Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Beresņeva izlases plusi

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans ir vēlējis, lai žurnālisti par hokeju raksta pozitīvi. Mēģināšu ieskicēt, kādi ir mūsu izlases plusi.

1. Kā pirmais jāmin komandas gars, vai kā pēc vienas no spēlēm jau rakstīju - bandas likums. Vismaz pārbaudes spēles komanda ievērojusi principu: "Viens par visiem, visi par vienu." Kā lakmusa papīrs - Edgara Masaļska došanās palīgā Rodrigo Ābolam, kad baltkrievs turpināja mūsējo sist, viņam jau esot uz ceļgaliem. Tagad epizodes, kad komandas biedrs atriebj pāridarījumu kļuvusi par dzīves normu.

2. Latvijai ir pietiekami kvalitatīvs vārtsargu sastāvs - KHL labu sezonu aizvadījušais Edgars Masaļskis, Šveices čempionātā labu spēli (un statistiku) rādījušais Elvis Merzļikins un otro gadu pārbaudes spēlēs vārtus godam sargājošais Jānis Kalniņš.

3. 25 ripas 8 spēlēs - pie jaunā trenera Leonīda Beresņeva met pat dinamieši. Laba sapratne saiknei Džeriņš (6+2) - Bukarts (0+7). Droši vien pēdējo gadu labākā uzbrucēju komplektācija pēc 2009. gada. Ķēniņš - Girgensons - Daugaviņš, M. Rēdlihs - Džeriņš - Bukarts, Ābols - Meija - Indrašis, Skvorcovs - A. Širokovs - Pavlovs, E. Kulda - Saulietis - Bičevskis - A. Ozoliņš. Konkurence ir. Divi pat lieki

4. Talantīgi jaunie - Rodrigo Ābols, Edgars Kulda, Edgars Siksna, Kristiāns Rubīns, Nikolajs Jeļisejevs, Kristaps Zīle.

5. Ar ļoti augstu motivāciju vairāki no izlases līderiem (Masaļskis, Girgensons, Daugaviņš, R. Freibergs u.c.). Kuras izlases spēlētājam vēl tāds ģerbonis uz muguras kā mūsu kapteinim!

6. Salīdzinot ar 2015. gadu, izlasei ir par vienu treneri vairāk, turklāt tas ir KHL skolā ejošais Ģirts Ankipāns - varbūt labākais no mūsu otro treneru korpusa.

7. Izņemot izlases bijušo uzbrucēju Jāni Spruktu, neviens nekunkst, ka tējai pietrūkst cukura un slidām šņoru. Nometnes sākumā dažas komunikācijas problēmas bija jaunajam GM (?) Jurim Štālam, taču no malas izskatās, ka Štāls eksāmenu nokārtojis. Ja arī kaut kas ir uz sirds, Juris darbu dara ar smaidu.

8. Iztrakojies pāris mēnešus un LHF likstās vainojot visu pasauli, sākot no žurnālista - iesācēja līdz Latvijas valstij, retoriku pārtraucis LHF prezidents Kirovs Lipmans. Tas priecē.

9. Varbūt tā ir mana vēlme ieraudzīt, bet komanda pietiekami labi strādā aizsardzībā - četri atpakaļ un tiec nu iekšā Latvijas izlases aizsardzības zonā.

10. Būtībā tikai pirmā punkta papildinājums: pēc treniņiem visi atstāj laukumu ar smaidu sejā (Skvorcovam un Cibuļskim tas gan ir mūžīgs), viens otru izjoko (Pavlova somā kaut kas atrasts, bet nezinu, vai žurka...). Būs labi!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-03 22:44, pirms 8 gadiem
Kad radās Latvijas hokeja līdzjutēji un viņu gars, tad visapkārt valdīja pozitīvas emocijas, lai vai kādi dažreiz bija rezultāti. Par tādām negācijām, kas tagad virmo komentāros, toreiz nebija ne runas. Par kaut ko līdzīgu pašreizējo troļļu tekstiem tolaik vienkārši sadotu bietē un padzītu no visiem krogiem. Bet tolaik cilvēki domāja savādāk un uz pasauli skatījās savādāk, nebija nekādas vajadzības pēc negatīvisma. Diemžēl daļa no jaunākās paaudzes un atsevišķi veco laiku atkritēji saviem senčiem un draugiem uzspļauj... Nesaprot, ka būtībā piemīž paši savu alus kausu.

     [+] [-]

, 2016-05-04 14:02, pirms 8 gadiem
Ko autors domā pas K. Saulieša neiekļaušanu izlasē?

  +1 [+] [-]

, 2016-05-05 09:27, pirms 8 gadiem
budo rakstīja: Ko autors domā pas K. Saulieša neiekļaušanu izlasē?
Nekāda brīnuma nav - Saule ir malējais uzbrucējs, tātad aiz trim centriem (Bičevskis, A. Širokovs, Pavlovs), bet no malējiem šobrīd Ābols un Kulda jau ir labāki. Vairāk uz komandu spēlējoši, Saulietis tomēr nav nekāds kombināciju izspēlētājs. Man liekas, ka viss taisnīgi. Pērn Prāgā arī 0+0.

     [+] [-]

, 2016-05-05 11:54, pirms 8 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Nekāda brīnuma nav - Saule ir malējais uzbrucējs, tātad aiz trim centriem (Bičevskis, A. Širokovs, Pavlovs), bet no malējiem šobrīd Ābols un Kulda jau ir labāki. Vairāk uz komandu spēlējoši, Saulietis tomēr nav nekāds kombināciju izspēlētājs. Man liekas, ka viss taisnīgi. Pērn Prāgā arī 0+0.
Paldies par atbildi.
restorāni Rīgā - saņem atlaides