Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kvapila "hat-trick" ieved "Dynamo" Gagarina kausa finālā

Kvapila "hat-trick" ieved "Dynamo" Gagarina kausa finālā
Maskavas "Dynamo" iekļūst Gagarina kausa finālā
Foto: www.dynamo.ru

Šovakar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā tika noskaidrota pirmā fināliste - par trofeju sacentīsies Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dynamo", kas Rietumu konferences fināla sērijas sestajā spēlē ar 5:1 sagrāva Sanktpēterburgas SKA. Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Mareks Kvapils. Maskavas kluba pretinieki Gagarina kausa finālā tiks noskaidroti Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" un Čeļabinskas "Traktor" duelī - tur ar 3:2 vadībā ir Kazaņa.

Komandas iesāka maču piesardzīgāk kā citas reizes, acīmredzot apzinoties mača nozīmīgumu. Pamazām gan abi klubi atvērās, vairāk bīstamus momentus spēja radīt "Dynamo" – labi uzbruka Kasjančuks, Kokarevs un Kvapils. Septītajā minūtē mājinieku spiediens vainagojās ar noraidījumu – divas minūtes saņēma Viktors Tihonovs. Ilgi gan maskavieši vairākumā neuzspēlēja, jo jau pēc pusminūtes uz noraidīto spēlētāju soliņu devās Gorovikovs. Perioda vidū komandas turpināja apmainīties vairāk vai mazāk bīstamiem uzbrukumiem, tomēr komandu vārtsargi Jerjomenko un Ježovs, kā arī klubu aizsardzība savus pienākumus pildīja teicami. Trešdaļas beigās abu komandu starpā izcēlās vairāki asumi, tomēr tiesneši noteikumu pārkāpumu nefiksēja.

Arī otro periodu apņēmīgāk iesāka "Dynamo", ar savu aktivitāti izpelnoties otro iespēju spēlēt vairākumā. Lai gan "Dynamo" labi kontrolēja ripu, tomēr līdz Ježova vārtu apdraudējumam tā arī nenonāca. Pēc mazākuma izturēšanas SKA sāka vairāk censties uzbrukumā, bet viesu nodomus pamatīgi pabojāja "Dynamo" čehu leģionāri Petružaleks un Kvapils. Petružaleks aizsardzībā pārtvēra ripu un atdeva piespēli ātrumu uzņēmušajam Kvapilam, kurš tika galā gan ar aizsargu Berdjukovu, gan ar vārtsargu Ježovu, apslidojot SKA komandas cietoksni un atklājot mača rezultātu – 1:0. Ar to gan čehu uzbrucēja apetīte netika apmierināta – pēc Sergeja Soina piespēles Kvapils raidīja ripu vārtos arī otro reizi. Tomēr viesi nebija gatavi tik vienkārši padoties. SKA ieguva iespēju spēlēt vairākumā pēc jaunā aizsarga Mironova noraidījuma, tomēr līdz vārtu gūšanas momentiem netika. Viesu uzbrukumi turpinājās, līdz tas beidzot deva rezultātu – Fjodorovs izspraucās caur diviem aizsargiem līdz metienam pa Jerjomenko sargāto cietoksni, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Artjuhins, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Jau pēc pusminūtes otro noraidījumu mačā saņēma Tihonovs, un "Dynamo" atjaunoja divu vārtu pārsvaru – ar labu šķīlienu 3:1 panāca Iļja Gorohovs. Perioda pēdējā minūtē noraidīts tika Soins, kas nozīmēja, ka trešo trešdaļu vairākumā iesāks SKA.

Trešo periodu viesi iesāka apņēmīgi, lai gan vairākumu realizēt tā arī nespēja. "Dynamo" centīgi spēlēja aizsardzībā, gaidot savu iespēju pretuzbrukumam, ko arī sagaidīja – pēc lieliskas Petružaleka tālās piespēles viens pret Ježovu izgāja Kvapils, gūstot savus trešos vārtus šovakar. Perioda vidū SKA atkal nonāca vairākumā, un drīz vien Ježovs devās malā, lai uz ledus dotos sestais laukuma spēlētājs. Vairāk kā divas minūtes armijnieki spēlēja sešatā pret pieciem mājiniekiem, tomēr "Dynamo" cieši aizsargājās, neļaujot SKA izvērsties blīvajā aizsardzības zonā. Mājinieki izturēja aizsardzībā un sagaidīja savu iespēju uzbrukumā, Sergejam Koņkovam piecas minūtes līdz perioda beigām panākot graujošo 5:1. Mača izskaņā ar nepilnu trīs minūšu intervālu noraidīti tika Kaļiņins un Artjuhins, spēlei tā arī noslēdzoties – 5:1 un "Dynamo" iekļūst Gagarina kausa finālā. Maskavas kluba pretinieki cīņā par KHL galveno trofeju būs Laura Dārziņa Kazaņas "Ak Bars" vai Čeļabinskas "Traktor" – šajā duelī vadībā ar 3:2 ir Kazaņas klubs.

KHL, 1.aprīlis

"Dynamo" – SKA 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Vārti: 25:04 Kvapils (Petružaleks) 1:0, 28:02 Kvapils (Soins, Petružaleks) 2:0, 34:13 Artjuhins (Fjodorovs) 2:1, 36:38 Gorohovs (Kokarevs, Cvetkovs, vair.) 3:1, 48:32 Kvapils (Petružaleks) 4:1, 55:10 Koņkovs, t.v. 5:1.
Metieni: 20:21.
Soda minūtes: 8:10.
Vārtsargi: Aleksandrs Jerjomenko – Iļja Ježovs (52:48 – 55:10 – tukši vārti)

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...