Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka triumfē taibreikā un iekļūst "US Open" otrajā kārtā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka triumfē taibreikā un iekļūst "US Open" otrajā kārtā
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Zumapress/Scanpix

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open". Sieviešu dubultspēļu pirmajā kārtā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka pieveica ungārieti Pannu Udvardi un slovēnieti Tamāru Zidanšeku - 6:3, 6:7, 7:6.

Kā jau ziņots, augusta otrajā pusē Sinisināti "WTA 1000" dubultspēlēs Latvijas-Ukrainas tandēms izcīnīja pirmo vietu. Šis panākums ļāva pakāpties attiecīgi uz devīto un desmito pozīciju dubultspēļu rangā, turklāt sezonas rangā Ostapenko un Kičenoka tagad ir pat otrajā vietā.

"US Open" dubultspēlēs ar ceturto numuru izliktais Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka vispirms eksaminēja ungārieti Pannu Udvardi un slovēnieti Tamāru Zidanšeku, kuras dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi 75. un 70. vietu.

Starta geimā Ostapenko un Zidanšeka nenoturēja servi (0:1 un 1:1), savukārt Kičenokai klājās labāk, pateicoties Latvijas tenisistes panākumiem izskaņā pie tīkla - 2:1. Kādā brīdī Ostapenko un Kičenoka vienlaicīgi sita pa bumbu, bet sestais geims noslēdzās ar ukrainietes triumfu tīkla tuvumā - 4:2. Sets beidzās ar Ostapenko nevainojamu serves geimu 6:3.

→ → Nākamā seta sākumā Ostapenko neatvairāmais sitiens deva breika iespēju, ko gan neizdevās izmantot - 0:1. Ostapenko un Kičenoka nenoturēja servi - 0:2 un 0:4. Latvijas tenisiste ar neatvairāmu sitienu panāca 1:4, savā serves geimā nonāca iedzinējos (15-40), taču izglābās un noformēja 2:4. iepriekš vienmēr bija noturējusi servi, šoreiz Latvijas-Ukrainas duets nopelnīja divas breikbumbas, kuras gan neizdevās izmantot - 2:5. Kičenoka labi noservēja (3:5), mūsējas salauza Zidanšekas servi (4:5). Ostapenko dubultkļūda deva 30-40, Kičenoka uzvarēja pie tīkla (40-40), Ostapenko ar otro servi izpildīja eisu un pēcāk sarūpēja vēl vienu, savukārt Zidanšeka iesita tīklā - 5:5. Udvardi pirmoreiz neizdevās noturēt servi (6:5), tomēr pēc tam mūsu oponentes salauza Kičenokas servi - 6:6. Taibreikā izdevās izvirzīties vadībā ar 3-0, divi neprecīzi sitieni noveda pie 3-2, Ostapenko triumfēja pie tīkla (4-2), pretinieces atbildēja ar trijiem punktiem (4-5), Ostapenko ar servi panāca 5-5, bet tad Kičenoka divas reizes iesita tīklā. Otrajā setā 6(5):7.

→ → → Izšķirošā seta sākumā iniciatīvu uzņēmās mača favorītes - 1:0, 2:1. Kičenoka ar neatvairāmu sitienu nopelnīja breikbumbu, bet tad Zidanšeka iesita tīklā - 3:1. Ostapenko nenoturēja servi (3:2), un pretinieces izlīdzināja panāca 3:3. Vienpadsmitajā nogrieznī pretinieces izcīnīja breika iespēju, Kičenokas serve deva līdzsvaru, bet beigās Udvardi izsista autā - 6:5. Zidanšekas serves geimā Kičenoka izpildīja neatvairāmu sitienu, labi trāpīja arī Ostapenko, tomēr pretinieces uzvarēja nākamajās četrās izspēlēs - 6:6. Taibreikā mūsu tenisiste panāca 1-1, Kičenoka iesita tīklā (1-3), tas pats gadījās arī Zidanšekai (3-3), slovēniete īsti netrāpīja pa bumbu (4-3), Kičenoka triumfēja pie tīkla (5-4), Ostapenko netrāpīja laukumā (5-5) un spēcīgi panāca 6-5, ukrainietes lieliskā serve noveda pie 7-5, viņas dubultkļūda deva 7-6, Zidanšeka iesita tīklā (8-6), savukārt noslēgumā Kičenoka izpildīja divus neatvairāmus sitienus (10-6). Trešajā setā 7:6(6).

Latvijas-Ukrainas tandēmam bija ļoti iespaidīga bilance taibreikos (13-1 šajā vasarā), bet šoreiz gan sanāca 1-1.

Sieviešu dubultspēļu pirmās kārtas zaudētājas nopelnīja 21 300 ASV dolāru naudas balvu, bet otrajā kārtā iekļuvušās tiek pie 35 800.

2. septembrī plkst. 20.30 otrajā kārtā būs jācīnās pret ungārieti Annu Bondaru un beļģieti Grētji Minnenu.

Mūsu zara galvenās favorītes Koko Gofa/Džesika Pegula (#2, ASV) zaudēja jau pirmajā kārtā.

Ostapenko/Kičenoka šosezon spēlējušas divos "Grand Slam" pusfinālos - "French Open" un Vimbldonas čempionātā.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 00:52, pirms 2 gadiem
Diletantes tiktiko neuzvilka profesionāles. Labi ka nav vienspēļu, tik daudz laika pavadīt kortā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 03:54, pirms 2 gadiem
Piekrītu nickam. Ir tomēr par traku, ja grib karot vienlaicīgi uz visām frontēm un katru dienu kāpt kortā, lai asiņotu divarpus stundu garumā. Tā var pulvers izbeigties un beigās palikt bez nekā, zaudējot arī amatieriem un diletantiem. Ja skuķim jaunībā fiziski jauda vēl tur, tad mentālajā...nu jā, nervi var uzsprāgt. Varbūt tiešām labi, ka tas trakais ķīniešu skuķis vienspēlē izservēja savu gadsimta kosmosu un aizvāca Aļonu no vismaz vienas frontes līnijas prom, Tāpat jau 80 pakas pienākas un ranga punkti nav jāaizstāv Galvenais Ostapenko trumpis manuprāt tomēr ir sievu dubults, kurš tikko gandrīz aizpeldēja. Nu, lai veicas!

     [+] [-]

, 2022-09-02 07:50, pirms 2 gadiem
miceks rakstīja: Piekrītu nickam. Ir tomēr par traku, ja grib karot vienlaicīgi uz visām frontēm un katru dienu kāpt kortā, lai asiņotu divarpus stundu garumā. Tā var pulvers izbeigties un beigās palikt bez nekā, zaudējot arī amatieriem un diletantiem. Ja skuķim jaunībā fiziski jauda vēl tur, tad mentālajā...nu jā, nervi var uzsprāgt. Varbūt tiešām labi, ka tas trakais ķīniešu skuķis vienspēlē izservēja savu gadsimta kosmosu un aizvāca Aļonu no vismaz vienas frontes līnijas prom, Tāpat jau 80 pakas pienākas un ranga punkti nav jāaizstāv Galvenais Ostapenko trumpis manuprāt tomēr ir sievu dubults, kurš tikko gandrīz aizpeldēja. Nu, lai veicas!
Kurš dubulspēles spēj uzskatīt par tenisu?

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 08:35, pirms 2 gadiem
aizermans rakstīja: Kurš dubulspēles spēj uzskatīt par tenisu?
Pēc šādas loģikas Serģis un Rasmanis nav nekādi motokrosisti, bet Oksfordas- Kembridžas maču dalībnieki nav vis airētāji, bet gan kaut kādi galeras vergi

  +1 [+] [-]

, 2022-09-02 09:47, pirms 2 gadiem
Noskatījos visu spēli un šausminājos cik slikti spēlēja abas mūsējās, visas pretiņieču serves gan vienai gan otrai tīklā, savas pirmās serves kā likums-tīklā, jā, pāris serves izdevās. Tik šausmīgu spēli ilgi nebiju redzējis-labums ka izspieda laimīgu uzvaru. Kad beidzot iemācīsies pāri tīklam dabūt pirmo servi-tāds ir jautājums?

     [+] [-]

, 2022-09-02 10:14, pirms 2 gadiem
Shausmiga spele, knapi uzvareja. Ja neuzlabos sniegumu, talak par 2. kaartu token netiks

     [+] [-]

, 2022-09-02 10:36, pirms 2 gadiem
Es te kaut ko nesaprotu - kā Penko vispirms spēlē ar citu partneri (Vega) pret Kičenoku. Bet nākamo spēli jau kopā ar savu pretinieci! Kā tas strādā?
Ostapenko / Vega - Kičenoka / Matušs 6:2, 7:6(5)
Ostapenko / Kičenoka - Udvardi / Zidanšeka

     [+] [-]

, 2022-09-02 11:24, pirms 2 gadiem
Heilijs rakstīja: Es te kaut ko nesaprotu - kā Penko vispirms spēlē ar citu partneri (Vega) pret Kičenoku. Bet nākamo spēli jau kopā ar savu pretinieci! Kā tas strādā?
Ostapenko / Vega - Kičenoka / Matušs 6:2, 7:6(5)
Ostapenko / Kičenoka - Udvardi / Zidanšeka
netupī.

     [+] [-]

, 2022-09-02 11:42, pirms 2 gadiem
Ostapenko un Kičenokai bija jācīnās arī ar Hawkeye tupumu. Hawkeye ļoti neprecīzi nosauca līnijas. Vairākkārt kad Ostapenko vai Kičenoka trāpīja bumbiņu dubultspēļu zonā Hawkeye to nosauca par autu un punktus deva Udvardijai un Zidanšekai, kaut gan dubultspēlēs tas ir iekšā un tie punkti bija jāieskaita Ostapenko un Kičenokai pēc noteikumiem. Par laimi tās šausmīgās Hawkeye kļūdas neatņēma Ostapenko un Kičenokai uzvaru.

     [+] [-]

, 2022-09-02 13:17, pirms 2 gadiem
Heilijs rakstīja: Es te kaut ko nesaprotu - kā Penko vispirms spēlē ar citu partneri (Vega) pret Kičenoku. Bet nākamo spēli jau kopā ar savu pretinieci! Kā tas strādā?
Ostapenko / Vega - Kičenoka / Matušs 6:2, 7:6(5)
Ostapenko / Kičenoka - Udvardi / Zidanšeka
Vega ir vīrietis, un tā bija jauktā dubultspēle