Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Šorttrekistes Jansone un Sniķere sasniedz pusfinālu pasaules junioru čempionātā

Šorttrekistes Jansone un Sniķere sasniedz pusfinālu pasaules junioru čempionātā
Šorttrekiste Anna Jansone. Foto: instagram.com/shorttrackteamlatvia

LETA. Latvijas šorttrekistes Anna Jansone un Patrīcija Sniķere piektdien Gdaņskā sasniedza pasaules junioru čempionāta pusfinālu 1500 metru distancē.

Sacensības sākās no ceturtdaļfināla, kurā viņas savos slidojumos bija trešās, bet nākamajai kārtai kvalificējās ar uzrādīto rezultātu, kas Jansonei bija divas minūtes un 37,674 sekundes, bet Sniķerei - divas minūtes un 37,241 sekunde.

1000 metru priekšsacīkstēs Jansone savā slidojumā bija trešā un tika tālāk ar rezultātu (1:41.954), bet Sniķerei ceturtā vieta liedza turpināt sacensības. Arī pirmajā kārtā Jansone bija trešā, taču nekvalificējās ceturtdaļfinālam, līdz kuram pietrūka pussekundi labāks rezultāts.

500 metros Jansone un Sniķere savos slidojumos pirmajā kārtā bija trešās, taču ar to nepietika, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Jansoni no iekļūšanas nākamajā kārtā šķīra 0,205 sekundes.

Vīriešiem 1500 metru distancē Linards Reinis Laizāns, Māris Jānis Šternmanis un Kārlis Pastors savos slidojumos bija piektie un nākamajai kārtai jeb pusfinālam nekvalificējās. 500 metros Laizāns bija ceturtais savā slidojumā un Valters Kanbergs piektais, abiem nepārvarot priekšsacīkstes. Tāpat atlases kārtu divtik garākā distancē nepārvarēja Laizāns un Šternmanis, kuri savos slidojumos bija ceturtie.

3000 metru stafetē vīriešiem Latvijas četrotne savā ceturtdaļfināla slidojumā bija pārliecinoši pēdējā, ceturtā, finišējot četrās minūtēs un 30,753 sekundēs.

Pasaules junioru čempionāts turpināsies līdz svētdienai.


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.