi ceturtajā geimā. Vienīgais breiks notika septītajā geimā, kad Ostapenko un Jastremska no 0:40 pozīcijas ar sitieniem autā izniekoja pirmās divas breikbumbas, bet realizēja trešo un turpinājumā komfortabli tika līdz ceturtdaļfinālam, kura sasniegšana dod 215 reitinga punktus.

Ostapenko šogad jau ceturto reizi uzvarēja spēcīgo Šjē un Stricovas komandu, kas jūlijā triumfēja Vimbldonā un šobrīd sezonas rangā ir 2. vietā aiz Arinas Sabaļenkas un Elīzes Mertensas. Stricovai individuāli ir 1. vieta, bet Šjē noslēdz sešinieku. Ostapenko divas uzvaras pret Taivānas un Čehijas pāri guva "Grand Slam" astotdaļfinālos kopā ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku – "French Open" ar 7:5, 6:1 un "US Open" ar 6:4, 6:3. Ostapenko Šjē un Stricovu pieveica arī februārī Dohas "Premier 700" turnīra 1. kārtā ar krievu vienaudzi Veroniku Kudermetovu (4:6, 6:3, 10:4).

Trīskārtējā WTA čempione Ostapenko šobrīd dubultspēļu rangā ir 27. vietā, atrodoties vienu pozīciju zem sava rekorda, bet Jastremskai ir 172. vieta. Pekinas ceturtdaļfinālā iespējama Latvijas spēlētāju cīņa, kas notiks, ja Anastasija Sevastova ar Jūliju Gērgesu 2. kārtas mačā pēc dažām stundām pieveiks ar astoto numuru izsēto Nikolas Melikāras un Kvetas Peškes komandu.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-02 09:49, pirms 4 gadiem
Jeļenai pilnībā jākoncentrējas uz dopeli. Ir taču spēlētāji , kuri vienspēlēs nemaz nepiedalās, bet ļoti sekmīgi spēlē dopeli!
Ostapenkai tas ir piemērots- lielāks laukums, vieglāk trāpīt!

  +4 [+] [-]

, 2019-10-02 10:32, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Jeļenai pilnībā jākoncentrējas uz dopeli. Ir taču spēlētāji , kuri vienspēlēs nemaz nepiedalās, bet ļoti sekmīgi spēlē dopeli!
Ostapenkai tas ir piemērots- lielāks laukums, vieglāk trāpīt!
Nauda nauda nauda. Par US open wta astotdaļfinālu tu iegūsti vairāk nekā par uzvaru dubultspēlēs.
Tikai piedalīšanās vienspēlēs US open $ > nekā top 8 dubultspēlēs $

     [+] [-]

, 2019-10-02 12:20, pirms 4 gadiem
sinajs rakstīja: Jeļenai pilnībā jākoncentrējas uz dopeli. Ir taču spēlētāji , kuri vienspēlēs nemaz nepiedalās, bet ļoti sekmīgi spēlē dopeli!
Ostapenkai tas ir piemērots- lielāks laukums, vieglāk trāpīt!
precīzi! un konkurence mazāka - vienīgais ir dubultspēles, kur viņa kaut ko var iesākt