Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Kanters: "Zinu, kādēļ Porziņģis nevēlējās ilgtermiņā spēlēt "Knicks""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kanters: "Zinu, kādēļ Porziņģis nevēlējās ilgtermiņā spēlēt "Knicks""
Eness Kanters un Kristaps Porziņģis 2018. gada 8. janvārī "TAO Downtown" restorānā Ņujorkā. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" basketbolisti piektdien, 1. februārī, piedzīvoja 25. zaudējumu pēdējās 27 spēlēs, savā laukumā zaudējot "Boston Celtics" ar 99:113. Mario Hezonja bija sarūgtināts, ka neieguva iespēju spēlēt kopā ar Kristapu Porziņģi, bet Eness Kanters pastāstīja, ka ceturtdien gatavojies pusdienot kopā ar latvieti.

Kanters teica, ka “zina atbildi” uz jautājumu, kāpēc Porziņģis bijis neapmierināts ar Ņujorkas organizāciju un nav piekritis ilgtermiņa sadarbībai. “Knicks” garais spēlētājs atklāja, ka ticies ar Porziņģi 21. janvāra spēles pret “Thunder” puslaika pārtraukumā.

Divdesmit sešus gadus vecais spēlētājs paziņoja, ka neizpaudīs noslēpumus. Kanters lika noprast, ka Porziņģim apnikuši četri zaudējumu gadi un latvietim nav patikusi trenera Deivida Fizdeila attieksme pret turku basketbolistu.

“Viņš bēdājās arī par mani,” teica Kanters. “Viņš bija sarūgtināts par izturēšanos pret mani. Viņš (ceturtdien) vēlējās iet pusdienās ar mani, taču notika darījums. Viņš jutās bēdīgs, jo es biju ļoti sarūgtināts. Viņš man rakstīja īsziņas ar spēka vēlējumiem.”

Latvietim un turkam nepatika komandas politika zaudēt, lai iegūtu labākus jaunos spēlētājus NBA draftā. Abiem bija līdzīgi uzskati, ka “tankošanās” nav ceļš uzvarētāju kultūras izveidei. Porziņģis četros gados Ņujorkā ne reizi netika līdz izslēgšanas spēlēm.

“Protams, tas ietekmē spēlētāju,” teica Kanters. “Katru reizi, kad esmu laukumā, gribu uzvarēt. Man vienalga, kur mēs esam. Ja vēlies novērtēt jauno spēlētāju, sūti viņu uz G-līgu. Šeit nav īstā vieta. Viņš (Porziņģis) bija sarūgtināts un redzēja visus zaudējumus.”

Kanters piektdien spēlēja 13 minūtes un izteicās, ka pēc (Deandrē) Džordana pieteikšanas, visticamāk, atgriezīsies uz soliņa. Dalasas “Mavericks” pērn izrādīja interesi par turku basketbolistu, taču beigās deva priekšroku Džordanam. Pēdējais nonāca Ņujorkā maiņas darījuma rezultātā. Fizdeils teica, ka vēlas laist Džordanu laukumā, domājot, ka viņš palīdzēs pirmgadniekam Mičelam Robinsonam.

“Atsakos no savām minūtēm, lai mani jaunie puiši varētu kļūt labāki,” teica Kanters. “Man ir 26 gadi, bet (Deandrē) Džordans ir vecāks par mani (30). Tiešām nezinu. Man tas šķiet nedaudz necienīgi. Viņi domā, ka esmu vecs un uzaicina vecākus čaļus. Jūtu, ka netieku cienīts.”

Piektdien bija “Knicks” pirmā spēle, kopš četrinieks – Porziņģis, Tims Hārdavejs jaunākais, Trejs Bērks un Kortnijs Lī – tika aizmainīts uz Dalasu, lai atrastu maksimālus līdzekļus diviem brīvajiem aģentiem. Ņujorkas kluba jaunieguvumi – Deniss Smits jaunākais, Džordans un Veslijs Metjūzs – ieradās arēnā, bet nevarēja spēlēt, jo vēl nebija izgājuši nepieciešamās pārbaudes.

Kanters tic Porziņģa spējām “kādu dienu kļūt par Slavas zāles dalībnieku”.

Hezonja atbalsta gan Porziņģi, gan “Knicks” vadību

Jūtos mazliet sarūgtināts, ka (Ņujorkā) nekad nespēlēju kopā ar Porziņģi,” piektdien teica Mario Hezonja. Horvātu basketbolists laukumā ar latvieti tikās kopš 15 gadu vecuma, bet 2015. gada NBA draftā “Orlando Magic” viņu izvēlējās ar piekto numuru, vienu pozīciju aiz Porziņģa.

Hezonja izteicās, ka Dalasā nonākuši trīs no “Top 10” visu laiku labākajiem eiropiešiem – Porziņģis, Luka Dončičs un 40 gadus vecais Dirks Novickis. “Viņi izskatās ļoti, ļoti nopietni. Nāvējoši pretiniekiem. Ja visi būs veseli, tā ir nopietna komanda, es ceru.”

Horvātu basketbolists nav jutis, ka Porziņģis vēlējies tikt projām no Ņujorkas. “It nemaz, taču NBA šobrīd tā strādā. Atbalstu manu draugu Kristapu Porziņģi. Taču atbalstu arī Skotu Periju un Stīvu Milzu. (Orlando) vēlējās mani drafta naktī un Skots izvēlējās mani, tāpēc tie ir mani cilvēki un atbalstu viņu lēmumu. Zinu, ka viņi saprot, ko dara. Zinu, ka ejam pareizajā virzienā un beigās uzvarēsim.”

Porziņģis sarunājās ar Hezonju gan angliski, gan spāniski. Piektdien latvietis vēl uzturējās Ņujorkā – viņš pēdējo reizi devās uz “Nlighten” spa Heistingsā pie Hadsona upes (Ņujorkas ziemeļu priekšpilsēta).

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2019/02/02/enes-...
https://nypost.com/2019/02/02/mario...
https://nypost.com/2019/02/01/krist...

  +7 [+] [-]

, 2019-02-02 15:28, pirms 5 gadiem
Porziņģis teica: es tev izmaksāšu pusdienas, bet, ja mani aizmainīs, tad tu nomirsi badā. Bet Knicks vadība, Erdogana uzpirkta, pārdeva Porziņģi, lai iezāģētu Enesam. Pēc tam Kristaps man sūtīja SMS ar kebaba bildēm no Dalasas.

 +10 [+] [-]

, 2019-02-02 15:30, pirms 5 gadiem
25 zaudējumi pēdējās 27 spēlēs.. oho pat nepamanīju ka ir TIK traki. Nav brīnums ka ņujorkieši jūdzās nost. Ar nepacietību gaidu kad visa taisnība nāks klajā un sāksies netīrās veļas mazgāšana.

 +10 [+] [-]

, 2019-02-02 15:53, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: 25 zaudējumi pēdējās 27 spēlēs.. oho pat nepamanīju ka ir TIK traki. Nav brīnums ka ņujorkieši jūdzās nost. Ar nepacietību gaidu kad visa taisnība nāks klajā un sāksies netīrās veļas mazgāšana.
ja saks visu mazgat ny beigsies veljaspulveris

  +7 [+] [-]

, 2019-02-02 15:58, pirms 5 gadiem
Kanteru uz Dalasu, tāpat šeit nekas vairs nav glābjams, tā ir ņirgāšanās par saviem faniem!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-02 16:02, pirms 5 gadiem
nja Kanters nav gluži normāls cilvēks ar normālu ego

  -3 [+] [-]

, 2019-02-02 16:06, pirms 5 gadiem
Kanters lika noprast, ka Porziņģim apnikuši četri zaudējumu gadi.....

Cik gadi?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-02 16:25, pirms 5 gadiem
Hezonjam laikam roza brilles ir,ja cer ar Knick kko sasniegt. Tuvakajos gadia tas nenotiks. Bagatakais kkubs,bet pielidzinams ka pamestuvei/šrotam.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-02 17:06, pirms 5 gadiem
Prieks, par štatos turpina reklamēt savus novadniekus - vecos perdeļus Līvus. Haute Līvi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-02-02 17:25, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Tā tajā Ny post teikts...
Nu KP nospēlējis tikai 2,5. Kur tur 4 sanāk, īsti nezinu.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-02 17:45, pirms 5 gadiem
Visus šitos gadus NYK ir bijusi viena haipa organizācija - visi tik runā par viņiem, bet patiesībā viņi ir sūdīgākā komanda līgā jau kādu laiku. Jāliek mierā tā sūdu čupiņa, es ļoti ceru, ka Nets viņus izēdīs no NY.
Lai arī pieļauju iespēju, ka nodraftējot Zion, Kyrie var atnākt un tas pats KD, tad gan Austrumos viņi varētu plosīties

  +1 [+] [-]

, 2019-02-02 17:59, pirms 5 gadiem
Kanters bija "vecais" jau kad atnāca uz Knicks, pirms 1.5 gadiem!
Ja tagad Kanteram 26, tad cik vecs bija kad atnāca?!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-02 18:19, pirms 5 gadiem
Hezonja ir tala solina solditajs vai ara no ligas pec si gada. Cilveks censas kadu iezelinat, pagarinat karjeru, jo algas devejs tacu uzmetejus pa atvertam durvim uzreiz izmet.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-02 18:33, pirms 5 gadiem
''Knicks'' samaksās sodu par spēļu apzinātu atdošanu bez problēmām.Tai organizācijai ir nospļauties uz cilvēku kā tādu.KP6 kreklu tirdzniecība pieklusa, jāņem jauns ''izslaucamais'', jāuztaisa piķis un tad atkal jauns.Un tā vienmēr.Sports? Tas lai paliek tādiem muļķiem kā eiropiešiem.Amerikāņiem vajag šovu un naudu, ko ienes šovs.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-02 18:39, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu KP nospēlējis tikai 2,5. Kur tur 4 sanāk, īsti nezinu.
gribi teikt ka to gadu ko šis ar traumu nevar spēlēt viņš pēkšņi no komandas tiek izmests un līgums anulēts? reāli sanāk ka no 4ām sezonām nospēlēja 2,5 kaut kur..

  +2 [+] [-]

, 2019-02-02 19:03, pirms 5 gadiem
Vienu lietu es galīgi nesaprotu. Kāpēc Luka neko nav ietvītojis par KP? Tāda nojausma ka Luka zina komandas plānu par to, ka KP tur ilgi nepaliks un tiks aizmainīts... Anyway tas viss ir liekas diezgan fishy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-02-02 19:58, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Vienu lietu es galīgi nesaprotu. Kāpēc Luka neko nav ietvītojis par KP? Tāda nojausma ka Luka zina komandas plānu par to, ka KP tur ilgi nepaliks un tiks aizmainīts... Anyway tas viss ir liekas diezgan fishy
Neviens netvīto kamēr spēlētāji oficiāli nav ieradušies.Rīt viņi būšot labākajā variantā.Like ir uzspiedis uz vairākiem tvītiem/insta KP sakarā.Tā,kā nav par ko uztraukties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-02-02 23:08, pirms 5 gadiem
NBA būtu jāatmet tā māžošanās, ka pēdējās vietas tiek pie augstāka drafta. Manuprāt varētu atstāt, ka tie, kas neiekļust play-off tad nu izlozē pirmās 14 drafta vietas. Citādi cirks.