Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Šorttrekistam Bērziņam 24. vieta Pasaules kausa posmā

Šorttrekistam Bērziņam 24. vieta Pasaules kausa posmā
Kārlis Krūzbergs (no kreisās), Endijs Vīgants, Roberts Krūzbergs, Reinis Bērziņš. Foto: Shorttrack Team Latvia

Latvijas jaunais šorttrekists Reinis Bērziņš šonedēļ guvis 24. vietu Drēzdenē notikušā Pasaules kausa posma 1000 metru sacensībās, kamēr pārējie mūsu valsts pārstāvji samierinājās ar daudz zemākām vietām.

Pasaules kausa etapos šorttrekā tradicionāli notiek sacensības 500, 1000 un 1500 metru distancēs, turklāt kādā no distancēm allaž notiek divas sacensības, katram šorttrekistam startējot divās no šīm sacensībām. Bērziņam veiksmīgākās bija 1000 metru pirmās sacensības, kurās viņš sākotnēji pārvarēja vienu priekšsacīkšu kārtu, bet pēc tam arī vienu kārtu gandarījuma sacensībās.

Kā zināms, piektdien šīs sacensības Bērziņam sākās dramatiski, jo priekšsacīkstēs kritienā ar latvieti roku salauza Phjončhanas olimpisko spēļu čempions stafetē Šaoans Liu no Ungārijas.

Vēl šajā distancē no latviešiem 51. vietā starp vairāk nekā 60 dalībniekiem bija Endijs Vīgants. Tikmēr otrajās 1000 metru sacensībās attiecīgi 47. un 54. pozīcijā bija Roberts un Kārlis Krūzbergi. Tikmēr

Tikmēr 500 metros Bērziņš un Vīgants bija attiecīgi 45. un 50. pozīcijā, kamēr 1500 metros 40. vietu guva Kārlis Krūzbergs, bet viņa jaunākais brālis saņēma diskvalifikāciju.

Latvija sacentās arī stafetē, kurā tika gūta 11. vieta un garantēta vieta nākamā gada Eiropas čempionāta stafetes sacensībās, kur sacenšas 12 labākās kontinenta komandas.


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.