Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Krūzbergam nepaveicas ar slidojumu 500 metros, Bērziņš piedzīvo kritienu

Krūzbergam nepaveicas ar slidojumu 500 metros, Bērziņš piedzīvo kritienu
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš noslēguši dalību pasaules čempionāta 500 metru distancē. Ceturtdaļfinālā Krūzbergam nepietika ar sesto ātrāko laiku, lai iekļūtu pusfinālā, bet Bērziņš savā slidojumā piedzīvoja kritienu. Abiem sacensību noslēgumā attiecīgi 14. un 19. vieta.

• Piektdien Krūzbergs un Bērziņš gana pārliecinoši pārvarēja pirmo kārtu 500 metru distancē, bet otrajā kārtā savos slidojumos ierindojās trešajā vietā, ar ko pietika, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam. Lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja iekļūt labāko divu slidotāju vidū savā slidojumā, vai uzstādīt vienu no diviem labākajiem laikiem starp trešo vietu ieguvējiem.

• Krūzbergs slidoja ceturtdaļfināla pirmajā slidojumā. Latvietim īsti neizdevās starts, palaižot trīs konkurentus tālu priekšā. Krūzbergs visu distanci centās labāko trijnieku noķert, bet pēdējā aplī vairs nebija iespēja nevienu no viņiem arī pārspēt. Tādējādi viņš ierindojās ceturtajā vietā piecu slidotāju konkurencē un netika pusfinālā, lai arī slidojums bija tik ātrs, ka viņa uzrādītais laiks 40.861 sekunde bija sestais labākais starp visiem ceturtdaļfināla dalībniekiem. Sacensību noslēgumā Krūzbergam 14. vieta.

• Bērziņš stājās uz starta ceturtajā slidojumā. Latvietim pēc starta no ārmalas neizdevās ieņemt labu pozīciju, ierindojoties piektajā vietā, bet divus apļus pirms finiša Bērziņš kļūdījās, piedzīvoja kritienu un finiša līniju šķērsoja pēdējais. Tādējādi arī viņam neizdevās iekļūt pusfinālā, samierinoties ar 19. vietu.

• Svētdien Latvijas šorttrekisti noslēgs dalību pasaules čempionātā ar startu ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē. Sacensību sākums plkst. 07:19 un tām iespējams sekot līdzi "Skating ISU" YouTube kontā.


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.