Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

PK ceturtā posma noslēgumā pa trim godalgām nopelna Krievijas, ASV un Japānas ātrslidotāji

PK ceturtā posma noslēgumā pa trim godalgām nopelna Krievijas, ASV un Japānas ātrslidotāji
Viktors Muštakovs. Foto: AP/Scanpix

Kanādas pilsētā Kalgari noslēgušās A divīzijas sacensības Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā ātrslidošanā. Pie divām godalgām tika krievs Viktors Muštakovs, bet kopā Krievija, tāpat kā ASV un Japāna, tika pie trim godalgām.

• Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma trešajā dienā Kalgarī Olimpiskajā ovālā šīs sezonas astotās sacensības 500 metros aizvadīja vīrieši. Piektdien ar jaunu personisko rekordu uzvarēja mājinieks Laurēns Debruils, esot viens no galvenajiem favorītiem arī šajās sacensībās. Papildu intrigu sacensībām piedeva krievs Viktors Muštakovs, kurš pamanījās labot tautieša Pāvela Kuližņikova uzstādīto arēnas rekordu, 500 metru distanci veicot 33.903 sekundēs. Nākamajā slidojumā distanci ātrāk par 34 sekundēm veica arī Juma Murakami no Japānas, bet viņš bija par 0.08 sekundēm lēnāks par Muštakovu. Pēdējā slidojumā savu varēšanu vajadzēja pierādīt Debruilam, bet viņš atzina kā Muštakova, tā Murakami pārākumu, ierindojoties trešajā vietā, bet pārliecinoši saglabājot vadību kopvērtējumā.

Pasaules kausa kopvērtējums 500 metros vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.L.Debruils (CAN)420
2.V.Morišige (JPN)351
3.T.Šinhama (JPN)346
4.J.Murakami (JPN)311
5.A.Arefjevs (RUS)308
6.V.Muštakovs (RUS)283

• 1500 metru distancē sievietēm, nepiedaloties iepriekšējo trīs sacensību uzvarētājai Miho Takagi no Japānas, visas iespējas uzvarēt bija Britānijai Bovei no ASV. Ceturtajā slidojumā Miho māsa Nana Takagi uzstādīja jaunu personisko rekordu, kļūstot par sacensību līderi. Viņa šo statusu noturēja līdz astotajam slidojumam, kad Britānija Bove sacentās ar citu Japānas ātrslidotāju Ajano Sato. Slidojuma sākumā Bove bija ātrāka par Sato un neklātienē par Takagi, bet distances otrajā pusē pārsvars ruka. Beigu beigās Bove tomēr spēja noturēt uzvaru, esot ātrāka par nieka 0.009 sekundēm, atstājot Takagi otrajā vietā, bet Sato uzrādīja trešo labāko rezultātu, kā arī kļuva par kopvērtējuma līderi.

Pasaules kausa kopvērtējums 1500 metros sievietēm

VietaSportistePunkti
1.A.Sato (JPN)188
2.B.Bove (USA)184
3.M.Takagi (JPN)180
4.J.Golubeva (RUS)149
5.F.Lolobrigida (ITA)146
6.R.Viklunda (NOR)142

• Pie medaļas un jauna personiskā rekorda arī 1000 metros tika Viktors Muštakovs, kurš trešajā slidojumā pārspēja pasaules rekordistu Pāvelu Kuližņikovu, kurš šosezon nav spējis parādīt labāko sniegumu. Viņš gan piekāpās pirmajā slidojumā jaunu personisko rekordu uzstādījušajam ASV ātrslidotājam Džordanam Stolcam, kurš pirms nedēļas bija trešais B divīzijas sacensībās. Piektajā slidojumā savu personisko rekordu laboja arī ķīnietis Žonjans Nins, pārņemot sacensību vadību. Sacensību turpinājumā vienīgais labāko trijnieku apdraudēja vien Hāvards Holmefjords Lorencens no Norvēģijas, kurš gan palika ceturtais. Tikmēr piekto vietu izcīnīja igaunis Martens Līvs, kurš pirms nedēļas šajā distancē bija sestais. Jāpiezīmē, ka iepriekšējos posmos šajā distancē pilnībā dominēja Nīderlandes ātrslidotāji, kuri šo posmu izlaiž.

Pasaules kausa kopvērtējums 1000 metros vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.T.Krols (NED)174
2.K.Nuis (NED)150
3.H.H.Lorencens (NOR)144
4.H.Oterspērs (NED)142
5.Ž.Nins (CHN)137
6.L.Debruils (CAN)137

• Masu starta finālsacensības sievietēm sākās ne tajā augstākajā tempā, bet pēc pirmā starpfiniša izrāvienā devās Rina Kosaka no Japānas. Viņai izdevās iedzīt lielo grupu par vismaz trīs ceturtdaļām apļa, savācot sešus sprinta punktus. Pirmspēdējā aplī lielā grupa kāpināja tempu un japānieti panāca, bet, sākoties pēdējam aplim, arī apsteidza. Izšķirošā cīņa par uzvaru sacensībās finiša taisnē ritēja sarp kanādieti Ivāniju Blondīnu un Frančesku Lolobrigidu no Itālijas. Itālietei izdevās pārspēt iepriekšējo sacensību uzvarētāju, bet trešo vietu izcīnīja Jeļizaveta Golubeva no Krievijas.

Pasaules kausa kopvērtējums masu startā sievietēm

VietaSportistsPunkti
1.I.Blondīna (CAN)492
2.F.Lolobrigida (ITA)458
3.D.Guo (CHN)358
4.J.Golubeva (RUS)356
5.M.Kilburga (USA)339
6.I.Šoutena (NED)326

• A divīzijas sacensības noslēdzās ar komandu iedzīšanu vīriešiem. Pirmajā duelī Krievijas trio pārspēja jaunzēlandiešus, bet trešajā slidojumā norvēģi ļoti labi veica pēdējos divus apļus, nobīdot Krievijas komandu uz otro pozīciju. Pēdējā slidojumā ASV ātrslidotāji pakāpeniski audzēja tempu līdz spēja par 0.65 sekundēm pārspēt Norvēģijas komandu. Tikmēr ASV konkurenti no Kanādas spēja izraut trešo vietu, atstājot krievus bez medaļām.

• Šis bija pēdējais Pasaules kausa posms pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm. Pēc nedēļas turpat Kalgari risināsies četru kontinentu čempionāts, kurā pamatā konkurenci viens otram sastādīs sportisti no Ziemeļamerikas un Āzijas, bet no 7. līdz 9. janvārim Nīderlandes pilsētā Hērenvenā risināsies Eiropas čempionāts.

Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms ātrslidošanā A divīzijā, 3. diena

Vieta500m (v)1500m (s)1000m (v)Masu starts (s)Komandu iedzīšana (v)
1.V.Muštakovs (RUS)B.Bove (USA)Ž.Nins (CHN)F.Lolobrigida (ITA)ASV
2.J.Murakami (JPN)N.Takagi (JPN)Dž.Stolcs (USA)I.Blondīna (CAN)Norvēģija
3.L.Debruils (CAN)A.Sato (JPN)V.Muštakovs (RUS)J.Golubeva (RUS)Kanāda

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.