Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Silovs Pasaules kausa otro posmu sāk ar trešo vietu masu starta pusfinālā

Silovs Pasaules kausa otro posmu sāk ar trešo vietu masu starta pusfinālā
Haralds Silovs grupas priekšā. Foto: Imago Images/Scanpix

Nīderlandes pilsētā Hērenvenā sācies Pasaules kausa izcīņas 2. posms ātrslidošanā. Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs izcīnījis trešo vietu masu starta sacensību pusfinālā un pārliecinoši iekļuva finālsacensībās.

Šosezon Pasaules kausa izcīņā paredzēti vien divi posmi, no kuriem pirmais risinājās pirms nedēļas, bet šonedēļ tiek aizvadīts otrais. Līdzīgi kā pagājušajā nedēļā, pirmajā sacensību dienā notika masu starta sacensību pusfināli. Pirmajā pusfinālā startēja arī Haralds Silovs, kurš pirmajā posmā finālsacensībās ierindojās astotajā vietā. Lai iekļūtu finālsacensībās arī otrajā posmā, vajadzēja iekļūt starp astoņiem labākajiem 14 ātrslidotāju konkurencē.

Haralds Silovs sacensības sāka apņēmīgi, jau pirmajos apļos turoties grupas vadošo sportistu vidū, bet cīņā par pirmajiem sprinta punktiem piekāpās vien Džoijam Mantijam no ASV un pirmā posma uzvarētājam Livio Vengeram no Šveices, tiekot pie viena punkta. Latvijas ātrslidotājs pēc diviem apļiem bija vadībā, bet vēl pēc diviem cīņā par sprinta punktiem pieveica Ruslanu Zaharovu no Krievijas un Andrea Džiovanini no Itālijas.

Parasti ar četriem sprinta punktiem pusfinālā pilnīgi pietiktu iekļūšanai finālsacensībās. Neskatoties uz labvēlīgo situāciju, Silovs turpināja slidot gana ātri, lai pēc 12. apļa tiktu pie vēl viena sprinta punkta. Pēdējās sacensībās latvietis nopietni nespēja pacīnīties par lielajiem punktiem sacensību finišā, bet šoreiz situācija bija gana labvēlīga, lai finišētu labāko trijniekā. Cīņā par uzvaru pusfinālā cīnījās Džiovanini un Zaharovs, pārākam esot itālim, kurš noslēdza sacensības ar 64 punktiem, bet Zaharovs sapelnīja 44 punktus. Drošā trešajā pozīcijā finišēja Silovs, saņemot vēl 20 punktus un sacensībās kopumā sakrājot 25 punktus.

Līdz ar to Haralds Silovs kvalificējies sestdienas vakarā paredzētajām finālsacensībām. Sacensību sākums plkst. 18:33. Pagājušajā nedēļā Silovs startēja arī 1500 metru distancē B divīzijā, bet šajā posmā šīs sacensības izlaidīs.

Pasaules kausa izcīņas 2. posms, Hērenvena, Masu starts vīriešiem, pusfināls

VietaSportistsRezultātsPunkti
1.A. Džiovanini (ITA)7:43.48064
2.R. Zaharovs (RUS)7:43.84044
3.H.Silovs (LAT)7:46.3025
4.J. Bergsma (NED)8:04.63010
5.T. Lobineu (FRA)8:04.7906
6.L. Vengers (SUI)8:04.8005
7.Dž Mantija (USA)8:05.0703
8.S.D. Šmits (DEN)8:04.9000

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.