Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Puķītis: "Pēc diviem gadiem vēl būs sezona līdz olimpiskajām spēlēm"

Puķītis: "Pēc diviem gadiem vēl būs sezona līdz olimpiskajām spēlēm"
Roberto Puķītis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis pirms diskvalifikācijas par neatzīmēšanos dopinga sistēmā atkal bijis apņēmības pilns turpmāk pārstāvēt Itāliju, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sportists. Savukārt tagad viņš vēlas pēc diviem gadiem, kad noslēgsies sods, mēģināt atgriezties sacensību apritē un piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Kā ceturtdien pavēstīja Puķītis, viņš saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par to, ka gada laikā trīs reizes sportistu nav izdevies atrast antidopinga kontrolieriem.

"Pirmā reize bija februārī pēc olimpiskajām spēlēm. Man bija norādīta adrese Ventspilī, tomēr paliku Rīgā. Otrā reize bija drīz pēc tam, kad lidoju uz nometni, bet viņi atbrauca sešos no rīta, kamēr jau biju lidostā. Savukārt trešā reize bija oktobrī," saka sportists, paužot, ka tobrīd jau bijis apturējis karjeru, tāpēc vairs nepildīja antidopinga sistēmu "Adams". "Biju izlēmis iet uz Itāliju. Dažiem cilvēkiem to pateicu, nezinu, kurš nodeva tālāk informāciju, bet viss notika dīvaini. Nesaku, ka neesmu vainīgs, bet viņi zināja, ka es eju prom. Visi jau zināja, ka vairs netrenējos, teicu, ka braukšu prom no Latvijas, man bija mērķis pārstāvēt Itāliju."

Pirmoreiz par Itālijas pārstāvēšanu Puķītis paziņoja pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kad viņam bija izvērties strīds ar Latvijas izlases treneri Evitu Krievāni-Moiseičenko. Vēlāk puses salaba un, iesaistoties Latvijas sporta vadībai, atsākās pilnvērtīgi treniņi, tomēr rudenī pēkšņi izskanēja informācija, ka karjeru noslēguši gan Puķītis, gan Roberts Zvejnieks.

"Kad to pirmoreiz pateicu pēc olimpiskajām spēlēm, Itālija man piedāvāja arī algu, bet es tomēr atteicu. Otrajā reizē piedāvāja bez algas, tikai ar apmaksātu dzīvošanu un ēšanu. Es biju piekritis, bet uzskatu, ka šo informāciju nopludināja," Puķītis uzskata, ka ir iegāzts, jo vēlējās pamest Latviju. "Biju gatavs sadarboties, iečurāt pudelē, lai mani atbrīvotu no soda, esmu bijis daudz reižu pārbaudīts, bet saņēmu bargāko iespējamo sodu. Tomēr pēc diviem gadiem būs vasara un vēl viena sezona līdz olimpiskajām spēlēm, viss ir iespējams un uz to skatos."

Kaut oficiālajā lēmumā norādīts, ka diskvalifikācija ir spēkā no 2018. gada 25. janvāra, visticamāk, tajā ir drukas kļūda un šis sods ir no 2019. gada. "Iepriekšējo reizi sportā atgriezos maijā pirms olimpiskajām spēlēm. Tagad būs vairāk laika."

"Man vēl tagad ir labas attiecības ar Evitu, ar viņu esam izrunājuši. Salikām puzli kopā, sapratām kāpēc izveidojās strīdi. Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) man visu laiku deva vienu informāciju, bet Evitai citu un tas mūs sanaidoja," saka Puķītis, apgalvojot, ka federācijas vadību interesē tikai nauda.

Pērnā gada Eiropas čempionātā Roberto Puķītis izcīnīja bronzu 1000 metros, bet drīz pēc tam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 10. vietu 500 metros izcīnīja Roberts Zvejnieks, kamēr pie divām 11. vietām tika Puķītis.

"Pēc visiem strīdiem un stulbībām šogad Robertam Krūzbergam un Reinim Bērziņam rezultāti nemaz nebija tik slikti," Puķītis saka par Latvijas izlasi. Pagājušajā nedēļas nogalē Krūzbergs izcīnīja 13. vietu pasaules čempionāta 1000 metru distancē. "Gan jau, ka ar laiku viss būs kārtībā, ja visi saies kopā un trenēsies vienā komandā. Ceru, ka ar Zvejnieka un manu aiziešanu nekas nebeigsies. Bērni šorttrekā ir diezgan daudz."

Tomēr pats Puķītis atzīst, ka, ja atsāks karjeru, Latvijas pārstāvēšana viņam varētu būt pats pēdējais variants. "Vienkārši gribu pēc diviem gadiem atgriezties, paskatīties cik labi jutīšos. Ja varēšu atļauties finansiāli, domāju, ka tā būs Itālija, ja nē, tad kāda cita valsts, kur varu atļauties. Par Latviju vismazāk domāju, jo nav normāli tas viss, kas noticis. Slidošanas asociācija neatbalsta Evitu, nostājas pret mums, Ventspils sanaido brāļu Krūzbergu vecākus pret Evitu, saka, ka Jelgavā nekas nenotiek, izjauca izlasi. Nav patīkami to redzēt."

"Šobrīd atpūšos, esmu visam ticis pāri, meklēju darbu. Strādāšu un trenēšos," saka dopinga diskvalifikāciju saņēmušais atlēts.


, 2019-03-14 15:03, pirms 5 gadiem
Mjā.. dažiem tas karogs kā tāda lupata, kur kājas noslaucīt. Nožēlojami.
, 2019-03-14 15:17, pirms 5 gadiem
Kas tur par farsu notiek?! Oficiāls dokuments ar nepareizu datumu? Kāpēc sabiedriskā organizācija (Latvijas antidopinga birojs) nepadarīja šo lēmumu par publisku? Vai tad tas nav jādara obligāti? Lai gan atceros, ka pirms gadiem desmit vienam autošosejas braucējam iedeva nelielu DQ par to, ka čalis laikam bija pīpējis zālīti (dopings), par to arī noklusēja. Bet nu tas tomēr ir amatieru hobijs, bet te runa par olimpisko sporta veidu.
, 2019-03-14 16:10, pirms 5 gadiem
Citejot K. Valteru, pajolis.
, 2019-03-14 16:38, pirms 5 gadiem
džeks reāli sacenšas.

tajā līgā ar Kiviču, Ādolfu utml.
, 2019-03-14 18:15, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Mjā.. dažiem tas karogs kā tāda lupata, kur kājas noslaucīt. Nožēlojami.
nav tik viennozīmīgi.. Viņš ne ar ko nav labāks/sliktāks par tiem, kas Īrijā sēnes lasa un sauc sevi par patriotiem.. Vienkārši, ja nav darba un naudas, tad cilvēks meklā iespējas. Ja LV šādas iespējas nav, tad cilvēks tās meklē ārpus tās. Un nav svarīgi vai lasa sēnes, plūc vistas, strādā bankā Londonā vai brauc šortrekā
, 2019-03-14 18:17, pirms 5 gadiem
Kaut jel saldais pāris pazustu no Latvijas sporta!
, 2019-03-14 18:39, pirms 5 gadiem
Kā tad , varēs atkal atgriezties un sačakarēt to, kas būs izveidots. Ar sūdainu mietu no sporta šito ''talantu'' jādzen.
, 2019-03-14 19:01, pirms 5 gadiem
.............. rakstīja: nav tik viennozīmīgi.. Viņš ne ar ko nav labāks/sliktāks par tiem, kas Īrijā sēnes lasa un sauc sevi par patriotiem.. Vienkārši, ja nav darba un naudas, tad cilvēks meklā iespējas. Ja LV šādas iespējas nav, tad cilvēks tās meklē ārpus tās. Un nav svarīgi vai lasa sēnes, plūc vistas, strādā bankā Londonā vai brauc šortrekā
Viņš tagad padzers, pazīmēsies, pataisīs s***s divus gadus un tad laidīs uz Pekinu un teiks kā viņš mīl Latviju vai ne?

Šādi kā viņš uzvedās, tādiem problēmas seko visu mūžu!
, 2019-03-14 21:12, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Viņš tagad padzers, pazīmēsies, pataisīs s***s divus gadus un tad laidīs uz Pekinu un teiks kā viņš mīl Latviju vai ne?

Šādi kā viņš uzvedās, tādiem problēmas seko visu mūžu!
es domāju, ka viņš divus gadus pelnīs naudu, dzīvos (kas un kā - tā ir viņa darīšana) un ja varēs izkonkurēt pārējos "spīdekļus", tad arī piedalīsies sacensībās. Un kas te slikts? Ja labāku nav, tad auklējas ar šādu pat, es teiktu, odiozu personību
, 2019-03-14 21:55, pirms 5 gadiem
.............. rakstīja: nav tik viennozīmīgi.. Viņš ne ar ko nav labāks/sliktāks par tiem, kas Īrijā sēnes lasa un sauc sevi par patriotiem.. Vienkārši, ja nav darba un naudas, tad cilvēks meklā iespējas. Ja LV šādas iespējas nav, tad cilvēks tās meklē ārpus tās. Un nav svarīgi vai lasa sēnes, plūc vistas, strādā bankā Londonā vai brauc šortrekā
Nav tiesa.. sportisti visur un vienmēr pārstāv vispirms sevi un tad valsti.
Tevis piesauktie latvieši Īrijā lielākais vairākums tomēr nemaina pilsonību tikai tapēc vien, ka lasa sēnes. Šis kadrs liekams vienā plauktā ar Bārtuli. Pases maina tiklīdz iespēja lieku naudu nopelnīt.
, 2019-03-15 08:17, pirms 5 gadiem
Trīs vītušas rozes, un mazs smaidošs foto, tas viss, kas no mīlas, ir palicis vairs... la la la
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.