Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" met divreiz mazāk, bet panāk 2-0 sērijā pret "Hurricanes"

Rolands Eliņš

"Lightning" met divreiz mazāk, bet panāk 2-0 sērijā pret "Hurricanes"
Andrejs Vasiļevskis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Tampabejas "Lightning" par spīti tikai 15 izdarītajiem metieniem pa vārtiem izcīnīja uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" ar 2:1 un pārņēma vadību sērijā ar 2-0, turklāt abās spēlēs uzvarējusi viesos.

"Lightning" abās sērijas spēlēs uzvarēja ar vienādu rezultātu (2:1), un arī šonakt teicamu spēli vārtos aizvadīja vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš tika galā ar 31 no 32 pretinieku metieniem. Karolīnas vārtos Aleksam Nedeļkovičam darba bija krietni mazāk, jo pa viņa vārtiem ripa tika mesta tikai 15 reizes, kas tāpat noveda pie diviem vārtu guvumiem.

Tampa izvirzījās vadībā otrā perioda vidū, kad Alekss Killorns ar negaidītu metienu pagriezienā pārsteidza "Hurricanes" aizsardzību un vārtsargu, nogādājot ripu vārtos. Trešajā periodā "Lightning" pārsvaru palielināja ar Antonija Sirelli vārtiem ātrajā uzbrukumā, lieliski apstrādājot Viktora Hedmana veikto tālo piespēli.

Karolīnai izdevās vienus vārtus atgūt, Andrejam Svečņikovam trāpot no vārtu priekšas. Taču tobrīd pamatlaikā atlikusi bija vairs tikai pusotra minūte, un otrus vārtus "Hurricanes" vairs neguva. Karolīnas situāciju vēl sliktāku padarīja uzbrucēja Vensāna Tročeka savainojums, kura dēļ viņš maču nepabeidza, un ir šaubas par viņa dalību nākamajā spēlē.

Sērija pēc divām dienām turpināsies Tampabejā.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...