Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Krūzbergs izcīna bronzu PK posma 1000 metru distancē

Krūzbergs izcīna bronzu PK posma 1000 metru distancē
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs izcīnījis trešo vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā 1000 metru distancē, kas viņam bija otrā medaļa šajā distancē šosezon. Tikmēr Reinis Bērziņš ierindojās 18. vietā 500 metros.

Roberts Krūzbergs vakar piedzīvoja kritienu 500 metru sacensību ceturtdaļfinālā un ieņēma 18. vietu. Šodien viņš bija apņēmības pilns reabilitēties uz pusi garākajā 1000 metru distancē. Latvietis slidoja pēdējā ceturtdaļfinālā, kas izvērtās par ātrāko no visiem. Krūzbergs visu distanci turējās vadībā, bet finiša taisnē viņu pārspēja Dienvidkorejas pārstāvis Hons Kjunhvans. Ar otro vietu gan pietika, lai iekļūtu pusfinālā. Tajā izdevās no slidojuma tikt arī Stevenam Dubuī no Kanādas, kurš tika tajā iecelts pēc sadursmes ar Ķīnas ātrslidotāju.

• Pusfināla slidojumā Krūzbergs bija vadībā pusi distnaces, bet tad vadību atdeva dienvidkorejietim Kjunhvanam. Tad izrāvienu veica Dubuī, pārliecinoši tiekot A finālā. Otro vietu tajā izcīnīja Krūzbergs, pārspējot Dienvidkorejas pārstāvi.

Arī finālā Krūzbergs jau no paša sākuma vēlējās iegūt vadību un iniciatīvu. Ļoti aktīvi viņš distancē cīnījās ar Dubuī, ar kuru sacentās arī iepriekšējos slidojumos. Pēdējos divos apļos cīņā iesaistījās arī Parks Jivons no Dienvidkorejas, kamēr viņa tautietis Kjunhvans un Jerkebulans Šamukhanovs sadūrās un krita. Tas deva iespēju vadībā esošajiem sadalīt godalgas savā starpā. Kamēr Krūzbergs cīnījās ar kanādieti, tikmēr Jivons abiem aizsteidzās priekšā un izcīnīja uzvaru, kamēr Krūzbergs ierindojās trešajā vietā, izcīnot savu otro godalgu šajā sezonā Pasaules kausa izcīņā.

• Pasaules kausa kopvērtējumā 1000 metru distancē Krūzbergam ir 202 punkti un ceturtā vieta. Viņš vien par diviem punktiem atpaliek no trešajā vietā esošā Kjunhvana no Dienvidkorejas, bet ar 290 punktiem vadībā ir kanādietis Paskāls Dions. 21. vietā ar 60 punktiem ir Reinis Bērziņš.

• Tikmēr vēl viens neveiksmīgs starts Reinim Bērziņam, kurš piedalījās 500 metru sacensību ceturtdaļfinālā. Konkurenti uzreiz sāka distanci ļoti augstā tempā, latvietim līdz pat pēdējam aplim netiekot grupai līdzi. Finiša taisnē latvietis vien centās pacīnīties par ceturto vietu slidojumā, bet par pāris centimetriem priekšā bija Ķīnas šorttrekists, atstājot Bērziņu pēdējā vietā slidojumā un sacensībās kopumā 18. vietā.

• Pasaules kausa izcīņā vēl paredzēti divi posmi februārī Vācijā un Nīderlandē, bet 13. janvārī Polijā risināsies Eiropas čempionāts. Sezona nolēgsies martā ar pasaules čempionātu Dienvidkorejā.


, 2022-12-18 14:31, pirms gada
Nereāls,kāpums gada laikā šortrekā,cīnās ar visiem koreiešuem utt...
, 2022-12-18 17:23, pirms gada
Interesanti kur palikuši visi lielie dīvānu pirdēji.Ne viena komentāra ,nav ko apriet ,visi smagi sašlukuši .Būtu palicis kaut kur beigās ,tad visiem būtu baigā laimē ,varētu kraut iekšā visādas stulbības
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.