Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Reknere: "3-0 pirmajā spēlē deva pārliecību, ka mēs varam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Reknere: "3-0 pirmajā spēlē deva pārliecību, ka mēs varam"
Elza Reknere. Foto: CEV

LETA. Pārliecību par saviem spēkiem "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) vienībai Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa pirmajā kārtā deva uzvara trijos setos pirmajā spēlē izbraukumā, trešdien Rīgā pēc uzvaras divu spēļu summā sarunā ar LETA teica komandas cēlāja Elza Reknere.

RVS/LU trešdien Rīgā pirmās kārtas atbildes mačā ar 3-2 (25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6) uzvarēja Brusno "Pirane" vienību no Slovākijas un divu spēļu summā uzvarēja ar 5-1, nodrošinot vietu 1/16 finālā.

"Mūsu spēle bija fantastika. Ļoti patika. Izbaudīju katru momentu. Aizbraucām, nokoncentrējāmies un bijām spēcīgas kā komanda," par pirmo spēli Slovākijā saka cēlāja. "Arī tad, ja mums kaut kas nesanāca, neļāvām iedzīt sevi bedrē, noturējām savu spēli un ļoti labi nospēlējām pašām sev par prieku."

"3-0 pirmajā spēlē neatslābināja, bet deva pārliecību, ka mēs varam, ka Rīgā jāiet laukumā ar visu, ko mākam, atkal jābauda spēli, un rezultāts neizpaliks," par noskaņojumu komandā pirms atbildes spēles saka Reknere.

Spēles plāns lika sekot, kādas spēlētājas būs priekšējā līnijā pie tīkla - kur ir cēlāja, kur - mazākā bloķētāja. "Lielāko uzmanību pievērsām pretinieču galvenajai uzbrucējai ar 13.numuru Joanai Nikolovai, kā arī mēģinājām katrā novietojumā paredzēt, ko pretinieces darīs," par spēles plānu saka cīņas vērtīgākā spēlētāja mājinieču komandā. Viesu komandā par vērtīgāko tika atzīta bulgāriete Nikolova, kura ar 22 punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Reknere atzīst, ka brīžiem spēles plāns darbojās labāk, brīžiem - sliktāk, taču rezultāts tika panākts. "Tātad kaut kas no spēles plāna strādāja. Un prieks, ka, ja ne trīs setos, tad vismaz piecos spējām uzvarēt un parādīt, ka mēs to varam," par plāna izpildi saka volejboliste.

Par izšķirošo brīdi spēlē varēja kļūt trešā seta beigas, kurās ar lielu Nikolovas palīdzību "Pirane" atspēlējās no 19:23 un uzvarēja ar 26:24.

"Pretinieces zobus parādīja šodien - trešā seta galotnē, kad mēs bijām priekšā," slovāku kluba nosaukumu, kurā atrodamas piraijas, norāda Reknere. "Viņas mums "iekoda" tajā setā, bet prieks, ka spējām atspēlēties, uzvarēt otru setu un pēc tam arī spēli."

Pēc uzvarēta ceturtā seta, panākot 2-2, rīdzinieces jau bija nodrošinājušas vietu nākamajā kārtā, un pie spēlēšanas tika tās volejbolistes, kuras iepriekš laukumā tika mazāk. Rekneri laukumā nomainīja Arina Sosinoviča. "Liels prieks par Sosinoviču, kā viņa izgāja laukumā, nenobijās un nospēlēja, visu izdarīja, kā vajadzēja," par kluba otro cēlāju saka Latvijas izlases dalībniece.

Pirmajā spēlē rīdzinieces viesos uzvarēja ar 3-0 (25:21, 25:20, 25:19). 1/16 finālā RVS/LU volejbolistes spēkosies ar Serbijas komandu Stara Pazovas "Jedinstvo".

RVS komandai pirmoreiz četros gados CEV Izaicinājuma kausā ir izdevies pārvarēt pirmo kārtu. CEV Izaicinājuma kausā šajā sezonā startē 60 sieviešu volejbola klubi no visas Eiropas. Izaicinājuma kauss Eiropā ir pēc spēka trešā ranga turnīrs aiz CEV Čempionu līgas un CEV Kausa.