Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Suns" saņem sodu par Bukera savainojuma statusa laicīgu nepaziņošanu

Rolands Eliņš

"Suns" saņem sodu par Bukera savainojuma statusa laicīgu nepaziņošanu
Devins Bukers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija piespriedusi 25 tūkstošu dolāru lielu soda naudu Fīniksas "Suns" komandai, jo tā nekorekti informēja līgu par Devina Bukera savainojuma statusu pirms sērijas pret "Pelicans" sērijas sestā mača.

Devins Bukers guva traumu sērijas pirmajā pusē un izlaida trīs spēles. Pirms sērijas sestā mača "Suns" dažas stundas pirms spēles oficiālajā ziņojumā par spēlētāju traumām bija norādījusi, ka Bukers ir ārpus sastāva. Taču tas vēlāk mainījās, un īsi pirms mača Fīniksas treneris atklāja, ka Bukers dosies laukumā.

"Suns" izcīnīja uzvaru, novedot sēriju līdz panākumam ar 4-2, un nākamajā kārtā spēlēs pret Dāvja Bertāna pārstāvēto "Mavericks". Taču NBA nebija apmierināta ar "Suns" iesniegto spēlētāju statusa pārskatu, jo NBA noteikumi paredz, ka klubiem jāpublisko informācija par slimībām, traumām vai citiem nespēlēšanas iemesliem līdz pulksten 17:00 pēc vietējā laika.

Tā ka pēc šī termiņa Bukera sakarā joprojām uzrādījās statuss "ārpus sastāva", nevis, piemēram, "uz jautājuma zīmes", tad NBA to novērtējusi kā noteikumu pārkāpumu un piespriedusi naudas sodu. NBA savā pamatojumā norāda, ka "Suns" komanda nebija ziņojusi par Bukera savainojuma statusu "precīzi un laicīgi".

Klubi, protams, izslēgšanas spēļu laikā labprāt spēlē paslēpes un cenšas informēt publiku (un līdz ar to – pretiniekus) par sava sastāva aktualitātēm pēc iespējas vēlāk. Taču NBA šosezon ir sākusi sadarbību ar "DraftKings" un "FanDuel", azartspēļu kompānijām, kuru klientiem informācija par spēlētāju statusu ir svarīgs arguments likmju veikšanā, un attiecīgi NBA no klubiem pieprasa lielāku uzmanību šajā sakarā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -1 [+] [-]

, 2022-05-01 15:37, pirms 2 gadiem
Šis tiešām bija nesmuki no Fīniksas puses. Biju šokā ieraugot Bukeru laukumā. Sodam vajadzēja būt lielākam. Sākumā runāja vispār, ka 2 nedēļas nerēdzēsim viņu. Un te pēkšņi šis skraida pa laukumu.

     [+] [-]

, 2022-05-01 16:30, pirms 2 gadiem
Kas tur nesmuki, lieliski ap.. Pelicanus..

     [+] [-]

, 2022-05-01 16:40, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Šis tiešām bija nesmuki no Fīniksas puses. Biju šokā ieraugot Bukeru laukumā. Sodam vajadzēja būt lielākam. Sākumā runāja vispār, ka 2 nedēļas nerēdzēsim viņu. Un te pēkšņi šis skraida pa laukumu.
Koooooooo.... kāda šķirba?!?!

Tas nav, ka paņem kaut kādu spēlētāju no malas un pasaka, ka šis šodien spēlēs pie mums.