Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Laba sagatavošanās un komandas darbs RK "Livonia" regbija-7 čempionu titula atgūšanās pamatā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Laba sagatavošanās un komandas darbs RK "Livonia" regbija-7 čempionu titula atgūšanās pamatā
Edmundas Ščavinskas (no kreisās) un RK "Livonia" vadītājs Jānis Zuments ar čempionu dēli. Foto: RK "Livonia".

Pēc sestdien izcīnītās uzvaras otrajā posmā un čempionu titula atgūšanas pēc gada pārtraukuma RK “Livonia” regbija-7 komandas treneris Edmundas Ščavinskas un menedžeris Gregors Gorohovskis norādīja, ka panākuma pamatā ir labā sagatavošanās un komandas darbs. Un uzvara tka veltīta Roberta Miksona piemiņai.

Iepriekš informējām, ka tikpat sekmīgi arī otro posmu regbijā-7 aizvadījuši RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kuri sestdien Baldonē spraigā cīņā finālā šoreiz pārspēja RK “Miesnieki” un tāpat kā pirmajā posmā svinēja uzvaru, tādējādi likumsakarīgi Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izcīnot pirmo vietu kopsummā un pēc gada pārtraukuma atgūstot čempionu titulu regbijā-7.

“Kad pusfinālā uzvarēja Baldoni un iekļuva finālā, puiši jau saprata, ka ir kļuvuši par šī gada čempioniem, tāpēc tas ietekmēja spēli finālā, kur nevarēja spēlēt Enzo Beltramino. “Miesnieki” mums sarūpēja labu mācību stundu. Viņi kā spēcīgs pretinieks kļūdas nepiedod” atzīst “Baltic XL/Livonia” treneris regbijā-7 Edmundas Ščavinskas, kurš ir priecīgs par izcīnīto pirmo vietu un čempionu titulu.

“Puiši nospēlēja līdzīgi labi kā pirmajā, tā arī otrajā posmā. Šoreiz ietekmēja karstums, bet mums palīdzēja labas maiņas. Fināls bija grūtāks, bet puiši nocīnījās līdz galam. Livonieši zināja, ko grib, tāpēc arī atbilstoši cītīgi, disciplinēti un intensīvi gatavojās. Var uzslavēt “Livonia” spēlētājus,” teic Ščavinskas, kurš arī ir pelnījis uzslavas par ieguldīto darbu, kas ir nesis augļus un rezultātu – atgūts čempionu tituls.

“Teicams komandas darbs, un labi izplānota sagatavošanās ir nesusi augļus. Šogad esam tikuši pie čempionu dēļa. Pagājušajā gadā tas neizdevās, tāpēc palika tāda nepadarīta darba sajūta,” skaidro “Livonia” menedžeris Gregors Gorohovskis.

“Gribās uzteikt komandas darbu, veiksmīgo Edmundasa Ščavinska iesaisti komandā. Puiši cītīgi gatavojās šim startam Latvijas čempionātā regbijā-7 gan ar fiziskās sagatavotības treniņiem ziema ar Mārci Rulli, gan pēc tam tehniskajiem regbija treniņiem, kad pieslēdzās Edmundas. Tā kā esam ļoti priecīgi par pelnīti atgūto Latvijas čempionu titulu,” norāda Gorohovskis, kurš piebilst, ka uzvara tiek veltīta šogad bojā gājušā livonieša Roberta Miksona piemiņai.

“Vēlamies ar pateikties visiem atbalstītājiem, draugiem, komandai, visiem spēlētājiem, piesaistītajiem fizioterapeitiem, fotogrāfiem, medijiem cilvēkiem un visiem pārējiem,” daudzu cilvēku ieguldījumu novērtē “Livonia” menedžeris.

“Pirmais solis – sagatavošanās process, tas ir izdarīts labi. Otrais solis – atgūt čempionu titulu regbijā-7 – ir realizēts. Tagad jāiet tālāk, jo turpinās Latvijas čempionāts regbijā-15, taču vēl septītniekā mums būs jūnija sākumā jādodas ar vīriešu un sieviešu komandu uz Portugāli, jo Algarvē notiks starptautisks turnīrs,” ieskicē Gorohovskis, kurš piebilst, ka žēl, ka traumā iedzīvojies komandas fizioterapeits un otrās komandas spēlētājs Rolands Admidiņš (šogad uzvarējis kanikrosā “Stirnu bukā”), kuram tuvākajā laikā gaidāma ceļa operācija, tāpēc jāvēl ātrākā atgūšanās un atgriešanās ierindā.