Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krievāne sašutusi par nomelnošanu, sportisti negrib trenēties ar Puķīti

Krievāne sašutusi par nomelnošanu, sportisti negrib trenēties ar Puķīti
Roberts Jānis Zvejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šajā pavasarī par šorttreku Latvijā tiek runāts krietni vairāk nekā citus gadus, taču diez vai sporta veida pārstāvji par to ir priecīgi. Pēc pirmdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" redzētās intervijas ar Roberto Puķīti vadzis šķietami lūzis arī līdz šim diezgan diplomātiski ieturētajai otrajai pusei. Šorttreka izlases trenere Evita Krievāne aicina Puķīti pārtraukt izplatīt melus, bet viņas audzēkņi atzīst, ka vairs nevēlas trenēties kopā ar Roberto.

"Man ir nulle informācijas par to, kas tiek spriests par šorttreka izlases nākotni. Zinu tikai tik daudz, cik cilvēki man ir stāstījuši par medijos lasīto un redzēto. Bet patiesība ir tāda, ka ar mani līgumu nevar lauzt, jo tāda nemaz nav. Es esmu trenere Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem. Man nav līgumsaistību ar Latvijas Slidošanas asociāciju (LSA). Tas ir Jelgavas sporta skolas projekts," stāsta Evita Krievāne.

"Šobrīd izveidojusies situācija, kurā mani sportisti viņa uzvedības dēļ nemaz nevēlas trenēties kopā ar Roberto. Man viņa ir žēl. Izskatās, ka viņš šobrīd ir apvainojies, jo nav dabūjis kāroto konfekti," saka trenere. "Vēlreiz atkārtošos, ka man ar viņu konflikta nav. Tad jau drīzāk viņš olimpisko spēļu laikā pāris reizes uzvedās nesmuki. Nedz no LOV, nedz no LSA neesmu saņēmusi nekādu informāciju par to, kādas tad ir viņa pretenzijas pret mani."

Pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" Puķītis norādīja, ka ir gatavs pārstāvēt Latviju, ja izlasei tiks atrasts cits treneris. Krievāne par šādu ultimātu ir neizpratnē. "Interesanti, kāpēc es vienpersoniski esmu gan trenere, gan menedžere? Es labprāt darītu mazāk, taču nav neviena, kurš gribētu nākt palīgā. Ja Roberto var piedāvāt kādu palīdzību, esmu tikai par. Esmu no Latvijas šorttreka pirmās paaudzes, tādēļ nav citu bijušo šorttrekistu, kas orientētos sporta veidā un būtu gatavi ieguldīt laiku un darbu. Varbūt tikai Haralds Silovs, taču viņš vēl turpina startēt ātrslidošanā."

Trenere par absolūtiem meliem sauc Puķīša apgalvojumus, ka starp Krievānes audzēkņiem izlasē ir puiši, kas arī nav apmierināti ar viņas attieksmi. "Tie ir pilnīgi meli. Vai arī viņi melo man, acīs skatīdamies, jo neviens nav izrādījis neapmierinātību ar mūsu darbu. Gluži otrādi - es palīdzu viņiem arī ārpus sporta. Mēs strādājam ne tikai kā profesionāla komanda, bet esam arī kā ģimene, ko tik ļoti savās vēlmēs piesauc Roberto."

Puķītis ne reizi vien apšaubījis arī brita Stjuarta Horspūla autoritāti, uzdodot jautājumu, kādēļ viņš strādā Latvijā, ja reiz ir tik augstas klases speciālists. "Man trūkst vārdu. Roberto olimpisko spēļu laikā fiziski uzbruka Stjuartam, iesitot viņam ar kulaku pa muguru. Stjuarts sētas puišus ir aizvedis līdz olimpiskajām spēlēm, bet Roberto tam nav bijis klāt. Acīmredzot tā ir skaudība, nenovīdība. Roberto runā par stafetes komandu un cīņu par fināliem 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. Bet tas ir mūsu plāns, nevis viņa."

"Ja reiz tiek apspriesta šorttreka izlases nākotne, tad kāpēc mani neviens neaicina uz šim sarunām? Arī vakardienas "Sporta studijas" gājiens, manuprāt, bija nekorekts. Kāpēc viņi neuzaicināja arī mani? Tā bija vienpusēja manis nomelnošana. Ar kādām tiesībām? Lai Roberto beidz melot. Katru dienu viņam ir jauns stāsts. Katrā intervijā ir jauna problēma," piebilst Krievāne.

Otrs Latvijas šorrtreka pārstāvos Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Roberts Jānis Zvejnieks kategoriski nepiekrīt Puķīša apgalvojumiem. "Beidzot tiek dots vārds arī otrajai pusei. Roberto stāsta, ka mums ir kādi īpaši noteikumi, taču patiesībā ir gluži otrādi - visiem noteikumi ir vienlīdzīgi, un viņam tas acīmredzot nepatīk. Mēs negribam būt ar viņu vienā komandā, jo viņš pat Itālijā pret saviem komandas biedriem ir atļāvies izturēties necienīgi, apzināti iegrūžot apmalē. Šobrīd neko vairāk komentēt nevēlos. Gribu apkopot domas un tad salikt visu pa plauktiņiem. Sniegšu detalizētu informāciju par pēdējiem diviem gadiem kopš izlase trenējas Jelgavā," sola Zvejnieks.

Arī Reinis Bērziņš uzsver, ka apgalvojumi par sportistu neapmierinātību ar treneri esot nepatiesi. "Gluži otrādi - esam apmierināti gan ar Evitas, gan ar Stjuarta darbu. Esmu dzirdējis, ka no Evitas puses nekāda konflikta ar Puķīti neesot. Taču viņš olimpisko spēļu laikā pat atļāvies iesist mūsu trenerim [Horspūlam]. Pēc šāda incidenta mums nav ne mazākās vēlmes trenēties kopā ar viņu. Ja runājam par stafetes komandu, tad, trenējoties atsevišķi, nav iespējams, piedalīties sacensībās vienotā komandā. Taču mēs negrasāmies pārcelties uz Ventspili vai mainīt treneri. LOV sastāvā kā mūsu trenere ir apstiprināta Evita. Šaubos, ka šādā situācijā mēs varētu kopīgi startēt stafetes komandā."

LOV sastāvā vēl ir arī brāļi Roberts Krūzbergs un Kārlis Krūzbergs, kurš apstiprina, ka arī viņam nav nekādu pretenziju pret treneri Krievāni. "Vispār visas šīs runas ir ļoti interesantas. Nezinu, ko Roberto no sevis ir iedomājies. Viņš nemitīgi apgalvo, ka ir labākais šorttrekists Latvijā, taču pēc olimpiādes rezultātiem tāds ir Zvejnieks. Ultimāts par izvēli starp viņu un treneri ir smieklīgs. Ja Krievāne vairs nestrādās ar izlasi, tad arī es beigšu savu karjeru un, iespējams, man sekos vēl kāds. Tādēļ, ja izvēlamies klausīt Puķīti, tad pieļauju, ka šorttreka izlase būs jāveido no jauna. Mēs jau tā pēdējos divus gadus cīnāmies ar visādiem blakusapstākļiem, bet te vēl jāsāk cīnīties ar šorttrekistu, kurš turklāt vēl pārstāv to pašu valsti, kuru mēs," bēdīgi secina Kārlis Krūzbergs.

1 2 3 77 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2018-03-20 11:35, pirms 6 gadiem
Skaidrs, ka atakarīgajam ticības nekādas, pat, ja tas ir vārds pret vārdu. Lai tik dodas uz nez kādu valsti. Spānija, Portugāle, kam vēl tāds vajadzīgs? Viņš pat 4 vārdus kopā nevar loģiski salikt.

  +5 [+] [-]

, 2018-03-20 11:36, pirms 6 gadiem
Nu bet tieši tā.. tas atkarīgais tak noteikti vēl arī pa starpai iešņauc, tāpēc arī ir tik nesakarīgs savos izteikumos.. ar šo tad arī puika ir beidzis savas aktīvās sporta gaitas un varēs pilnībā nodoties savai sirdslietai.. azartspēlēm..

 +23 [+] [-]

, 2018-03-20 11:40, pirms 6 gadiem
Labi ka beidzot kāds aprunājas arī ar pārējiem Te tas tirlins jau bija savācis nez kādu fanuklubu, kuriem maz interesēja ka tas ērms ir atstājis sūdus visur kur parādījies. Labākais ko var izdarīt - ir ļaut deportēties uz citu izlasi, par vieniem konkurentiem mazāk

  +8 [+] [-]

, 2018-03-20 11:43, pirms 6 gadiem
Puika iedomātu zvaigzni noķēris? Domā , ka tagad varēs noteikumus diktēt?!

     [+] [-]

, 2018-03-20 11:44, pirms 6 gadiem
Latvijas šorttreka izlasi turpmāk varētu vadīt...
Roberto Meloni tik kruts, ka var deliģēt kam jābūt pie ruļļiem? Otrais gadījums 2 gadu laikā

  +2 [+] [-]

, 2018-03-20 11:44, pirms 6 gadiem
Latvijas šorttreka izlasi turpmāk varētu vadīt... <---------- LINKS UZ IEPRIEKJŠĒJO KONFLIKTU STARP PUĶĪTI UN VADĪBU

  +6 [+] [-]

, 2018-03-20 11:44, pirms 6 gadiem
Kāpēc cilvēkiem ir tik nenormāli grūti sadarboties? Vai tas būtu sports, vai jebkura cita sfēra, bet kkā pēdējā laikā to vien nākas dzirdēt.

 +15 [+] [-]

, 2018-03-20 11:53, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Kāpēc cilvēkiem ir tik nenormāli grūti sadarboties? Vai tas būtu sports, vai jebkura cita sfēra, bet kkā pēdējā laikā to vien nākas dzirdēt.
Kāpēc grūti? Cik zinu šortrekā viss notiek, cilvēki trenējas, sadarbojas. Nu kaut kāds gaisa jaucējs uzradies un tikpat ātri tiks nolikts pie vietas un dzīve turpināsies

  +2 [+] [-]

, 2018-03-20 12:03, pirms 6 gadiem
Uz Itāliju pēc picas un makaroniem!!!

     [+] [-]

, 2018-03-20 12:10, pirms 6 gadiem
Roberts > Roberto

     [+] [-]

, 2018-03-20 12:14, pirms 6 gadiem
Bet jautājums paliek atklāts, kas notiek ar stafeti, varam vai nē ? jo piemērs, ko deva Roberto bija labs, Sočos Ungāri nebija vispār un 4 gadu laikā OS čempioni. Mazajai Latvijai jāvāc medaļas, kur vēl nav cilvēki izsitušies

  +7 [+] [-]

, 2018-03-20 12:17, pirms 6 gadiem
A LTV studija lohi pa žiznj, žēl ka tā. Cerams Hattrick saliks visu pa plauktiem

  +3 [+] [-]

, 2018-03-20 12:23, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Kāpēc grūti? Cik zinu šortrekā viss notiek, cilvēki trenējas, sadarbojas. Nu kaut kāds gaisa jaucējs uzradies un tikpat ātri tiks nolikts pie vietas un dzīve turpināsies
Tak es to vispārīgi, viena publiskā netīrās veļas mazgāšana pēc otras, izvēlies tik sporta veidu. Diez vai pie visa būs Pūķīša jaunskungs vainīgs.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-20 12:32, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tak es to vispārīgi, viena publiskā netīrās veļas mazgāšana pēc otras, izvēlies tik sporta veidu. Diez vai pie visa būs Pūķīša jaunskungs vainīgs.
Rubļevskim arī jau tā kā laiks bija...

  +3 [+] [-]

, 2018-03-20 12:39, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tak es to vispārīgi, viena publiskā netīrās veļas mazgāšana pēc otras, izvēlies tik sporta veidu. Diez vai pie visa būs Pūķīša jaunskungs vainīgs.
Nekas jau tāds nav bijis, Lodziņš pasūtūtīja nah LOK, bimbambolā nesadalīja otkatu, un te kaut kāds klauns mēģina kārtējo reizi izēst treneri. Visādi citādi laime, miers un harmonija!

  +3 [+] [-]

, 2018-03-20 12:44, pirms 6 gadiem
krieviem ir labs sakāmvārds - každoje gavno končajetsja na O

  -3 [+] [-]

, 2018-03-20 12:48, pirms 6 gadiem
Šortreka miera ostā parādijies kāds neapmierinātais. Nedomāju ka bez iemesla. Pārāk jau mums ar sūnu vis ir apaudzis vienā otrā sporta federācijā.

     [+] [-]

, 2018-03-20 12:50, pirms 6 gadiem
suits rakstīja: krieviem ir labs sakāmvārds - každoje gavno končajetsja na O
Tas jau ta uzreiz pārmainīs vārdu uz Roberts

 +10 [+] [-]

, 2018-03-20 12:53, pirms 6 gadiem
skaidrs ir tas, ka viņi kopā nebūs nekad un ilgtermiņā domājot, jāizvēlas labākais labums, kas laikam tomēr ir pašreizējā izlase nevis viens pats Roberto, kurš nevar ne ar vienu sadzīvot

     [+] [-]

, 2018-03-20 12:54, pirms 6 gadiem
Drusku nesaprotu vienu lietu - galvenie treneri tagad izlasēm piesakās paši? Jebšu tomēr tos kāds ievēl, ieceļ un tieši tāpat noņem no amata vai nepagarina līgumu? Nedomāju, ka Puķītis ceļ brēku bez iemesla, lai gan, protams, daudz emociju tajā visā arī gan jau ir iekšā. Skaidrs, ka tas nepatīk Krievānei, protams, ka treneri aizstāvēs tie, kurus viņa izrāva no "despotiskā briesmoņa" Birzuļa rokām, bet gala vārdam taču jāieder lielajiem bosiem - federācijai, LOK. Kaut kā Krievāne ļoti mieriga bija, kad Roberto paziņoja, ka ies prom un izteica pretenzijas pret viņu. Kad teica, ka tomēr var palikt, sākas stress. Arī iemesls padomāt.
Skaidrs ir viens - situācija ir jāatrisina augstākstāvošiem, nevis sportistiem un treneriem. Un maksimāli domājot par sportistu interesēm nevis treneru. Lai tur vai kā,bet, ja būs perspektīvi sportisti , atradīsies arī treneris, kas gribēs ar viņiem strādāt.
Par to britu runājot - ja viņš apzināti meloja tai pašai Sporta studijai, kāpēc būtu jātic, ka viņš visiem vēl to labāko?

     [+] [-]

, 2018-03-20 13:03, pirms 6 gadiem
Vispār šis viss ir sekas tam, ka pašplūsmā situāciju pa laida pēc slavenās Puķīša/Krievānes vēstules. Traki, ka perspektīvā olimpiskajā sportā mums faktiski nav vadības, kas redz visu bildi kopā un var to sakārtot tā, ka sporta veidam tiešām ir izdevīgāk. Resursu nav daudz un izšķiest personisku ambīciju apmierināšanā tos nedrīkst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-20 13:12, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Nekas jau tāds nav bijis, Lodziņš pasūtūtīja nah LOK, bimbambolā nesadalīja otkatu, un te kaut kāds klauns mēģina kārtējo reizi izēst treneri. Visādi citādi laime, miers un harmonija!
Bārtulis februārī arī noņaudējās par smagiem treniņiem pie Boba, tad baumas uzreiz par krievu pasi šim...nometne tikko sākusies, gan jau hokejā drīzumā sāks līst ārā netīrā veļa, ko vada Kozjols ar ekseli. Otrais gads, sāks līst ārā no neapmierinātiem sūdi, ko Kozjols vāra...

  +1 [+] [-]

, 2018-03-20 13:19, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Drusku nesaprotu vienu lietu - galvenie treneri tagad izlasēm piesakās paši? Jebšu tomēr tos kāds ievēl, ieceļ un tieši tāpat noņem no amata vai nepagarina līgumu? Nedomāju, ka Puķītis ceļ brēku bez iemesla, lai gan, protams, daudz emociju tajā visā arī gan jau ir iekšā. Skaidrs, ka tas nepatīk Krievānei, protams, ka treneri aizstāvēs tie, kurus viņa izrāva no "despotiskā briesmoņa" Birzuļa rokām, bet gala vārdam taču jāieder lielajiem bosiem - federācijai, LOK. Kaut kā Krievāne ļoti mieriga bija, kad Roberto paziņoja, ka ies prom un izteica pretenzijas pret viņu. Kad teica, ka tomēr var palikt, sākas stress. Arī iemesls padomāt.
Skaidrs ir viens - situācija ir jāatrisina augstākstāvošiem, nevis sportistiem un treneriem. Un maksimāli domājot par sportistu interesēm nevis treneru. Lai tur vai kā,bet, ja būs perspektīvi sportisti , atradīsies arī treneris, kas gribēs ar viņiem strādāt.
Par to britu runājot - ja viņš apzināti meloja tai pašai Sporta studijai, kāpēc būtu jātic, ka viņš visiem vēl to labāko?
Kā reiz otrādi, jāsāk ir ar treneri.. neesmu kaut kā redzējis, ka mājas sāk būvēt sākot ar jumtu un tad uz pamatu pusi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-20 13:51, pirms 6 gadiem
auklēšanās ar Puķīti iegriež aizvien vairāk, pieklājīgi jāpasūta tas nenopietnais kadrs

  +9 [+] [-]

, 2018-03-20 13:53, pirms 6 gadiem
ja jau iesita ar kulaku par muguru tam Stjuartam kāpēc nekas netika ziņots OS laikā par šo notikumu un kāpēc tad Robertu nenoņēma no sacensībām par nesportisku rīcību ?

  +7 [+] [-]

, 2018-03-20 13:57, pirms 6 gadiem
reāli kāda no pusēm skalo smadzenes šorteka atbalstītājiem

     [+] [-]

, 2018-03-20 14:00, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Bārtulis februārī arī noņaudējās par smagiem treniņiem pie Boba, tad baumas uzreiz par krievu pasi šim...nometne tikko sākusies, gan jau hokejā drīzumā sāks līst ārā netīrā veļa, ko vada Kozjols ar ekseli. Otrais gads, sāks līst ārā no neapmierinātiem sūdi, ko Kozjols vāra...
Vai tad Bārtulis ir kāda sensācija?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-20 14:10, pirms 6 gadiem
Kas kopīgs basketbolam, futbolam, hokejam, šorttrekam, volejbolam Latvijā? Parādam ka tur darbojās īsti latvieši-ēdam cits citu un patīk to darīt publiski. Laikam jau volejbola tas skar mazākā mērā.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-20 14:13, pirms 6 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Kā reiz otrādi, jāsāk ir ar treneri.. neesmu kaut kā redzējis, ka mājas sāk būvēt sākot ar jumtu un tad uz pamatu pusi..
dīvaina loģika.. Ja runa ir par jaunatnes sportu, tad, protams, vispirms ir treneris, bet izlases treneri uz tukšu vietu taču nesauks. Starp citu, agrāk Ventspilī katru gadu notika vismaz viena liela nometne šorttrekā, ar daudzu valstu dalību, ar treneriem no ārzemēm. Tās rīkoja par ISU naudu vai arī par ISU naudu, kas ne tikai ļāva progresēt jauniešiem, slidojot labā konkurencē, bet arī treneriem un stiprināt Latvijas vārdu.

     [+] [-]

, 2018-03-20 14:17, pirms 6 gadiem
vajag abas puses nosēdināt pie galda lai atrisina šo konfliktu , vēlāms lai cilvēki varētu šo redzēt tiešraidē kā tas bija basketbola nesmukuma gadijumā

  -2 [+] [-]

, 2018-03-20 14:19, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Kas kopīgs basketbolam, futbolam, hokejam, šorttrekam, volejbolam Latvijā? Parādam ka tur darbojās īsti latvieši-ēdam cits citu un patīk to darīt publiski. Laikam jau volejbola tas skar mazākā mērā.
gaidam kad florbolā , bmx , vieglatlētikā , kērlingā latvieši sāks ēst nost cits citu

  +2 [+] [-]

, 2018-03-20 14:30, pirms 6 gadiem
Kurš kaut cik pazīst Krievāni
Saprot kurš melo
Iesita anglim nu comon

  +1 [+] [-]

, 2018-03-20 14:31, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Nekas jau tāds nav bijis, Lodziņš pasūtūtīja nah LOK, bimbambolā nesadalīja otkatu, un te kaut kāds klauns mēģina kārtējo reizi izēst treneri. Visādi citādi laime, miers un harmonija!
No kurienes tu to baigi zini?
1 2 3 77 komentāri