Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Volkovs: "Lai pie uzvaras tiktu viesos, jābūt nokautam vai boksam vienos vārtos"

Rolands Eliņš

Volkovs: "Lai pie uzvaras tiktu viesos, jābūt nokautam vai boksam vienos vārtos"
Oronzo Birardi un Milans Volkovs. Foto: Quensberry Promotions

Latvijas bokseris Milans Volkovs sestdienas vakarā Londonā, Anglijā, aizvadīja cīņu "Quensberry Promotions" boksa šovā, kur aizraujošā cīņā pret vietējo promouteru pārstāvēto Vācijas bokseri Oronzo Birardi piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Volkovs dalījās viedoklī par tiesnešu vērtējumu un savu parādīto sniegumu Londonā, kā arī pastāstīja par treniņnometnē piedzīvotajām grūtībām un kā viņa komanda ar treneri Igoru Mesmeru priekšgalā palīdzēja tikt ar tām galā.

"Mans vērtējums par cīņas rezultātu - jāsaprot, ka tas ir normāli, ka, lai gūtu uzvaru tādās cīņās, ko aizvadi pretinieka teritorijā, jāvinnē ar nokautu vai jānoboksē tā patiešām vienos vārtos," par tiesnešu fiksēto rezultātu 75:77 viņam par sliktu sacīja Milans Volkovs. "Vai rezultāts ir godīgs? Teiksim tā - ja cīņa notiktu Rīgā, uzvaru piešķirtu man. Un arī tad, ja cīņa notiktu neitrālā vietā, tad neizšķirts būtu minimums, ko šeit vajadzēja fiksēt."

Taču par spīti zaudējumam, kas Volkovam ir trešais karjerā (10-3-2), viņš uzskata, ka, saskaitot kopā visas vienādojuma daļas, kopumā no šī cīņas ir iegūts vairāk nekā zaudēts: "Tā ir vērtīga pieredze turpmākajai karjeras izaugsmei. Un ne tikai pati cīņa, bet arī viss gatavošanās process, kas bija ilgākais un smagākais manā karjerā."

"Pēc liela darba treniņos šogad man bija sparingi ar vairākiem augsta līmeņa bokseriem," stāstīja Volkovs. "Bija sparingi ar poli Mateušu Masterņaku, bija pret Muradu Alijevu, biju arī Bulgārijā pie brāļiem Puļeviem. Domāju, ka sekmīgi atrādīju sevi promouteriem no ASV tirgus, arī Bulgārijā palika labs iespaids, viņi pat gribēja, lai es tur piedalos cīņu šovā, taču līdz galam nesanāca viss ar cīņas noorganizēšanu. Pēc sparingu perioda bija doma piedalīties Liepājas cīņu šovā, taču tad nāca pievilcīgs piedāvājums no Anglijas. Piedāvājums bija laicīgs, piecas nedēļas pirms plānotās cīņas, tad nu vienkārši turpinājām savu jau iesākto darbu treniņos. "

"Zinu, ka biju uzņēmis lielisku fizisko kondīciju," apgalvoja Volkovs. "Biju labākajā sportiskajā formā savā dzīvē, bet tad pamatīgi saslimu. Pirms trim nedēļām risinājās ļoti labs darbs treniņos, sparingojām ar Ričardu Bolotņiku un Ralfu Vilcānu, bet tad vienā otrdienas vakarā palika slikti. Saslimu uz piecām dienām, kurās temperatūra turējās virs 39 grādiem, un visa iepriekš uzņemtā fiziskā kondīcija bija vējā. Pirms tam varēju mierīgi astoņus raundus noboksēt, pēc tam knapi varēju nostāvēt sešus raundus."

24 gadus vecais bokseris atzina, ka tas bija gan fiziski, gan mentāli grūts brīdis - savākties pēc tam, kad ieguldīts tik daudz darba: "Bija smagi, bet kopā tikām cauri visām grūtībām. Paldies Ralfam, viņš palīdzēja un iedvesmoja. Ātrā tempā atguvu sportisko kondīciju un pirmoreiz karjerā noboksēju astoņus pilnus raundus. Teiksim tā, man pašam par sevi 100% pārliecības nebija. Taču citiem manā komandā bija gan, tad nu es ticēju viņiem. Paldies visai manai komandai, bet it īpaši trenerim Igoram Mesmeram, tāpat arī Krišjānim Bleijam. Viņi redzēja, cik grūti man iet un cik smagi jūtos, taču viņi visu laiku ticēja manām spējām, pat vairāk nekā es pats."

Volkova pretinieks nedēļas nogalē bija Oronzo Birardi, 23 gadus vecs Vācijas bokseris, kurš amatieros kļuva par Eiropas jauniešu čempionu un tagad pievienojies pazīstamā promoutera Frenka Vorena "Quensberry Promotions". Viņa rēķinā ir astoņas uzvaras astoņās cīņās un pirms cīņas pret Volkovu viņš bija izlikts kā milzīgs bukmeikeru favorīts, taču pati cīņa izvērtās aizraujoša un spēkos līdzvērtīga, šādus raksturojumus izpelnoties arī britu boksa medijos.

"Pirms dažām nedēļām mans pretinieks bija sparingos pie Maira Brieža, un, kad cilvēki viņu tur redzēja, mani sasniedza tādi vārdi, ka Volkovs pret Birardi nogurs jau pēc trešā raunda," sacīja Milans. "Bet cīņā tā gluži vis nebija, vai ne? Cīņas gaitā gan neizdevās kāpināt tempu uz visiem 100%, jo ieplīsa bungādiņa, kas, protams, traucēja. Taču cīņā izpildīju trenera norādījumus, nu, varbūt ne uz visiem 100%," viņš pasmējās. "Bet, kad beigās sajutām, ka saguris ir Birardi pats, tad centāmies to izmantot."

Latvijas bokseris gan norādīja, ka pēc cīņas ar veselību paliekošu problēmu neesot. Uzliktas šuves uz kreisās uzacs, kas tika ievainota cīņas gaitā, bokseriem saduroties ar pierēm, bet tas arī viss. "Šobrīd viss ir labi - gan ar ausi, gan rokām," viņš sacīja.

"Un nekas, protams, nav beidzies," Volkovs turpināja. "Pārbaudīju sevi pret augsta līmeņa Eiropas bokseri - galu galā, viņš ir bijis Eiropas čempions amatieros, domāju, ka tas daudz ko izsaka. Savu maksimumu vēl neparādīju, tomēr patraucēja arī slimība. Bet sapratu, ka varu boksēt arī pret ļoti spēcīgiem pretiniekiem, ka es viņiem nepiekāpjos ātruma un sitienu kombināciju ziņā. Šī apziņa iedvesmo. Ja es būtu nogāzts jau pašā sākumā vai apstrādāts visas cīņas garumā, tad būtu citādi. Bet tagad - aizvadīta līdzvērtīga cīņa, kurā tiesneši lēma par labu mājnieku bokserim. Es nesūdzos, tik saku faktu."

Daudz brīvā laika Volkovs sev gan neieplāno un cer, ka jau rudens pirmajā pusē varētu aizvadīt nākamo cīņu: "Daudz strādāts treniņos, un šo paveikto darbu nedrīkst atstāt neizmantotu. Tagad svarīgi būs nedaudz atgūties mentāli, jo treniņos strādāts nepārtraukti jau gandrīz pilnu gadu, proti, kopš jūlija. Bet domāju, ka jau šonedēļ būšu atpakaļ treniņos, lai arī sākumā vēl nedaudz mierīgākā noskaņojumā."

Cīņas pilns ieraksts