Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Divas DĀR komandas spēlēs Eiropas Pro14 turnīrā

Juris Miņins
Juris Miņins

Divas DĀR komandas spēlēs Eiropas Pro14 turnīrā
"Southern Kings" spēlētājs Maikls Viljamss pēc piezemējuma pret "Waratahs".
Foto: AFP/Scanpix

Šodien oficiālu apstiprinājumu guva jau iepriekš vairākkārt apspriesta ziņa par to, ka divas Dienvidāfrikas Republikas komandas, “Cheetahs” un “Southern Kings”, pievienosies Eiropā bāzētajam Pro12 čempionātam.

Jau iepriekš vairākkārt tika ziņots par to, ka, sakarā ar Super Rugby čempionāta sašaurināšanos, divām DĀR un vienai Austrālijas komandām būs jāpamet šis turnīrs. Dienvidāfrikas komandas krita nežēlestībā, jo to finansiālie rādītāji, kā arī apmeklējums un sportiskie rezultāti nebija tādi, kādus vēlējās redzēt Super Rugby organizētāji, SANZAAR.

Teju tūdaļ kā parādījās ziņa par divu DĀR komandu izslēgšanas no Super Rugby, sākās spekulācijas par to, ka abas vienības varētu pievienoties kādai no Eiropas līgām, precīzāk, Pro12 turnīram, kurā tāpat spēlēja četru regbija nāciju, Īrijas, Skotijas, Velsas un Itālijas, klubi.

Tika atzīmēts, ka Pro12 jau labu laiku mēģina paplašināties, tādējādi paaugstinot turnīra konkurētspēju, bet DĀR klubiem tā būs iespēja nepazust no regbija kartes, piedaloties vēsturiskā turnīrā, proti, šis būs pirmais gadījums, kad kāds regbija čempionāts, kurā tiek izspēlēta regulārā sezona, apvieno sevī komandas kā no ziemeļu, tā dienvidu puslodes.

Šodien visām baumām ir pielikts punkts, jo līdzšinējā Pro12 turnīra organizētāji paziņoja, ka “Cheetahs” un “Southern Kings” jau no 2017./2018. gada sezonas spēlēs pie viņiem, bet pats čempionāts maina nosaukumu uz Pro14, atbilstoši dalībkomandu skaitam tajā.

Līdz ar turnīra paplašināšanos tiks mainīta arī Pro14 izspēles kārtība. Tagad visas komandas ir sadalītas divās grupās, vienlīdzīgi sadalot katras dalībnācjas komandas un regulārajā sezonā vismaz vienreiz tiksies katra ar katru. Regulārajā sezonā būs 21 mačs, bet izslēgšanas spēles sāksies jau no ceturtdaļfināliem, ļaujot par titulu cīnīties jau sešām komandām, iepriekšējo četru vietā.

Tāpat interesanta būs kvalificēšanās Eirokausiem, jo visas komandas, kas būs iekļuvušas izslēgšanas mačos ceļazīmi uz Čempionu kausu saņems automātiski, bet atlikušo vietu saņems labākā (pēc punktiem) no abām konferencēm, kas nebūs iekļuvusi “play-off”. Tas nozīmē, ka par spēcīgākā Eiropas kluba titulu jau no 2018./2019. gada sezonas varēs cīnīties arī DĀR komandas.

Interesanti, ka ar divu DĀR komandu pievienošanu, Pro14 turnīrs nedomā apstāties pie paplašināšanas, jo jau divus gadus notiek aktīvs darbs pie iespējamās ASV komandas dalības šajā turnīrā.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features

     [+] [-]

, 2017-08-01 17:26, pirms 7 gadiem
Par DĀR komandām viss skaidrs, jo piedalīšanās SR noteikti nav lēts prieks ar visiem pārlidojumiem pa visu pasauli, taču P12 gan šauj pār strīpu.

Laikā, kad komandas vispār nevar konkurēt ar Premjerlīgu un T14, jo viņiem nav naudas spēlētāju algām, dažas komandas turas tikai uz pašnodrošināšanās līmeņa, tiek sarīkots Pro14 turnīrs ar lidojumiem uz Dienvidāfriku un vēl plāno lidojumus uz ASV.

Skrienot pēc angļiem un frančiem, Pro14 drīzāk pašiznīcināsies, nekā viņus panāks.