Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Bušārai trešais "Grand Slam" pusfināls šogad

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bušārai trešais "Grand Slam" pusfināls šogad
Džīnijai Bušārai trešais "Grand Slam" pusfināls 2014. gadā
Foto: AP/Scanpix

Gūstot uzvaras divos setos pār Vācijas tenisistēm, savstarpējo pusfinālu Vimbldonā šodien nodrošināja Simona Halepa un Juženija Bušāra. Rumāniete uzvarēja 11 geimus pēc kārtas pret Sabīni Liziki (6:4, 6:0), bet Bušāra ar 6:3, 6:4 apspēlēja Andželiki Kerberi. Kanādas pirmā rakete Bušāra šogad pusfinālu sasniegusi visos trijos "Grand Slam" turnīros.

Neskatoties uz pleca savainojumu, vakar 4. kārtu pārvarējusī Sabīne Liziki šodien servēja paredzami vājāk, kas neizbēgami atstāja negatīvu iespaidu uz viņas spēli. Cīņu pret Simonu Halepu vāciete gan sāka cerīgi, ar agresīviem uzbrukumiem un samērā labu servēšanu izvirzoties vadībā ar 4:1.

Pēc tam pagājušā gada finālistes spēle pilnībā pajuka. Sabīnei vairs neklausīja serve, tāpat ļoti bieži bija neprecīzi pārējie sitieni, bez tam Liziki spēlēja ļoti steidzīgi. Tikmēr Halepa pēc lēna sākuma bija noregulējusi savu spēli un darbojās bez lielām kļūdām. Tas Rumānijas dāmu tenisa līderei no 1:4 ļāva uzvarēt 11(!) geimos pēc kārtas – 6:4, 6:0.

Halepai sezonas un arī karjeras otrais "Grand Slam" pusfināls. Jūnija sākumā viņa tika līdz finālam "French Open" (zaudējums Marijai Šarapovai). Vēl viena uzvara Simonai ļaus rangā pakāpties uz 2. vietu. Šobrīd esošā 3. vieta jau ir Rumānijas visu laiku labākais rezultāts WTA vienspēļu reitingā. Halepa ir pirmā Rumānijas tenisiste, kura Vimbldonā tikusi līdz pusfinālam.

Juženija Bušāra septītajā geimā pret Andželiki Kerberi ar iespaidīgu uzbrukuma tenisu novērsa četras breikbumbas, astoņu minūšu ilgā geimā nosargājot servi. Arī Kerbere tūlīt atspēlēja četras breikbumbas, taču, atšķirībā no Bušāras, servi nenoturēja. Kanādas pirmā rakete ieguva piekto iespēju, kas tika realizēta, jo Kerbere iesita tīklā. Džīnija pēc tam ar savu servi pielika punktu 1. setam – 6:3.

Vakar ļoti nogurdinošā mačā Šarapovu uzvarējusī Kerbere šodien ne tuvu nebija dienu iepriekš nodemonstrētajā līmenī. Pēc 1. seta zaudēšanas Kerberei ar koncentrēšanos bija ļoti lielas problēmas, kā rezultātā Bušāra ātri tika pie breika, pēc tam nokārtoja vēl vienu un bija priekšā ar 4:1.

Kerbere vienu no diviem breikiem uzreiz atguva, bet otro atspēlēt viņai neļāva. Bušāra mača pēdējā geimā ar diagonālajiem "bekhendiem" atspēlēja divas breikbumbas un mačā uzvarēja ar 6:3, 6:4. Bušāra Kerberi divos setos uzvarējusi otrajā "major" turnīrā pēc kārtas – Parīzē 4. kārtā bija 6:1, 6:2 sagrāve.

Reitingā 13. vietu ieņemošā Bušāra ar tikšanu līdz Vimbldonas pusfinālam garantējusi iekļūšanu Top 10. Bušāra šogad pusfinālu sasniegusi visos trīs pirmajos "Grand Slam" turnīros. Pēdējā to 2009. gadā paveica Dinara Safina. Kopš 2000. gada tas izdevies vēl tika četrām tenisistēm. Kima Klijstersa un Žustīne Enāna to iespēja divreiz, bet Serēna Viljamsa un Dženifera Kapriati vienreiz.

Bušāra ar Halepu līdz šim tikusies vienreiz, rumānietei martā Indianvelsā zaudējot ar 2:6, 6:1, 4:6. Abi pusfināli, arī Čehijas kreiļu duelis starp Petru Kvitovu un Luciju Šafaržovu, notiks rīt, bet fināls – sestdien.

Vimbldona 2014. Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Simona Halep – (19) Sabine Lisicki6:4 6:0
(6) Petra Kvitova – Barbora Zahlavova Strycova6:1 7:5
(13) Eugenie Bouchard – (9) Angelique Kerber6:3 6:4
(23) Lucie Safarova – (22) Ekaterina Makarova6:3 6:1

  -1 [+] [-]

, 2014-07-02 16:32, pirms 10 gadiem
Džīnijai Bušārai trešais "Grand Slam" pusfināls 2014. gadā
Juženija Bušāra septītajā geimā

Vienā rakstā meitenes vārds uzakstīts divos dažādos veidos, c`mon, izlemiet vienreiz kā ir pareizi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 17:26, pirms 10 gadiem
Tak Jevgēņija Buhāra

     [+] [-]

, 2014-07-02 17:29, pirms 10 gadiem
marcipans98 rakstīja: Džīnijai Bušārai trešais "Grand Slam" pusfināls 2014. gadā
Juženija Bušāra septītajā geimā

Vienā rakstā meitenes vārds uzakstīts divos dažādos veidos, c`mon, izlemiet vienreiz kā ir pareizi!
Neviens no variantiem, tiesa gan, tā kā viņa daudz uzturas angliskā vidē, Genie (Džīnija) ir viņas ikdienā lietotā iesauka-vārda saīsinājums. Mājaslapa arī saucas geniebouchard.com
Dzimusi viņa ir Monreālā, franču ģimenē. Kā pareizi franciski izrunā, varbūt Jānis Cīrulis zin, es neņemšos rakstīt. Tāpēc lietoju latvisku versiju Eiženija. Angliski varētu būt Judžīnija, krieviski Jevgeņija. Juženija ir V.B. privātīpašums, tāpēc daudz tam nevajag pievērst uzmanību

P.S. Spēles neredzēju, bet iznākumi pareizi prognozēti.

     [+] [-]

, 2014-07-02 21:45, pirms 10 gadiem
Halepai kauss (plate)