Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šorttrekists Bērziņš sezonu iesāk ar 26. un 28.vietu Pasaules kausā

Šorttrekists Bērziņš sezonu iesāk ar 26. un 28.vietu Pasaules kausā
Roberts Krūzbergs (no kreisās) un Reinis Bērziņš. Foto: instagram.com/shorttrackteamlatvia/

LETA. Latvijas šorttrekists Reinis Bērziņš aizvadītās nedēļas nogalē 2019./20.gada sezonu Pasaules kausā (PK) iesāka ar izcīnītu 26.vietu 500 metru distancē, bet divas pozīcijas zemāk izdevās izcīnīt trīs reizes garākā distancē.

Bērziņš 500 metru distancē priekšsacīkšu slidojumā ierindojās trešajā vietā, tā rezultātā viņam cīņa par augstvērtīgām pozīcijām bija noslēgusies. Sportists vēlāk startēja gandarījuma kārtā, kurā tiek sadalītas zemākās vietas. Gandarījuma kārtas ceturtdaļfinālā latvietis ierindojās otrajā vietā savā slidojumā, bet pusfinālā izcīnīta ceturtā pozīcija, kas kopvērtējumā deva 26.vietu.

Tikmēr trīs reizes garākā distancē Bērziņš ceturtdaļfinālā savā slidojumā finišēja septītajā vietā, kas nozīmēja dalību gandarījuma kārtā. Gandarījuma kārtā sportists pusfinālā ieņēma piekto vietu un sacensības noslēdza 28.pozīcijā.

500 metru distancē startēja arī Endijs Vīgants, kuram gan neizdevās labs starts. Sportists priekšsacīkstēs finišēja pēdējais savā slidojumā, bet gandarījuma kārtā viņam neizdevās sasniegt pusfinālu, tādējādi sacensības noslēdzās 42.pozīcijā.

Vīgants startēja arī 1000 metru distancē. Latvietis priekšsacīkstēs savā slidojumā ieņēma otro vietu, bet neveiksmīgais starts gandarījuma kārtā ļāva izcīnīt 40.vietu kopvērtējumā.

Katrā no Pasaules kausa posmiem risinās sacensības četrās individuālajās distancēs - ierastajos 500, 1000 un 1500 metros, kā arī vienā no šīm distancēm notiek vēl otrās sacensības.

Nākamais no kopumā sešiem PK posmiem notiks Monreālā, kurā piedalīsies Vīgants un Bērziņš, bet trešajā un ceturtajā posmā varētu startēt arī brāļi Roberts un Kārlis Krūzbergi.

Izmantotie resursi:
LETA


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.