Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmu volejbola izlase Izraēlā turpinās cīņu PČ kvalifikācijā

Jānis Celmiņš

Dāmu volejbola izlase Izraēlā turpinās cīņu PČ kvalifikācijā
Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Leitis
Foto: cev.lu

Latvijas sieviešu volejbola izlase, trenera Jāņa Leiša vadībā, vakar devās uz Izraēlu, kur šodien aizvadīs pirmo no piecām pasaules čempionāta 2. kvalifikācijas kārtas spēlēm. Pirmā mūsējo pretiniece būs Izraēlas valstsvienība. Mača sākums pulksten 20.00 pēc Latvijas laika.

Šī gada maijā izlase veiksmīgi aizvadīja pasaules čempionāta pirmo kvalifikācijas kārtu, kur grupā piedzīvoja zaudējumu pret Igauniju, bet uzvarēja Lietuvas un Islandes izlases, tādējādi noslēdzot šo kvalifikācijas kārtu otrajā vietā, kas deva iespēju izlasei startēt nākamajā kārtā, kas norisinās šajās dienās Izraēlā.

„Skaidrs, ka pretinieces ir ļoti nopietnas. Spēļu kalendāru ierasti sastāda mājinieki, un mēs ar Izraēlu spēlējam pirmajā dienā, kas nozīmē, ka mūsu izredzes augstu nevērtē,” īss ir treneris. „Konkrētu mērķu komandai nav, taču man pašam gribētos nospēlēt cienīgi pret visām komandām, tad teiktu, ka esmu apmierināts,” piebilst Leitis.

Šogad komandā nav pieredzējūšās Viktorijas Brices, kura joprojām mokās ar savainojumiem. Uz mirkli parādījās iespējamība, ka izlasē varētu būt Olga Ativī, taču arī viņa pārcietusi operāciju un nebūs palīgs arī šogad. Jānis Leitis izlases modeli šoreiz centies veidot tā, lai komandā būtu gan pieredzējušās, gan jaunās un perspektīvās spēlētājas. Šķiet pirmo reizi komandā būs Jana Jaudzema, kura pēdējos gados spēlējusi Somijā. Bez viņas treneru rīcībā būs arī Inese Jursone, Monta Strazdiņa, Sanda Ragozina, Lana Sorokina, Kristīne Lece, Alise Elizabete Pastare, Anete Briņķe, Agnese Caica, Ance Auziņa, Zane Malaševska, Līva Sola.

Turnīra spēļu grafiks ir ļoti saspringts – piecās dienās jāaizvada pieci mači, kas fiziski nebūs viegli pat profesionālēm, kur nu vēl mūsu izlasei, kura veidota no pusprofesionālēm. Atliek vien vēlēt veiksmi mūsu dāmām un kritiķiem atgādināt, ka dāmas šoreiz PČ kvalifikācijā tikušas tālāk par mūsu vīriem… Ir vai nav šis fakts kāds rādītājs – jālemj katram pašam.

Mačam teksta tiešraidē šovakar varēs sekot līdzi Eiropas Volejbola konfederācijas mājas lapā cev.lu

     [+] [-]

, 2013-10-02 12:15, pirms 11 gadiem
paldies Jaani!!!
Atliek vien vēlēt veiksmi mūsu dāmām un kritiķiem atgādināt, ka dāmas šoreiz PČ kvalifikācijā tikušas tālāk par mūsu vīriem… Ir vai nav šis fakts kāds rādītājs – jālemj katram pašam.

     [+] [-]

, 2013-10-02 12:39, pirms 11 gadiem
Nu, ja reiz no pusprofesionālēm veidota komanda tikusi tālāk kā mūsu vīri, tas kaut ko liecina par kopējo līmeni. Šoreiz šis salīdzinājums un meiteņu slavēšana nav īsti korekta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-10-02 17:11, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: puišiem padomā bija spēles ar TUR
PČ kvalis tika uzpurēts

Novēlu kādu setu aizķert un tad jau būs labi : )
labi būs ja kaut vienā setā 15 punktus iegūs