Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Vai labākā komanda - "Mogo" būs labākā?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vai labākā komanda - "Mogo" būs labākā?
Oļegam Sorokinam šogad būs vairāk laika "Mogo" komandai - TV ekspertēšanā pagaidām paņemta pauze.
Foto: HK Mogo

No pirmdienas – 31. jūlija treniņus sākusi “Mogo” hokeja komanda. Pirmdienās, trešdienās un piektdienās, pagaidām “Inbox” hallē Piņķos, jo “Mogo” hallē Brīvības ielā jāveic darbi, lai izpildītu jaunās prasības un vārti būtu kā KHL un pasaules čempionātos – uz mīkstiem puļķiem.

Sazvanīts Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, “Mogo” spēlējošais menedžeris Elviss Želubovskis vispirms iesmej, ka es skrienot pārāk strauji, jo septembris taču Latvijā neesot hokeja mēnesis. Varbūt kaut kad decembrī... Elvisa ironiju uztveru, jo tobrīd, kad runājām, vēl nebija zināms Hokeja federācijas viedais lēmums Latvijas valsts čempionātu tomēr sākt septembrī – iespējams pat 6. septembrī, kā arī klubu pārstāvju sanāksmē veikts būtisks grozījums Latvijas kausa izcīņā. Projektā (jeb projekta projektā!) bija samesti lielā katlā visi – virslīga, 1. līga un amatieri, tā aizpildot septembri. Taču šāds “aunisms” negāja cauri un nu esam atgriezušies realitātē: 1. līgas klubi (varbūt arī amatieri?), kas gribēs, sacentīsies par divām vietām, lai piepulcētos virslīgas sekstetam ¼ finālā. Septembra beigās. Labi, ka jaunā federācija spēj tik strauji labot savas kļūdas (nejēdzīgās ieceres?).

Kas jauns “Mogo”? No sudraba komandas ierindā palikusi lielākā daļa. Vārtsargi Henrijs Ančs un Renārs Kazanovs; aizsargi Jānis Bullītis, Andrejs Lavrenovs, Krišs Lipsbergs, Agris Saviels, Sergejs Teluškins un Pauls Zvirbulis; uzbrucēji Rustams Begovs, Ronalds Cinks, Edgars Kurmis, Vladimirs Mamonovs, Jānis Ozoliņš, Rūdolfs Prūsis, Daniels Riekstiņš, Andris Siksnis, Elviss Želubovskis un Juris Ziemiņš.

Kuri hokejisti vairs nebūs “Mogo”? Aizsargi Jānis Brakšs (?), Mārtiņš Oskars Freimanis (atgriezies Liepājā), uzbrucēji Sergejs Durdins (1980., būs trenera palīgs), Andrejs Smirnovs (?), bet Raimonds Vilkoits kļuvis par HK “Rīga” treneri un pēc menedžera Želubovska domām varētu arī palīdzēt, kad būs brīvs.

Klāt nākuši. Aizsargs Krists Apsītis (1994.), kurš pērn sezonu sāka “Prizmā”, bet kļuva par čempionu “Kurbadā”. Galvenā trenera Oļega Sorokina komentārs: “Es Kristu paņēmu uz Baltijas kausu, ir viņam savi plusi un ir arī savi mīnusi. Potenciāls noteikti ir – ne velti viņš bija uzaicināts arī uz “Dinamo” treniņiem.” No “Rīga-18” uzaicināts Kārlis Gustavs Logins. Uzbrukumā trīs jauni, no kuriem gan viens nekāds jaunulis nav – aizpērn Miks Lipsbergs (1991.) jau spēlēja “Mogo”, pērn – Francijas virslīgas klubā Lionā. No “Prizmas”pārnācis Viktors Lobačovs (1986.), mājās no Almetjevskas ''Ņeftjaņik” (VHL) atgriezies atjaunotā Rīgas “Dinamo” pirmais kapteinis Aleksejs Širokovs (1981.), kurš pērn bija kapteinis arī Almetjevskā. “Aļiks vienmēr bijis sportiski nikns,” kolēģi Latvijas izlasē un “Dinamo” raksturo Sorokins. “Viņš vienmēr spēlē ar lielu pašatdevi un ir jaut arī tāda lieta: jo hokejists kļūst vecāks, jo viņš vairāk grib uzvarēt. Jo tālāk ies sezona, jo vairāk.”

Nevaru “nepaķert” kaimiņu Sorokinu: kā tad tā? Pērn sacīji, ka Latvijā “Mogo” jebkurai komandai spēj iemest piecas ripas, bet finālseŗiju zaudējāt no 3-0...
Sorokins: “Jā... Neiemetām! Tā gadās. Bišķi škrobe bija. Bet “Kurbads” arī ir spējīgs uzvarēt. Mēs nebijām slikta komanda, bet to, kas ir labāki, rāda tablo. Mums pēc čempionāta bija banketiņš, kur puišiem teicu, ka mēs kā komanda esam paši labākie džeki, mums ir labs kolektīvs un ka nevienu negribu vainot. Taču mūsu vērtība pēc šiem zaudējumiem noteikti ir cēlusies. Neviens neko tādu atkārtot negribēs.”

Uz vaicājumu, kuri varētu būt “Mogo” sīvākie konkurenti, Oļegs vispirms piemin “Kurbadu” un “Liepāju”, bet Jelgava ar Haraldu Vasiļjevu jau nu arī darīšot visu, lai konkurētu. Ar konkurenci viss būšot kārtībā un čempionāts būšot interesants. Ko piebilst? No Oļega mutes – hokeja dieva ausī!

     [+] [-]

, 2017-08-05 01:13, pirms 7 gadiem
Lai jau izdodas interesants čempionāts! Taču, pēc izlasītā spriežot, optimisms nerodas. Mazs "kolhoziņš", kas arī nespēj sakārtot savas darīšanas... Kamēr čempionāts neaptvers VISU LATVIJU, tikmēr tā būs vien Pierīgas + Liepājas sētas mačošanās. Un lielai daļai Latvijas iedzīvotāju tā būs pie d... Ja vien, protams, nesāks celt līmeni un spēt pretendēt uz kaut ko vairāk. Un beigs visās savās nelaimēs vainot Dinamo.

     [+] [-]

, 2017-08-06 17:18, pirms 7 gadiem
Tur jau tā lieta, vai tad Dinamo vainīgs, ka hokeja komandas nav Daugavpilī, Ogrē, Valmierā, Ventspilī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
restorāni Rīgā - saņem atlaides