Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ņikitina: "Nauda beigusies, bet ir sapnis par nākamajām olimpiskajām spēlēm"

Ņikitina: "Nauda beigusies, bet ir sapnis par nākamajām olimpiskajām spēlēm"
Diāna Ņikitina un Stefans Lambjēls
Foto: juweigl.tumblr.com

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībniece, Latvijas sieviešu daiļslidošanas sezonas līdere Diāna Ņikitina (17) patlaban atrodas dzimtenē, jo beidzies finansējums. Viesojoties LTV1 raidījumā "Sporta Studija", daiļslidotāja atklāja, ka jau sapņo par nākamajām olimpiskajām spēlēm un pēc tam gribētu aizbraukt uz vēl vienām.

Phončhanas olimpisko spēļu īsajā programmā mūsu sportiste demonstrēja solīdu sniegumu, taču tieneši atrada nepilnības lēcienos. Sportistes treneris Stefans Lambjēls (Šveice) gan uzskatīja, ka vērtējums bija pārāk bargs. Ņikitina ieguva 26. vietu. Pavisam maz pietrūka, lai kvalificētos garajai programmai.

Diāna patlaban ir Latvijā, nevis Šveicē pie trenera Lambjēla. Skolas dēļ vai beidzies finansējums? "Tiešām varu pateikt, ka finansējums pagaidām ir beidzies. Mans tētis visu gadu par to rūpējās, tas bija uz tēva un mammas pleciem. Vēlos pateikt lielu paldies Jelgavas domei un Jelgavas sporta servisa centram par palīdzēšanu ar naudu, viņi ļoti, ļoti palīdzēja šajā gadā. Gribētos, lai Latvijas Olimpiskā komiteja un mūsu federācija bišķīt palīdzētu, lai es varētu turpināt sadarboties ar Stefanu", saka mūsu daiļslidotāja, kurai dalība Phjončhanas spēlēs varētu dot vietu Latvijas Olimpiskajā vienībā arī nākamajā sezonā.

Agrāk brauca trenēties uz Sanktpēterburgu, savukārt Šveicē tas notiek citādi - treniņi ir īsāki, bet daudz intensīvāki. "Stefans man ir kā karalis un tēvs, tur mēs esam kā liela ģimene. Viņš man palīdz un motivē. Ja treniņos kaut kas nesanāk, viņš var pateikt, lai neuztraucos - viss būs kārtībā," atklāj Diāna Ņikitina.

Phjončhanas olimpiskās spēles jau bija. Ko vēl gribētos sasniegt daiļslidotājas karjerā? "Ļoti gribētos aizbraukt uz nākamajām olimpiskajām spēlēm, kas notiks Ķīnā. Tas tagad man ir jauns sapnis. Lielais mērķis - iekļūšana "Top 24" [garajā programmā]. Šogad tā varbūt nebija mana olimpiāde, lai iekļūtu tajā 24niekā. Ceru, ka nākamajā olimpiādē jau būšu tur. Un es neapstāšos - ceru, ka pēc tam aizbraukšu uz vēl vienu - kā Karolīna Kostnere. Viņa vispār ir karaliene, uz kuru skatīties, tiešām rāda slidojumu, ne tikai tehniskos punktus. Jau četras olimpiādes aiz muguras, tas man šķiet kaut kas nereāls."

Ko tev novēlēt? "Es domāju - veiksmi, lai es varētu slidot tālāk ar Stefanu. Šis treneris ir kaut kas cits, viņš pat nav treneris, bet labākais draugs un tēvs," slaveno šveicieti cildina jelgavniece.

Lambjēla audzēknis Deniss Vasiļjevs pasaules čempionātā izcīnīja augsto sesto vietu. Diāna Ņikitina ļoti juta līdzi. "Sēdēju mājās [pie televizora], domāju, visu darīju, kliedzu: "Stāvi uz kājām!" Pēc olimpiādes Deniss un Stefans mēneša laikā izdarīja lielisku darbu. Iekļūt sešiniekā - domāju, ka tas ir kaut kas!"



Izmantotie resursi:
LTV1 raidījumā "Sporta Studija"


, 2018-03-27 15:07, pirms 6 gadiem
Lai izdodas!
, 2018-03-27 16:18, pirms 6 gadiem
Citas jaunās talantes pie apvāršņa nav redzamas, līdz ar to Kučvaļskai un Ņikitinai ir iespēja turpināt.
, 2018-03-27 19:43, pirms 6 gadiem
Cerams,ka viņas fanātisms pret ''izcilo'' treneri,pēc pirmajām neveiksmēm,nebeigsies.Pacietību un viss izdosies!
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.