Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Jekabs Saulitis

Evita Krievāne-Moiseičenko: "Puķītis ir paraugs pārējiem sportistiem"

Evita Krievāne-Moiseičenko: "Puķītis ir paraugs pārējiem sportistiem"
Evita Krievāne
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Roberto Puķītis, kurš šajā pavasarī vēlējās sākt startēt zem citas valsts karoga, savas pieredzes un attieksmes dēļ ir paraugs citiem Latvijas šorttreka izlases sportistiem, intervijā Jēkabam Saulītim pastāstījusi Latvijas izlases trenere Evita Krievāne-Moiseičenko.

J.: Sveiki, Evita, kāda pašlaik ir atmosfēra komandā?
E.: Izdarīts lielais vasaras darbs, kas ir diezgan smagi un vienmēr nogurdinoši. Un šobrīd ir periods starp vasaras treniņiem un pirmajām sacensībām. Līdz lielākajām sacensībām vēl patālu, vēl jāizdara un jāpabeidz darbs līdz galam. Ir sarežģīts periods. Šobrīd komandā nav liela entuziasma, jo sacenības liekas pārāk tālu, bet domāju, ka tuvāko divu nedēļu laikā atmosfēra mainīsies, kad pietuvosies sacensības. Pirmās sacensības mums ir "International Invitation Cup" Nīderlandē, kur mūs uzaicināja ar visu komandu un domāju, tad jau būs labāka situācija.

J.:Kā izskatās komanda pēc vasaras treniņiem?
E.:Pirms divām nedēļām bijām Vācijā treniņnometnē un visi sportisti uzlaboja savus treniņu rezultātus (ātrumu un izturību), tas nozīmē, ka šovasar esam labi sagatavojušies. Tagad tikai jānotur forma līdz sacensībām, lai to pašu var parādīt sacensībās.

J.: Kādi ir galvenie starti šosezon?
E.: Domāju šosezon 99% svarīgākais starts ir Eiropas čempionāts gan individuāli, gan stafetē. Jo individuāli mums būs trīs sportisti, kuri var piedalīties. Tā kā mums stafetē ir pievienojies Roberto, sportistiem jābūt mērķim uzvarēt B finālā.

J.: Vai Pasaules kausi arī paredzēti?
E.: Pasaules kausi domāju būs. Finansiālu ierobežojumu dēļ izlaidīsim Pasaules kausus Ziemeļamerikā, bet brauksim decembrī uz Āziju un februārī uz Pasaules kausiem Eiropā.

J.: Roberto Puķītis izlasei pievienojies kopš vasaras sākuma, kā viņš ir iedzīvojies komandā?
E.: Roberto komandai pievienojās 18. jūlijā. Šobrīd pagājuši divi mēneši kopš viņš ar mums trenējās. Domāju, ka līmenis treniņu partneru starpā ir labs, tas viss ir kārtībā. Protams, Roberto ir nedaudz ilgāk šorttrekā, ilgāk bijis profesionālājā vidē un pieeja ir profesionālāka nekā pārējiem, domāju, ka pārējiem ir no kā mācīties. Roberto jūtas labi ar lomu, ka viņš ir kā paraugs pārējiem komandā.

J.:No komandas Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš vēl ir juniori.
E.: Jā, tie ir vēl palikuši divi juniori, turklāt šis viņiem vēl nav pēdējais gads. Šosezon Korejā viņiem būs pasaules junioru čempionāts - šosezon vēl ir iespēja mācīties un pilnībā nesadegt pirms čempionāta. Nav tā, ka tur nenormāli labi jānostartē, bet, protams, būtu ideāli, ja puiši varētu pietuvoties desmitniekam vai piecpadsmitniekam. Pietuvošanās desmitniekam būtu labs pamats nākamajai sezonai, jo viņi arī tad vēl būs juniori.

J.: Vai junioriem ir mazāka slodze komandā, vai arī tāda pat kā senioriem?
E.: Šobrīd mazāka slodze vairs nav, jo viņi abi jau sasnieguši 17 gadu vecumu. Tad fizioloģiski jau esi nobriedis, lai varētu trenēties nopietnāk. Principā sensitīvais (jūtīgais) vecums ir no 14 līdz 16 gadiem, kad nedrīkst pārforsēt, jo var pārdegt.

J.: Ieviests jauns noteikums, ka slidotājiem jābūt baltiem cimdiem, lai tiesnešiem būtu vieglāk redzēt, kad notiek pārkāpums ar plaukstām. Vai izlasei baltie cimdi jau ievalkāti?
E.: Mēs vēl gaidām, kad tos sāks pārdot, tāpēc, ka pilnīgi balti vēl nemaz neesot pārdošanā. Visdrīzāk, iegādāsimies, kad būsim Nīderlandē.

J.: Un cimdiem arī jābūt no nesagriežamā materiāla?
E.:Jā, obligāti. Pati galvenā prasība šogad ir nesagriežamie cimdi uz visām lielajām ISU sacensībām, tas ir - visi čempionāti, Pasaules kausi. Cimdiem obligāti jābūt baltiem un no nesagriežamā materiāla. Bērnu un jauniešu sacensībās drīkst būt arī citās krāsās.


, 2018-09-11 23:33, pirms 6 gadiem
Krievānei vajadzēja tikai apprecēties, kad Puķītis kļūst par paraugu citiem.. Bet ja nopietni, tad ļoti priecājos par šādu iznākumu. Tas nozīmē, ka šortreka trenerei/federācijai nav vienalga
, 2018-09-12 09:00, pirms 6 gadiem
Vairāk šādus rakstus, par mazpopulāriem sportaveidiem, jo kā zināms LV ir potencjāls!
Un kā ar Jauno paudzi vai ir intrese?
P.S. Žēl ka nav vienas konkrētas ŠORTREKA mājas! Tad trenējas VENTSPILĪ, tad JELGAVĀ un cik saprotu šogad Rīgā KURBADA ledushallē!
, 2018-09-12 23:07, pirms 6 gadiem
Neredzu nevienu iemeslu par ko priecāties un par to, ka kautkas liecina ka federācijai nav vienalga. Pēc publiski izskanējušās informācijas, ko pats Puķītis nevarēja noliegt, viņš bija nepamatoti augstprātīgs ībls, kas sabojāja visu šo sporta veidu Latvijā. Un, protams, ja visus citus viņš ir izēdis ārā, tad pie salmiņa ir jāķeras, lai jaunajiem pēdējiem mohikāņiem ir vismaz uz ko paskatīties. Bet nu es prognozēju, ka šis sporta veids LV drīz būs beidzies. Vismaz tādā līmenī, ka OS startētu.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.