Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas šorttrekisti uzlabo rezultātu, bet netiek EČ A finālā

Latvijas šorttrekisti uzlabo rezultātu, bet netiek EČ A finālā
Roberts Krūzbergs (pa labi). Foto: EPA/Scanpix

Latvijas šorttreka stafetes komanda sestdien pusfinālā uzlaboja savu rezultātu, tomēr netika Nīderlandē notiekošā Eiropas čempionāta finālā stafetes sacensībās.

Latvijas komanda, kuras sastāvā bija Reinis Bērziņš, Kārlis Krūzbergs, Roberts Krūzbergs un Endijs Vīgants, piektdien pārvarēja priekšsacīkstes un iekļuva astotniekā, kas arī bija tās galvenais mērķis. Sestdien pusfinālā latvieši sacentās vienā skrējienā ar Turciju, Ungāriju un Nīderlandi, kas visas priekšsacīkstēs bija ievērojami ātrākas. Sacensībās trīs Latvijas konkurentes ātri atrāvās no mūsu izlases un likās, ka tās trijatā arī cīnīsies par uzvaru, tomēr Turcijas sportists, aizķeroties aiz konkurenta slidas, nokrita, bet vēlāk turki saņēma sodu par traucēšanu.

Līdz ar to Latvijas izlase pamanījās izcīnīt trešo vietu skrējienā. Tas gan neko daudz nemaina un jebkurā gadījumā svētdien būs jāsacenšas B finālā. Salīdzinot ar priekšsacīkstēm, Latvija savu rezultātu uzlaboja par pusotru sekundi.

Pirms tam sestdien notika arī individuālās sacensības. Ceturtdaļfinālu 500 metros aizvadīja Bērziņš un Kārlis Krūzbergs. Bērziņš savā skrējienā palika pēdējā, piektajā, vietā, bet Kārlis Krūzbergs bija ceturtais savā skrējienā, tomēr sasniedza vājāku rezultātu nekā tautietis. Noslēguma tabulā Kārlis Krūzbergs tika klasificēts 15. vietā Eiropā, Bērziņš palika 19. pozīcijā, bet Roberts Krūzbergs priekšsacīkstēs tika diskvalificēts.

1500 metros latvieši aizvadīja gandarījuma sacensības, lai noskaidrotu precīzas ieņemtās vietas. Šeit brāļi Krūzbergi izcīnīja dubultuzvaru skrējienā un sasniedza ātrāko rezultātu starp sportistiem, kuri neizkļuva no priekšsacīkstēm. Arī Bērziņš uzvarēja savā skrējienā, bet tas bija ievērojami lēnāks. Noslēgumā Kārlis Krūzbergs bija 29. vietā, viņa brālis Roberts palika 30. vietā, bet Bērziņš distanci noslēdza 36. pozīcijā.

1000 metru distances gandarījuma sacensības notiks svētdien, kad arī stafetes komanda aizvadīs B finālu. Pēc tam februāra sākumā risināsies Pasaules kausa posmi Vācijā un Itālijā, bet martā Bulgārijā gaidāmas pasaules meistarsacīkstes.

Pērnā gada Eiropas čempionātā Roberto Puķītis izcīnīja bronzu 1000 metros, bet drīz pēc tam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 10. vietu 500 metros izcīnīja Roberts Zvejnieks, kamēr pie divām 11. vietām tika Puķītis. Kopš tā laika izlasi piemeklējuši dažādi skandāli, pašlaik abi olimpieši jau beiguši karjeru, bet talantīgie brāļi Krūzbergi atstājuši izlases treneres Evitas Krievānes-Moiseičenko treniņu grupu un strādā dzimtajā Ventspilī.


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.