Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pēc diviem posmiem mūsu šorttrekisti labās pozīcijās pasaules kausa rangā

Pēc diviem posmiem mūsu šorttrekisti labās pozīcijās pasaules kausa rangā
Roberts Krūzbergs (no kreisās) un Reinis Bērziņš. Foto: instagram.com/shorttrackteamlatvia

Pēc Japānas pilsētā Nagojā aizvadītā otrā Pasaules kausa posma šorttrekā, kas vienlaikus bija arī viens no olimpiskās kvalifikācijas posmiem, labās pozīcijās atrodas abi vadošie mūsu šorttrekisti. Ventspils Augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas “Spars” pārstāvis Roberts Krūzbergs visās trijās distancēs atrodas Top32, bet Jelgavas SK "Zemgale" pārstāvim Reinim Bērziņam tas ir izdevies divās distancēs. Vismaz vienā distancē abi mūsējie ir divdesmitniekā.

Šobrīd, lai gan sportisti startē individuāli, viņi cīnās par kvotām valstij, nevis katrs sev. Viens no būtiskākajiem kritērijiem, lai tiktu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, ir kopvērtējumā pēc četriem pasaules kausa posmiem iekļūt Top 32. Viens no kritērijiem, kas tiks ņemts vērā kvotu piešķiršanā, ir sportistu vieta Pasaules kausa reitingā.

Gan uz Ķīnu, gan Japānu Latvijas izlase bija devusies trīs sportistu sastāvā, bet startēja tikai divi – Krūzbergs un Bērziņš. Endijs Vīgants Pekinā guva kājas traumu un Ķīnas posmā nestartēja. Jelgavnieks bija ieradies otrajā posmā Nagojā, taču uz starta tomēr neizgāja, jo nolēma pirmajā posmā gūtu traumu sadziedēt kārtīgāk, lai pilnvērtīgāk varētu nostartēt atlikušajos divos posmos.

Krūzbergs visaugstāk ir 1000m, kur ar 1372 punktiem ieņem ļoti augsto 17.vietu. 500m ventspilnieks ir 26., bet 1500m atrodas 31.vietā. Tikmēr jelgavniekam Bērziņam, pateicoties pirms dažām dienām iegūtajai 11.vietai Nagojā, visaugstāk izdevies tikt 1500m, kur ar 1076 punktiem ieņem augsto 20.vietu. 500m viņš atrodas 31.vietā, bet 1000m pēc diviem nesekmīgiem startiem Āzijā ir 87.vietā.

Jāatgādina, ka pavisam Pekinas olimpiskajām spēlēm kvalificēsies 32 šorttrekisti. Maksimālais kvotu skaits, ko var iegūt viena valsts, ir trīs, tāpēc ir ļoti būtiski, lai labi nostartē visos četros Pasaules kausa posmos visi vienas valsts dalībnieki.

Trešais Pasaules kausa posms notiks Ungārijas pilsētā Debrecenā un sāksies 18. novembrī, ceturtais posms notiks Nīderlandes pilsētā Dordrehtā un sāksies 25. novembrī.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Jelgavas Sporta servisa centrs


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.