Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Kučvaļska izgāžas Igaunijā, Ņikitina mirdz Austrijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kučvaļska izgāžas Igaunijā, Ņikitina mirdz Austrijā
Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina
Foto: Mikhail Sharov / ISU World Junior Figure Skating Championships 2016

Latvijas labākās daiļslidotājas Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina šodien uzstājas sacensībās Igaunijā un Austrijā. Rīdziniece šodien rādīja dramatisku sniegumu un finišēja 30. pozīcijā, savukārt jelgavniece bija sekmīga un pēc īsās daļas ieņēma sesto vietu.

Igaunijas "Tallinn Trophy" sieviešu izaicinājuma sacensībās piedalās 34 sportistes, tostarp mūsu Angelina Kučvaļska. Īsajā programmā rīdziniece mocījās ar lēcienu izpildīšanu - nesanāca pirmie, nākamais izdevās, bet sekojošais netika ieskaitīts. Tehniskajos elementos sanāca vien 16.84, programmas komponenti bija viduvēji (21.16), līdz ar to summa ļoti pieticīga - 38.00. Latvijas labākajai daiļslidotājai tas ir pēdējo gadu sliktākais vērtējums. Īsajā daļā labākās bija galvenās favorītes - krievietes Staņislava Konstantinova (64.41) un Alisa Fedičkina (63.42). Piecpadsmit sportistes tika virs 50.

2016. gada Eiropas čempionāta ceturtās vietas ieguvēja Kučvaļska šodien rādīja garo programmu, pirmie lēcieni izdevās, bet tālāk bija briesmīgi, tikai 55.02 ir katastrofa. Abu programmu summā 93.02 deva 30. vietu. Kā jau ziņots, pieaugšanas un savainojuma dēļ mūsu daiļslidotāja ir tālu no labākās sportiskās formas.

Austrijas rietumu pilsētā Insbrukā notiek "Cup of Tirol" sacensības - sieviešu ieskaitē sacenšas 24 sportistes, tostarp mūsu Diāna Ņikitina, kura starpsezonā kļuva par slavenā šveicieša Sefana Lambjēla audzēkni. Insbrukā dalībnieču sastāvs ir krietni vājāks nekā Tallinā, jelgavniecei ir iespēja cīnīties par uzvaru.

Īsajā programmā Ņikitina mirdzēja, varbūt ne tik daudz izpildījuma ziņā, bet vizuāli. Mūsu sportiste uzstājās sekmīgi un bija priecīga arī rezultātu gaidīšanas vietā. Sestā vieta un 48.46 ļauj pretendēt uz pjedestālu pēc rītdienas garās programmas.

Foto: Cup of Tirol

Atgādinām, ka 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu. Vīriešu sakarā minētā sadale ir formalitāte, savukārt uz sieviešu ceļazīmi pretendē Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina. Sportacentrs.com noskaidroja, ka mūsu daiļslidotājas izvēlēšanā vērtēs divus labākos rezultātus "Challenger" sērijas sacensībās - ja Ņikitina nebūs galvas tiesu pārāka, tad priekšroka tiks dota Kučvaļskai.

Salīdzinot ar "Challenger" sēriju, Insbrukas "Cup of Tirol" ir zemākā ranga sacensības, tāpēc neietilpst nacionālajā olimpiskajā atlasē.

Latvijas dāmas "Challenger" sacensībās šajā sezonā

DaiļslidotājaĪsā daļaGarā daļaSummaVietaDatums
Diāna Ņikitina48.3797.93146.30Bratislava21.-23. septembris
Angelina Kučvaļska38.4668.74107.20Minska27.-28. oktobris
Angelina Kučvaļska38.0055.0293.02Tallina23.-24. novembris

Janvāra kontinentālajās meistarsacīkstēs Latvijas sievietēm ir tikai viena kvota - uz to pretendē Diāna Ņikitina un Angelina Kučvaļska, kuras izpildījušas vajadzīgos tehniskos minimumus un decembra valsts čempionātā varētu cīnīties par ceļazīmi.

Izmantotie resursi:
tallinntrophy.eu
cupoftyrol.at