Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē regbijā "Eži" uzvar "Fēniksu"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē regbijā "Eži" uzvar "Fēniksu"
"Fēnikss" (zaļā forma) pret "Eži". Foto: Zigismunds Zālmanis.

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē mājinieki “Fēnikss” ar 15:19 piekāpās “Ežiem”, kuri izcīnīja pirmo uzvaru.

Abām komandām šī bija otrā spēle. Aprīļa beigās Rīgas Tehniskās koledžas stadionā “Eži” līdzīgā cīņā ar 31:41 piekāpās “Lāči/Mūku sala” komandai, bet “Fēnikss” tikpat līdzīgā spēlē ar 35:27 uzvarēja “Livonia/Garkalne” komandu.

Spēle Valmierā bija ar spriedzi, daudz emocijām un intrigu. Spēles sākumā rezultātu atklāja viesi – 0:7. Tad “Fēniksam” sekoja divi piezemējumi un vadībā ar 10:7 atradās mājinieki. Spraigajā spēlē neizpaliek dzelteno kartīšu parādīšana. Vēlāk “Eži” gūst piezemējumu bet pēc pirmās precīzās realizācijas spēles sākumā otro Matīss Zicāns aizsit garām. Līdz ar to, pārtraukumā ejot, 10:12 ežu labā.

Otrajā puslaikā “Eži” ienes un Zicāns realizē, uz ko “Fēnikss” atbild ar piezemējumu, bet realizācijas sitiens nav precīzs, līdz ar to mājiniekiem četru punktu deficīts – 15:19. Spēles turpinājumā spēlētāji saņem vēl vairākas dzeltenās kartītes, bet rezultāts paliek nemainīgs, spraigajai spēlei noslēdzoties ar “Ežu” uzvaru.

Piezemējumus “Fēnikss” labā veica Kristaps Bērze un Edijs Vinters, bet “Ežiem” ar piezemējumiem izcēlās Ingus Aivars, Jānis Šveds un Kaspars Krūka.