Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žavoronkovs: "Piekāpjamies "Jelgavai" sastāva dziļuma ziņā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Žavoronkovs: "Piekāpjamies "Jelgavai" sastāva dziļuma ziņā"
Sergejs Pogodins un Vladimirs Žavoronkovs
Foto: bfcdaugava.lv

Piedāvājam Vitālija Astafjeva un Vladimira Žavoronkova sacīto pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 6.kārtas spēles, kurā "Jelgava" ar 3:1 pārspēja "Daugavpili".

Vladimirs Žavoronkovs, "Daugavpils" treneris: "Apsveicu "Jelgavu" ar pelnītu uzvaru. Dodoties uz spēli, protams, apzinājāmies, ka gan mēs, gan pretinieki šobrīd atrodas sarežģītā, saspringtā situācijā. Sapratām, ka "Jelgava" mēģinās reabilitēties, jo pirms šīs spēles tabulā tā ieņēma ne savu vietu, un mēģinās pielikt maksimumu pūļu, lai sāktu kāpt augstāk uz likumsakarīgāku pozīciju. To viņi arī pierādīja - vienkārši bija stiprāki par mūsu puišiem, lai gan arī saviem puišiem nevar neko pārmest, viņi centās, cik vien varēja. Atbraucām, lai dotu pretsparu pretiniekam, un vairāk vai mazāk, taču tas izdevās. Savu iespaidu atstāja tas, ka pirmo reizi izgājām uz zaļā laukuma. Tāpat piekāpjamies sastāva dziļuma ziņā - "Jelgava" var rotēt ar sastāvu, viņiem ir pietiekami daudz spēlētāju, bet mums diemžēl nav tik daudz puišu."

Vitālijs Astafjevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Neesmu apmierināts ne ar sniegumu, ne ar rezultātu - sagaidīju vairāk. Pamainījām sastāvu, un Klimovičs izgāja kā uzbrucējs. Viņš savu darbu paveica - guva labus vārtus. Taču ir problēmas aizsardzībā - pirmā kļūda un uzreiz ielaižam vārtus. Tomēr saskaņas vēl nav. Atsevišķos brīžos varēja redzēt, kāpēc mums neiet - daži mūsu spēlētāji pat pret nosacīto pastarīti nespēlēja par 100% un nerādīja laukumā to, kas jārāda. Neko sliktu gan negribu teikt par pretinieku - jauna, laba komanda, spēlē futbolu. Bet mums vēl priekšā nopietnas sarunas ar spēlētājiem, mūsu situācija nav viegla. Un tomēr uzvara mums šodien ir. Tālāk kausā pret "Ventspili", bet Virslīgā nākamā spēle pret "Mettu"/LU. Lai kā arī būtu, snieguma ziņā gan iepriekšējā mačā pret "Ventspili", gan šodien soli uz priekšu esam veikuši. Cenšamies kāpt augšā - tur, kur vēlamies būt, respektīvi, trijniekā. Skatoties uz tabulu, to gan nebūs viegli izdarīt."

Kāpēc Lazdiņš un Diallo spēli vēroja no tribīnēm?
Astafjevs: "Tam ir savi iemesli, plus mums nākamnedēļ būs divas spēles, tā ka devām viņiem atpūtu. Viņi ir mūsu vadošie spēlētāji, apzināti devām viņiem atvilkt elpu. Turklāt mums ir, kas viņus aizvieto, mums ir garš soliņš. Jāveic rotācija. Tas bija plānots. Arī Sorokina nomainīšana 1.puslaikā bija saistīta ar to pašu - tā nebija trauma, pārbaudījām viņu vidējā līnijā, jo viņš ir universāls. Viņš deva labumu, piedalījās uzbrukumā, kas beidzās ar vārtiem pēc stūra sitiena. Esmu apmierināts ar mūsu jaunatni - Sorokinu, Litvinski, Klimoviču, kurš guva divus vārtus. Viņi šodien bija uzdevumu augstumos."

Par Sorokina pozīciju maiņu.
Astafjevs: "Ļoti labi tas viņam šādā vecumā! Jo vairāk pozīcijas viņš sapratīs, jo vairāk varēsim variēt sastāvu. Ceru, viņam būs ilga karjera - var redzēt, ka puisis ir talantīgs. Labprāt iedotu viņam iespēju uzspēlēt arī centra pussarga pozīcijā, taču tagad man ne līdz eksperimentiem. Šodien viņš spēlēja augstāk, tuvāk pretinieku vārtiem, un viņš bija bīstams. Tas viņam nāk tikai par labu."

Par sastāva iztrūkumiem - nebija Fjodorova, Abasova, Mordatenko.
Žavoronkovs: "Šie puiši ir traumēti pēc kausa spēles ar "Spartaku". Izņemot Mordatenko, kuram ir angīna, viņš šobrīd ir slimnīcā. Pārējie neatbrauca tikai traumu dēļ. Tas, protams, arī mazināja mūsu izredzes. Ceram, ka viņi drīzumā atgriezīsies spēļu ritmā."

Ko varat pateikt par vārtsargu maiņu?
Žavoronkovs: "Bija kaut kas jāmaina. Par iepriekšējām neveiksmēm nevar visu novelt uz Jevgeņiju [Nerugalu - aut.], jo zaudē visa komanda, taču acīmredzami bija, ka vajadzēja iedot viņam atpūtu un vajadzēja dot iespēju Aleksandram [Vlasovam - aut.], jo transfēra jautājumi tika atrisināti, un viņš bija pieteikts. Vlasovs pilnvērtīgi gatavojās spēlei un tika pie iespējas. Neuzskatu, ka viņš kādos ielaistajos vārtos būtu vainojams. Toties pie 0:0 viņš vienu labu momentu glāba. Tas, kurš spēlēs tālāk, būs atkarīgs no galvenā trenera [Sergeja Pogodina, kurš pēdējā laikā tieši izbraukuma spēlēs izvēlas nenākt uz preses konferencēm - aut.]. Manuprāt, Vlasovs nospēlēja neslikti, ņemot vērā to, cik viņš izlaida [Vlasovam ilgu laiku spēkā bija LFF DK diskvalifikācija - aut.]."

Pirms sezonas sākuma tika runāts, ka Vlasovs nespēlēs.
Žavoronkovs: "Futbols ir tāda lieta, kas dažreiz liek mainīt savas domas. Tāda ir mūsu situācija. Tāds lēmums prasījās."

Par ielaistajiem vārtiem - kā sanāca tā, ka pretinieks izgāja viens pret vienu?
Astafjevs: "Nevaru paskaidrot, kāpēc par katru kļūdu tiekam sodīti. Mēs vispār nedrīkstam kļūdīties! Tās ir galvenās galvassāpes. Galvenais tagad ir sabalansēt aizsardzību. It kā ir pieredzējuši spēlētāji, taču viss sākas no kādas kļūdas laukuma vidū, neseko palīdzība - tas mani satrauc. Nevaru atbildēt, kāpēc tā. Ja varētu, tad nebūtu šādi ielaistu vārtu pēdējās 5-6 spēlēs. Tas satrauc."

Vai Ventspilī būs taktiskās izmaiņas, vērstas uz uzbrukumu, ņemot vērā, ka būs obligāti jāgūst vārti?
Astafjevs: "Arī gūtie vārti mums nāk grūti. Strādājam abos virzienos, meklējam variantus. Kaut kur pazudis tas, kas bija pirmssezonas darbā. Ceru uz puišiem, uz komandu, ka iziesim no sarežģītas situācijas. Raksturs mums vienmēr ir bijis un vienmēr būs. Sezona tikai sākusies, labosim situāciju."

Kāpēc pēc 1.puslaika tika nomainīts aizsargs Klimaševičs?
Žavoronkovs: "Dabūja sāpīgu sitienu, un viņš nevarēja turpināt spēli. Puslaiku viņš vēl pabeidza, bet tālāk nevarēja. Viņš ir mūsu aizsardzības vadošais spēlētājs, taču arī viņš izkrita. Tikai ārsti pateiks, uz cik ilgu laiku."