Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

IIHF atrod jaunu mājvietu pasaules čempionātam sievietēm – turnīrs augustā notiks Kalgari

Agris Suveizda

IIHF atrod jaunu mājvietu pasaules čempionātam sievietēm – turnīrs augustā notiks Kalgari
ASV hokejistes – 2019. gada pasaules čempiones. Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka pasaules čempionāts sievietēm ir pārcelts uz Kanādas pilsētu Kalgari. Augstākās divīzijas turnīrs notiks no 20. līdz 31. augustam.

Pasaules čempionātu dāmām sākotnēji bija plānots Kanādas pilsētā Halifaksā un Trūrā. Pagājušajā gadā tas, līdzīgi kā arī pasaules čempionāts vīriešiem, tika atcelts pandēmijas dēļ, tomēr Jaunskotijas valdība Covid-19 situācijas dēļ beigās neatļāva turnīru rīkot arī šogad. Vispirms čempionāts no 7.-17. aprīļa tika pārcelts uz 6.-16. maiju, taču 30. aprīlī nācās čempionāta datumus atlikt uz 20.-31. augustu un meklēt jaunu mājvietu. Šodien par to kļuvusi Kalgari.

Pirms diviem gadiem par pasaules čempionēm kļuva amerikānietes, kuras finālspēlē ar rezultātu 2:1 bullīšos pārspēja mājinieces somietes, savukārt eliti pameta zviedrietes un francūzietes. Sieviešu čempionāts notiek pēc atšķirīga grupu turnīra principa – A apakšgrupā spēlēs piecas nomināli stiprākās izlases (ASV, Kanāda, Somija, Krievijas Olimpiskā komiteja un Šveice), kuras jau ir garantējušas vietu ceturtdaļfinālā, bet B apakšgrupā (Japāna, Vācija, Čehija un jaunpienācējas Ungārija un Dānija) tiks sadalītas trīs ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu un divas – uz IA divīziju.

Latvijas sieviešu izlase 2019. gadā izkrita no IB divīzijas, uzvarot vienīgi Kazahstānu (2:1 bullīšos) un pamatlaikā zaudējot Ķīnai (0:3), Polijai (0:1), Nīderlandei (1:3) un Dienvidkorejai (1:4). Latvijas pretinieces IIA divīzijā ir Lielbritānija, Spānija, Meksika, Ziemeļkoreja un Taivāna. Gluži kā vīriešiem, ar dāmām zemāku divīziju turnīri šogad nav plānoti.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...

     [+] [-]

, 2021-06-02 22:08, pirms 3 gadiem
a bē un žē grupas?