Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Paldies, puikas!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Paldies, puikas!
Jaunais vārtu tīģeris Elvis Merzļikins
Romāna Kokšarova foto

Šodien Maskavā beidzās Latvijas hokeja 20. pavasaris elites grupā. Būs arī 21. Par spīti tiem, kas gaidīja, ka nu jau gan šis Beresņeva savārstījums izkritīs no elites grupas. Droši vien viens no populārākajiem lozungiem bija: "Beresņevs Latviju ieveda A grupā, viņš arī izvedīs." Vai tas varēja notikt? Bez šaubām.

Pasaules hokeja elite ir sadalījusies divās daļās - sešnieks - Kanāda, Krievija, Zviedrija, ASV, Somija un Čehija; tad ir divas izlases, kas katru gadu defilē turpu, šurpu; un ir vidusslānis, no kura apstākļu sakritības rezultātā var izkrist jebkura izlase - Vācija, Francija, Dānija, Norvēģija, Latvija, Baltkrievija, ar mazākām izredzēm arī Šveice un Slovākija. Šogad tās ir Ungārija un Kazahstāna, bet tikpat labi varēja būt arī Baltkrievija, kas pirms turnīra runāja par pusfinālu. Un jebkurā vietā no 8. līdz 16. varējām būt arī mēs. Iekristu mačā ar kazahiem viena ripa vairāk Elvja Merzļikina vārtos, un Kirovs Lipmans savu bēdu dziesmu Krievijas medijos varētu papildināt ar vēl vienu rekviēmu. Žēl, ka zaudējām Šveicei, žēl, ka dažas sekundes pirms pamatlaika beigām ripa neieklunkurēja Dānijas vārtos. Tad būtu jābrauc uz Pēterburgu spēlēt 1/4 finālu. Pret Somiju. Nu to darīs Dānija. Bet visvairāk no neuzvarētajām spēlēm tomēr sāp 1:3 pret Norvēģiju. Paņemam trīs punktus un 9. vieta mūsu. Neizdevās. Kaut norvēģi nav nekādi ripas ģēniji. Salauza divas stulbas ripas otrās trešdaļas sākumā. Kas droši vien nāks tikai par labu to nenoķērājam Elvim Merzļikinam. Neapšaubāmi šā čempionāta lielākais atklājums Latvijas izlasē. Bet varbūt tas ir tikai labi, ka pēdējā mačā uz nulles palika pēdējo desmit gadu glābējs Edgars Masaļskis. Bija mazliet neierasti Latvijas vēstniecībā noraudzīties, ka Edža faniem vairs nav aktuāls. Jo ir taču Elvis! Jaunais vārtu karalis.

Neesmu astroloģijas vai debess ķermeņu pielūdzējs, taču Maskavā no vairākiem cilvēkiem dzirdēju ģeķīgu domu - ka Hokeja dievs pārbauda mūsu izlasi, cik tā savā garā stipra. Jo otrais gols ar Zviedriju taču nebija loģisks. Nu kur gan tā bija jāsteidzas Galviņam un Freibergam, ka jāatstāj divi zviedri aiz sevis. Vai Jerofejevam trešo vārtu zaudējumā pret čehiem. Nu zina taču Rižiks, ka vārtpriekšā jāspēlē asi. Te rikošets, un ardievu 3:2 uzvara. Vai mačs ar Šveici. Skaidrs, ka Bukartam ripa bija jādabū ārā no zonas, skaidrs, ka Masaļskim vajadzēja būt citā pozā (pārbaudes spēlēs Šveicē viņš gan sastiepa cīpslas). Vai jaunajam vārtu tīģerim Merzļikinam - par ātru uz ceļgaliem, pēc tam gandrīz autogols pret norvēģiem. Pārāk daudz neloģisku epizožu vienā turnīrā. Ja atmetam debesu ķermeņu iedarbību, kur vainīga esot KL mūžīgā sevis slavēšana par 20 gadiem un mazo brīnumzemi Latviju, kam viss vīriešu hokejs elites grupā, tad laikam loģiskāks ir stāsts par to, ka šī Latvijas izlase nav klases komanda, kas spēj šādās situācijās izturēt.

Pilnīgi piekrītu IIHF, ka labākais aizsargs mums bija Cibuļskis (vai Sotnieks!). Pozitīvi pārsteidza Siksna. Kā mīlēja teikt Vladimirs Jurzinovs - tur ir materiāls, tikai jāstrādā. Nu ko es varu darīt, ja man patīk hokejisti ar uzvārdu Širokovs! Freibergs dažbrīd filozofē vairāk par VVF, bet tiesnešiem ir savas domas par noteikumu nezināšanu. Pērn Prāgā ļoti labs turnīrs iznāca Galviņam, šogad - 3:11...

Pērn Prāgā dažs irgojās, ka DDD maiņas vājākais punkts ir centra uzbrucējs, Maskavā Džera bija labākais no centriem. Žēl, ka izkrita Miķelis - pēdējās spēlēs viņa pietrūka. Malacis Bičevskis - iemeta savas karjeras nozīmīgāko ripu kazahiem. Daugaviņš ir bijis gan azartiskāks, gan metošāks, taču Maskavā nevienam nekas galvā sakāpis nebija: arī kapteinis atzina, ka Latvijas izlases uzbrucējiem pietrūkst vārtu killeru īpašības. Ķēniņš mikszonā, acīs skatīdamies, runāja, ka visa sezona viņam tāda tārpaina; Bukarts, kurš mums līderis uzvarētajos mikromačos, bilda, ka klubos jau daudzi nepilda tās funkcijas, kas iznāk izlasē. Vairākās epizodēs labs bija Ābols, bet Kulda kaut kur pazuda. Droši vien katra mājsaimniece Latvijā gaidīja, ka NHL uzbrucējs Girgensons nu metīs vienu ripu pēc otras. Runājot kolēģa Celmiņa vārdiem, Zemgus sitās, bet... kā muša gar logu stiklu. Gribēja, bet nesanāca. Vēlreiz citējot Bukartu: "Man nav kauns ne par viena spēli. Mēs esam komanda ar nākotni. Nākamgad noteikti būsim stiprāki."

Latvija Maskavā

Vārds / uzvārdsspēlespunktiz-uzv. mmvārti m/mlietderībasodi
Pozitīvie
Roberts Bukarts74 (1+3)5-18:300
Andris Džeriņš75 (1+4)4-28:6014
Oskars Cibuļskis74 (0+4)4-37:602
Kristaps Sotnieks73 (1+2)4-37:8-42
Māris Bičevskis71 (1+0)2-13:3-18
Neitrālie
Ralfs Freibergs60 (0+0)2-22:2-16
Rodrigo Ābols71 (0+1)2-22:3-20
Miķelis Rēdlihs45 (3+2)1-15:5+10
Edgars Siksna70 (0+0)1-12:202
Miks Indrašis72 (1+1)1-12:2-22
Jānis Andersons10 (0+0)0-00:000
Ne tik pozitīvie
Aleksejs Širokovs51 (1+0)1-21:2-129
Gunārs Skvorcovs60 (0+0)0-10:1-10
Edgars Kulda70 (0+0)0-10:2-20
Maksims Širokovs70 (0+0)1-32:5-36
Vitālijs Pavlovs70 (0+0)0-21:3-22
Kaspars Daugaviņš74 (2+2)2-45:6-30
Aleksandrs Jerofejevs70 (0+0)2-43:6-20
Gints Meija70 (0+0)0-21:3-24
Ronalds Ķēninš61 (1+0)1-52:8-627
Zemgus Girgensons71 (1+0)0-61:7-64
Guntis Galviņš72 (0+2)0-73:11-72

     [+] [-]

, 2016-05-18 00:03, pirms 8 gadiem
Visumā viss pareizi, labs raksts. Par pēdējo spēli- šī bija vienīgā, kur nebija pilna pašatdeve, varbūt puiši pēc tiem diviem zaudētiem vārtiem saprata, ka veiksme šodien nebūs sabiedrotā un samierinājās.

     [+] [-]

, 2016-05-18 00:12, pirms 8 gadiem
Jā, potenciālie līderi lejasgalā... Bet ko var gribēt, viņiem pašiem šīs sezonas dažādu apstākļu dēļ nebija tās labākās. Un viss vezums līdzi aizvilkās...
Lai vai kā, jāmēģina saskatīt arī pozitīvo. Un var secināt, ka tieši Dinamo (vai bijušie Dinamo, kā Bukarts, Sotnieks) puikas ar dažu citu līdzdalību spēja - ja ne uzvilkt augstāk, tad - vismaz noturēt to ķerru pietiekami augstu kalnā, lai mums nevajadzētu nākamgad sākt grūto kāpienu augšup no kalna pakājes.
Protams, paldies visiem čaļiem, bet turpmāk gribētos redzēt spēlējam VISAS spēles ar maksimālu atdevi, maksimālu koncentrēšanos, bez vaļībām. Tad varbūt arī Hokeja dievs apžēlosies un palutinās mūs tā, kā šogad dažubrīd lutināja mūsu pretiniekus.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 01:32, pirms 8 gadiem
Spēle ar Norvēģiju parādīja, ka visas ieprieksejās neveiksmes ir nevis neveiksmes, bet gan tas ko šī komanda pelnījusi. Pāris spēles pacīnīties, uzvarēt vienu, lai neizkristu, pārējās kā pagadās - tā ir šis komandas PČ mentalitāte un nakāda labā nākotnei te neizskatās. Psiholoģiski mīksti, bez ambīcijām, toties var gavilēt, jo tupais Kirovs laikam atkal sasolīja prēmijas. Biju cerējis ka ši ir komanda ar sirdi, bet izlasot Daugaviņa sacīto, ka spēlē ar NOR nekā viņiem nevajadzēja ir skaidrs kāds šīs komandas raksturs. Un tas nākotnē atspēlēsies.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 02:07, pirms 8 gadiem
Paldies, ka neizkrita, bet pēc pēdējās spēles tomēr rūgtums palika. Nu nedrīkst tā izpausties, ja pārstāviet valsti un cilvēki uz jums skatās. Ja pašiem ir vienalga, 9. vai 13. vieta, tad tos cilvēkus tribīnēs un pie TV ekrāniem tomēr vajadzētu cienīt.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-18 08:46, pirms 8 gadiem
Šai komandai nebija tā sauktā killera instikta, ko Daugaviņš arī atzīmē. Vienkārši jāiet un jāsit. Kāpēc nebija? Tāpēc, ka šī izlase ir komplektēta no spēlētājiem, kuri nekādā veidā un gadījumā nav šie killeri klubu līmenī.

Vienīgi Daugaviņš tāds ir, bet arī, ar zināmām iebildēm, jo Torpedo rindās arī bez viņa tādu pietiek.

Saliekot vienā maiņā visus labākos kapļus - kā vēlāk parādīja turnīrs JEBKURA kombinācija bija labāka par sākotnējo, kas noteikti ir komandas treneru mīnuss sagatavošanās posmā.

Ja kāds saka, ka atkal 13. vieta un hokeja izlase pamazām iet uz izkrišanu... matemātiski tā ir, taču parādītā spēle (objektīvi) bija labāka kā pirms gada, jo tika mesti vārti, spēlēja VISA komanda un izņemot maču pret Krieviju, visās spēlēs varēja uzvarēt. Tādu situāciju, godīgi sakot, jau labu laiku neatceros.

Bet štrunts ar to PČ, tagad ļoti interesanti būs apskatīties OS kvalifikāciju. Pieņemot, ka komanda sastāva ziņā varētu tikai papildināties un kļūt labāka, tad var cerēt, ka rezultāts ar nebūs slikts.

Vienīgais, ko navi gribētos redzēt - hokeju, kurā Latvijas izlase ir vadībā un šo vadību notur. Beresņeva vadībā, JEBKUROS laikos un līmeņos, tā nenotiek. Jau 90-tajos atspēlēšanās hokejs bija trenera vizītkarte. Varbūt, ar spēcīgāku sastāvu būs citādāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 10:01, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Paldies, ka neizkrita, bet pēc pēdējās spēles tomēr rūgtums palika. Nu nedrīkst tā izpausties, ja pārstāviet valsti un cilvēki uz jums skatās. Ja pašiem ir vienalga, 9. vai 13. vieta, tad tos cilvēkus tribīnēs un pie TV ekrāniem tomēr vajadzētu cienīt.
Un pašiem sevi ar vajag cienīt. Šādas lietas atspēlējas un ja komandai pietiek ar vienu uzvaru 7 spēlēs, tad nekādus kalnus arī nākotnē tā negāzīs. Ir uzvarētāji un ir pārējie. Skumji.

     [+] [-]

, 2016-05-18 10:51, pirms 8 gadiem
Patika, ka mums ir KOMANDA- tas priecē. Nu bet meistarība, kādu nu tā ir, tāda ir. Nevaram taču prasīt, lai trešās maiņas (kaut vai NHL)sāktu mest golus. Trūka pāris labu aizsargu. Bet tomēr čempionāts ir ar plus zīmi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-20 06:38, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Nesaprotu, kādai vatei jābūt galvā, lai savas valsts komandai novēlētu izkrišanu un pat gaidītu to? Malači vīri, darīja ko varēja!
To es arī nesaprotu, kā savai valstij var novēlēt neveiksmi? Tāpat kā nesaprotu Porzinģa slavināšanu, slavē cilvēku kuram pilnīgi vienaldzīga ir Latvija. Tur protams liela nozīme ir vecāku audzināšanai, tādus vajadzētu sodīt, kas bērnos audzina naidu un necieņu pret savu valsti.

     [+] [-]

, 2016-05-21 21:56, pirms 8 gadiem
Paldies par to, ka brauc uz čempi, nevis atpūšas, kā daži citi dara. Bet par spēli, it īpaši galotnēs, gan neko pārāk labu nevar pateikt.
restorāni Rīgā - saņem atlaides