Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lomačenko pārliecinoši sakauj Kambososu un iegūst IBF čempiona titulu

Rolands Eliņš

Lomačenko pārliecinoši sakauj Kambososu un iegūst IBF čempiona titulu
Vasilijs Lomačenko. Foto: Top Rank Boxing

Ukrainas boksa zvaigzne Vasilijs Lomačenko atkal kļuvis par pasaules čempionu vieglajā svarā IBF versijā, Pērtā, Austrālijā, pieveicot vietējo bokseri Džordžu Kambososu. Lomačenko bija pārāks jau cīņas gaitā un 11. raundā nokautēja pretinieku, liekot tiesnesim pārtraukt cīņu.

Vasilijs Lomačenko (18-3) aizvadīja savu pirmo cīņu pēc gada pārtraukuma. Tieši pirms gada viņš Lasvegasā pēc punktiem piekāpās Devinam Heinijam un neizmantoja iespēju kļūt par neapstrīdēto čempionu visu vadošo organizāciju versijās. Heinijs tagad pacēlies vienu svara kategoriju augstāk, un līdz ar to šonakt aizvadītā cīņa bija par vakanto IBF titulu vieglajā svarā.

Lomačenko pretinieks bija Austrālijas bokseris Džordžs Kambososs (21-3), bijušais vieglā svara čempions, kurš pasaules slavu ieguva ar uzvaru pār Teofimo Lopesu, bokseri, kurš 2021. gadā atņēma Lomačenko viņa čempiona jostas. Taču pēc tam Kambososs 2022. gadā bija cietis divus zaudējumus pret Heiniju.

36 gadus vecais Lomačenko bija aktīvāks, ātrāks un precīzāks visas cīņas gaitā, pārliecinoši soļojot pretim uzvarai. Nogurušajam un asiņojošajam austrālietiem cīņas otrajā pusē vienīgā reālā iespēja uz uzvaru bija tikai nokauts, taču viņš tam tuvumā netika, jo Lomačenko nodemonstrēja savu ātrumu un veiklību, izvairoties no pretinieka sitieniem.

11. raundā Lomačenko trāpīja spēcīgu sitienu pa korpusu, kas lika Kambososam nomesties uz ceļgala. Viņš piecēlās un turpināja cīņu, taču Lomačenko uzreiz iespieda viņu ringa stūrī un apbēra ar sitieniem, liekot tiesnesim pārtraukt cīņu.

Šajā cīņu šovā piedalījās arī Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks, ciešot zaudējumu pret Imamu Hatajevu. Tāpat jāatzīmē cita "undercard" cīņa, kurā Austrālijas bokseris Endrjū Molonijs cīņā par WBC čempiona titulu 2. visvieglākā svara kategorijā ar dalītu tiesnešu lēmumu piekāpās meksikānim Pedro Gevaram. Tiesnešu lēmums izraisīja neapmierinātību gan vietējos līdzjutējus, gan pašā Molonijā, un 33 gadus vecais bokseris uzreiz pēc tam ringā paziņoja, ka liek punktu savai karjerai, uzskatot, ka cīņas gaitu pilnībā kontrolējis.

     [+] [-]

, 2024-05-12 11:56, pirms 3 nedēļām
Vispār jau Kembososs, nevis kAmbososs

eliņš lunahods