Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Ābols par Hosas, Ščastļivija, Masaļska un Pujaca atlaišanas iemesliem

Jānis Celmiņš

Ābols par Hosas, Ščastļivija, Masaļska un Pujaca atlaišanas iemesliem
Marselam Hosam pēdējā laikā nav klājies viegli... arī ārpus laukuma!
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pirms pāris dienām Rīgas „Dinamo” komanda atteicās no četru hokejistu pakalpojumiem. Tā sauktajā atteikumu draftā tika ievietoti četri hokejisti - Marsels Hosa, Edgars Masaļskis, Georgijs Pujacs un Pjotrs Ščastļivijs, bet vēl brīdi pirms tam tika lauzts līgums arī ar Juri Upīti. Kas tam bija par iemesliem, stāsta komandas galvenais treneris Artis Ābols.

Galvenais bija sportiskais princips. Sadarbība nebija tik produktīva, kā es vēlētos. Pēdējā laikā no šīs četrotnes spēlēja tikai Hosa. Jā, Ščastļivijs nebija sliktāks par lielu daļu tiem, kuri palikuši sastāvā, taču grozi kā gribi, lai arī viņš ir Inetas Radevičas vīrs, viņš ir un paliek ārzemnieks. Pirmās vai otrās maiņas centra uzbrucējam viņš bija par vāju,” saka Artis Ābols, piebilstot, ka veidam, kā Pjotrs nonācis Rīgā ir arī citi apstākļi un aspekti, kurus gan iztirzāt treneris nevēlas. „Skaidrs, ka vairāk žēl savējie, taču es nevaru pārmest Žoram (Georgijam Pujacam – aut.) necenšanos vai problēmas ar darba ētiku, tur viss bija līmenī, attieksme – arī, taču galvenais ir rezultāts laukumā. Tāds ir bizness,” ar nopūtu pauž treneris.

Ābols noliedz, ka spēlētāju atlaišanai par iemeslu bijuši sadzīviskas problēmas. Izņēmums šajā ziņā ir Hosa, taču iemesls nav pārlieku lielā nakts uzdzīve, kas, nevienam nav noslēpums, Hosam Latvijas galvaspilsētā bija iecienīta. „Nē, nē… Ar to te nav nekāda sakara. Viņam pēdējos mēnešos bija problēmas privātajā dzīvē, centāmies viņam palīdzēt, cik spējām, taču ir reizes, kad tu vienkārši nevari palīdzēt. Man ir vajadzīgi viņa gūtie vārti, ļoti labi saprotu viņu, taču viņam ir jāsaprot arī mūs,” pauž Ābols. Jau iepriekš nav ticis slēpts, ka Hosa ļoti pārdzīvojis viņa laba drauga Jakuba Petružaleka draudzenes Keterina Ņetolickas aiziešanu aizsaulē. Tiek baumots, ka tieši šī iemesla dēļ Hosam uz laiku tikuši uzticēti arī kapteiņa pienākumi Rīgas komandā. Nereti spēlētāja sniegumu iespaido arī notikumi privātajā dzīvē, un šķiet, ka šī bijusi tā reize.

Vēl pirms kāda laika uz fārmklubu Liepājā tika nosūtīts Juris Upītis (šobrīd jau lauzis līgumu ar „Dinamo” un atradis citu darbavietu – aut.), taču arī te iemesls tas pats – sportiskais. Audzināšanas darbi? „Uzreiz viņam pateicu, ka, ja viņš apvainosies, tā būs viņa kļūda. Viss bija atkarīgs no Jura snieguma Liepājā, taču sanāca, kā sanāca. Uzskatīju, ka degsmei un vēlmei sasniegt vairāk bija jābūt lielākai. Viņš nedrīkstēja samierināties ar jau sasniegto mazumiņu,” paskaidro Ābols.

Treneris nepiekrīt viedoklim, ka komanda šobrīd ir kļuvusi vājāka. No atskaitītajiem pēdējos mačos regulāri spēlējis vien Hosa, tāpēc zaudējumi nav nemaz tik ievŗojami. Cīņa par izslēgšanas spēlēm turpinās. Šorīt tika ziņots par Broka Trotera atgriešanos Rīgā, taču komanda turpina gatavoties 2014. gada četrām atlikušajām spēlēm, trīs no kurām būs jāaizvada viesos. Kopskaitā regulārajā turnīrā dinamiešiem vēl jāaizvada 21 mačs, un atpalicība no tik ļoti kārotās „play-off” zonas ir desmit punkti. „Ja tu uzvari, tad tas nav daudz, ja zaudē – daudz. Uzskatu, ka izslēgšanas spēles ir sasniedzamas,” īss ir Ābols. Sliktā ziņa, ka 11 no atlikušajiem mačiem ir jāaizvada pretinieku laukumos, kur rīdzinieki šosezon nespēlē pārliecinoši. Turklāt arī ar tiešajiem konkurentiem gandrīz visi mači ir viesos. Atliek vien novēlēt čaļiem uzlabot sniegumu pretinieku ledus laukumos!

     [+] [-]

, 2014-12-18 14:14, pirms 9 gadiem
Ābols ir atklāts un pieklājīgs. Novēlu lai komanda tik tiešām tiktu Play-Off.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-18 14:19, pirms 9 gadiem
domāju, ka arī pats Ābols ir par vāju priekš KHL komandas galvenā trenera. Kamēr komandā bija Ozo, bija rezultāts, taču Ābols netiek galā ar pienākumiem, tas nu ir fakts!

  -4 [+] [-]

, 2014-12-18 14:20, pirms 9 gadiem
Un par šādu mēslu ir jāmaksā?

  -2 [+] [-]

, 2014-12-18 14:21, pirms 9 gadiem
Viss vēl ir iespējams, lai čaļiem veicas!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-18 14:32, pirms 9 gadiem
essavamāte. rakstīja: Un par šādu mēslu ir jāmaksā?
Kas tev lika pirkt ??
Slēpts komentārs: Supreme_d1s

  -2 [+] [-]

, 2014-12-18 14:35, pirms 9 gadiem
Artisfk rakstīja: Kas tev lika pirkt ??
tur nekas nav rakstīts, izstiepti divi teikumi no ltv ziņām.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-18 14:36, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Kapeec tad jaacakeree speletaajiem karejas? Edza peec Olimpiaades un PC vareeja, iet tur kur vinju novertees. Seejeejs ar savu 1.5 valodas zinaashanaam ir speejis atrast 20 speletaajus, ar kuriem tagad notiek rokaade, viens aiziet, cits naak atpkalj!!! SEEJEEJ ELITEPROSPECTS.COM var atrast, kuraa poziicijaa speletaajs speele !!!
Viss sis projekts ir nesis vienu POSTU Latvijas hokejam, neskaitaamaas SACAKAREETAS speeleetaaju karjeras, speleet negriboshus miljonaarus un meslainee izmestus u-20 hokejistus, kuri peec HK Riiga, nevienam nav vajadziigi, jo sitie pamuljkji nespeej izveidot sakariigu faarmklubu, kur spelet profesionaalu hokeju !!!

Abol neuztraucies, tevi taapat kaa visus musu hokejistus kaadu dienu DR izmetiis meeslainee, un tad tu ar savu NADEZDAS kausu, nevienam citam nebuusi vajadziigs!

Intersanti tikai kad Bukartam tiks prasiits rezuultaats ??
Neviens tpt ignores tevi un tavu stulbumu

  -2 [+] [-]

, 2014-12-18 14:36, pirms 9 gadiem
Tpt visi ignores tevi *

  -1 [+] [-]

, 2014-12-18 14:41, pirms 9 gadiem
Artisfk rakstīja: Tpt visi ignores tevi *
Mammai krediitkarti nonjeemi ? nevajag par savu necilo dziivibinju runaat daudzskaitlii !!

  +4 [+] [-]

, 2014-12-18 15:09, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: meslainee izmestus u-20 hokejistus, kuri peec HK Riiga, nevienam nav vajadziigi, jo sitie pamuljkji nespeej izveidot sakariigu faarmklubu, kur spelet profesionaalu hokeju !!!
Iespēja spēlēt hokeju profesionāli nevienam nav jādāvina - ja spēlētājs ir spējīgs to darīt, tad viņš atrod sev darba vietu. Ja nē, tad spēlē amatieros savam priekam.

Kā Tu izsakies - "mēslainē" - katru gadu nonāk lielākā daļa agrāko U20 izlašu spēlētāju, tā tas bija pirms Dinamo un tā tas būs arī turpmāk. No katra gada tikai daži spēlētāji nonāk profesionālās komandās - tā ir bijis vienmēr un tas ir normāli. Visu nosaka tirgus, naudu ar hokeja spēlēšanu var pelnīt tikai labākie.

  +5 [+] [-]

, 2014-12-18 15:16, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Seejeejs ar savu 1.5 valodas zinaashanaam ir speejis atrast 20 speletaajus, ar kuriem tagad notiek rokaade, viens aiziet, cits naak atpkalj!!! SEEJEEJ ELITEPROSPECTS.COM var atrast, kuraa poziicijaa speletaajs speele !!!
O, tu esi tas kārtējais eksperts kurš varbūt jau bija noskatījis tāpat kā citi ekxperti spēlētājus no EP, bet Sējējs nevienu no tevis ieteiktajiem forumā nepaņēma? aizej uztaisi vēl forumā topiku ar sarakstu kuri būtu jāņem Lai nu kam pārmest, bet ne jau nu Sējējam! Viņš pavisam noteikti ir viens no labākajiem ĢM visā KHL, bet tev to laikam nesaprast. Tāpat arī nesaprast to, ka viņam bieži vien nemaz nav dota tik brīva vaļa kā citiem ĢM, jo viņam vadībā sēž "hokeja eksperti", kas ļoti iespaido to, kas tiek un, kas tiks ņemts..

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 15:24, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s! Par kādām sačakarētajām karjerām tu runā? Viņi visi ir profesionāļi un domā ar savu galvu, daudziem Latviešiem bez Dināmo neviens pat neiedotu iespēju uzspēlēt KHL līmenī! Spēlētu Slovēnijās, Anglijās un Itālijās kā tas bija pirms tam.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-18 15:36, pirms 9 gadiem
Blogs Par Hokeju rakstīja: O, tu esi tas kārtējais eksperts kurš varbūt jau bija noskatījis tāpat kā citi ekxperti spēlētājus no EP, bet Sējējs nevienu no tevis ieteiktajiem forumā nepaņēma? aizej uztaisi vēl forumā topiku ar sarakstu kuri būtu jāņem Lai nu kam pārmest, bet ne jau nu Sējējam! Viņš pavisam noteikti ir viens no labākajiem ĢM visā KHL, bet tev to laikam nesaprast. Tāpat arī nesaprast to, ka viņam bieži vien nemaz nav dota tik brīva vaļa kā citiem ĢM, jo viņam vadībā sēž "hokeja eksperti", kas ļoti iespaido to, kas tiek un, kas tiks ņemts..
Pagaidi pastalniek, tu iznjem pirkstu no deguna, un beidz teikumos tizlus smaidinjus lietot ! Es uz hokeju eju skatiities latvieshu speletaajus, nevis ceturtaas skjiras amerikaanjus, vai nekur nevienam citur pasaulee nevajadziigus slovaakus un cehus. Nevienam nevienaa forumaa neko neesmu noraadiijis, ko un kapeec njemt kadaa komandaa - nav mana kompetence ! DR suutiiba, bija celt Latvijas hokeju ! Nosauc man vienu DR produktu, ko 7 gadu laikaa sis klubs buutu sagatavojis, no jaunieshu liidz profesionaalam liimenim ! Indrasis un Gudlevsksis neskaitaas, jo bez Nolana viens buutu Kazahstana, otrs drosi vien tur pat !

  -1 [+] [-]

, 2014-12-18 15:43, pirms 9 gadiem
Daugavins, pec Dinamo tika sveice, Karsums ??

     [+] [-]

, 2014-12-18 15:59, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Pagaidi pastalniek, tu iznjem pirkstu no deguna, un beidz teikumos tizlus smaidinjus lietot ! Es uz hokeju eju skatiities latvieshu speletaajus, nevis ceturtaas skjiras amerikaanjus, vai nekur nevienam citur pasaulee nevajadziigus slovaakus un cehus. Nevienam nevienaa forumaa neko neesmu noraadiijis, ko un kapeec njemt kadaa komandaa - nav mana kompetence ! DR suutiiba, bija celt Latvijas hokeju ! Nosauc man vienu DR produktu, ko 7 gadu laikaa sis klubs buutu sagatavojis, no jaunieshu liidz profesionaalam liimenim ! Indrasis un Gudlevsksis neskaitaas, jo bez Nolana viens buutu Kazahstana, otrs drosi vien tur pat !
Skvorcovs, Freibergs, Pavlovs.

     [+] [-]

, 2014-12-18 16:00, pirms 9 gadiem
Protams, kas ko uzskata par profesionālu līgu.

     [+] [-]

, 2014-12-18 16:02, pirms 9 gadiem
crock rakstīja: Skvorcovs, Freibergs, Pavlovs.
Liepajas metalurgs, Prizma Riga, Liepajas Metalurgs ! Man skjiet liepaaja veel joprojaam nav kompensaaciju par skvorcovu dabuujusi !

  -1 [+] [-]

, 2014-12-18 16:08, pirms 9 gadiem
Bez tam Dinamo ir arī bērnu komanda. Precīzāk sakot hokeja skola. Bez tam domāju, ka daudzi esošie spēlētāji arī spēlētu kaut kādā Kazahstānas līgā, ja nebūtu Dinamo. Un teikt, ka KHL ir kaut kāda sētas līmeņa līga būtu visai nekorekti.

     [+] [-]

, 2014-12-18 16:11, pirms 9 gadiem
crock rakstīja: Un teikt, ka KHL ir kaut kāda sētas līmeņa līga būtu visai nekorekti.
Un kurs tads to ir teicis ?

     [+] [-]

, 2014-12-18 16:16, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Nosauc man vienu DR produktu, ko 7 gadu laikaa sis klubs buutu sagatavojis, no jaunieshu liidz profesionaalam liimenim ! Indrasis un Gudlevsksis neskaitaas, jo bez Nolana viens buutu Kazahstana, otrs drosi vien tur pat !
Droši vien tie daži, kas no pirmā Dinamo/Juniors sastāva turpināja spēlēt RD sistēmā - Bukarts, Bičevskis, Upītis, Porejs. Protams, viņi visi hokeja pamatus bija apguvuši citur, bet RD tajā nevar vainot, jo pirms tam RD vienkārši nebija.

Tas gan vēl ir jautājums, cik augstā līmenī viņiem atrastos darbs, ja RD pēkšņi vairs nebūtu. Redz, Upītis šobrīd ir VHL.

     [+] [-]

, 2014-12-18 16:48, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Droši vien tie daži, kas no pirmā Dinamo/Juniors sastāva turpināja spēlēt RD sistēmā - Bukarts, Bičevskis, Upītis, Porejs. Protams, viņi visi hokeja pamatus bija apguvuši citur, bet RD tajā nevar vainot, jo pirms tam RD vienkārši nebija.

Tas gan vēl ir jautājums, cik augstā līmenī viņiem atrastos darbs, ja RD pēkšņi vairs nebūtu. Redz, Upītis šobrīd ir VHL.
Un kas tur slikts, kad vinjs ir VHL? Labaak visu karejeru DR 4 mainjaa pavadiit ? Protams, naudinja nav slikta utt, bet tomer pastaav arii sportiskais faktors, un pasha sportiskaas ambiicijas !

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 19:08, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Un kas tur slikts, kad vinjs ir VHL? Labaak visu karejeru DR 4 mainjaa pavadiit ? Protams, naudinja nav slikta utt, bet tomer pastaav arii sportiskais faktors, un pasha sportiskaas ambiicijas !
Es taču nesaku, ka tas ir kaut kas slikts, drīzāk pat pretēji - ja krievi viņu bija gatavi ņemt kā ārzemju leģionāru, tad tas ir diezgan labs novērtējums viņam kā spēlētājam.

Jautājums, vai pārējie pieminētie tajā līgā varētu tikt?

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 20:13, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Pagaidi pastalniek, tu iznjem pirkstu no deguna, un beidz teikumos tizlus smaidinjus lietot ! Es uz hokeju eju skatiities latvieshu speletaajus, nevis ceturtaas skjiras amerikaanjus
Sestdien vari skatīties Kurbads vs Prizma, HASC vc MOGO un Zemgale vs Liepāja.

     [+] [-]

, 2014-12-18 20:54, pirms 9 gadiem

     [+] [-]

, 2014-12-18 21:14, pirms 9 gadiem
Es ceru ka Sejejs pardomas...vismaz attieciba uz Hosu...nu ar visam sim problemam vins nespeleja slikti...itipasi kad bija kapteinis...Nu ja ari vadiba domas nemainis,tad paldies viniem ka speleja seit,jo ir bijusi tik fantastiski brizi ar siem speletajiem,vini ir daudz devusi ari faniem,nav ko domat par negativo,jo fani atceresies vienmer to labo ko devusi komanadai...

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 22:00, pirms 9 gadiem
andzinss rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=KRfe8sLFbyo
Ja,vajag atcereties ka vins ir viens no retajiem KHL kas ir iemetis 35 golus,ta tik bija sezona...Ja daudzi vinu zakasa u.t.t.bet es vinu nenosodu,jo katram ir melnas dienas...un sada ir ari Hosam...Ceru ka vins neskirsies ar naidu,jo var pienakt atkal reize kad vins mus prieces ar saviem forsajiem Hosas punkta goliem
restorāni Rīgā - saņem atlaides