Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Japānas ātrslidotāji paņem trešdaļu medaļu PK posma otrajā dienā

Japānas ātrslidotāji paņem trešdaļu medaļu PK posma otrajā dienā
Miho Takagi izcīnīja sudrabu 1000 metros un komandu iedzīšanā

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā ātrslidošanā aizvadītas vēl četras A divīzijas sacensības, kā arī sacensības masu startā. Veiksmīga diena Japānas sportistiem, kuri tika pie piecām godalgām, kamēr ātrslidošanas lielvalsts Nīderlande tikai pie vienas.

• Arī otrajā dienā sievietes aizvadīja 500 metru sacensības. Vakar jaunu arēnas rekordu uzstādīja Erina Džeksone no ASV (37.613 sekundes), bet šodien, startējot pēdējā slidojumā to uzlaboja vēlreiz, gūstot otro panākumu (37.555 sekundes). Džeksonei konkurenci pēdējā slidojumā sastādīja pirmo sacensību otrās vietas ieguvēja Nao Kodaira no Japānas, kurai šoreiz atlika samierināties ar trešo vietu, jo neizdevās pārspēt krievietes Angelinas Goļikovas uzstādīto rezultātu.

• Sievietes aizvadīja arī sacensības 1000 metru distancē, kurās Kodairai izdevās revanšēties Goļikovai, bet tāpat vajadzēja samierināties vien ar trešo vietu. Tobrīd par sacensību līderi ar jaunu arēnas rekordu (1:14.786 minūtes) vadībā bija Britānija Bove no ASV. Viņa vienīgā spēja slidot ātrāk par minūti un 14 sekundēm, kamēr otro vietu no Kodairas rokām izrāva viņas tautiete Miho Takagi, esot ātrāka par 0.326 sekundēm.

• Vīrieši sacentās 1500 metru distancē, kurā zināmu pārsteigumu sagādāja korejietis Kims Min Seks. Viņš piektajā slidojumā uzrādīja laiku 1:46.152 minūtes, kas beigu beigās palika nepārspēts, neskatoties uz to, ka spēcīgākie konkurenti vēl tikai startēja. Otro medaļu šajā Pasaules kausa posmā Ķīnai sagādāja Žonjans Nins, kurš uzvarētājam zaudēja vien 0.039 sekundes, bet trešo labāko laiku uzstādīja Džoijs Mantija no ASV. Šajās sacensībās startēja pieci Nīderlandes pārstāvji, bet, neskatoties uz favorītu statusu, teju vai izgāzās. Labākais no nīderlandiešiem bija Kjelds Nuis, kuram setā vieta.

• Tāpat vīri sacentās masu starta sacensību finālā, kuram nespēja kvalificēties Haralds Silovs, pusfinālā ierindojoties 14. vietā. Pēc sieviešu panākumiem individuālajās distancēs šeit uzvaru spēja izcīnīt Masahito Obajaši, kurš pēdējā aplī spēja būt ātrāks par krievu Ruslanu Zaharovu un par nieka tiesu (0.08 sekundēm) pirmais šķērsot finiša līniju, par to saņemot vajadzīgos 60 punktus. Abi pirms tam gana sekmīgi cīnījās par sprinta punktiem, bet tāpat viss izšķīrās finiša taisnē. Obajaši sacensības noslēdza ar 66, bet Zaharovs ar 44 punktiem. Pie bronzas godalgas spēja tikt polis Zbigņevs Brodka, kurš finišēja trešais un kopā savāca 26 punktus.

• Iespēja noslēgt Nīderlandei tik neveiksmīgo sacensību dienu ar kādu godalgu bija sieviešu komandai, kas sacentās iedzīšanā. Nīderlandietes trešajā slidojumā sacentās ar Japānas komandu, bet japānietes ar Miho Takagi priekšgalā spēja būt par 1.18 sekundēm ātrākas. Pēdējā slidojumā Kanādas komanda sacentās ar Krieviju, kanādietēm spējot neklātienē pacīnīties ar japānietēm, bet krievietes cīņā par medaļām neiesaistoties. Kanādas trio spēja iegūt sekundes pārsvaru pār Japānas komandu, ar ko bija gana, lai uzvarētu sacensībās, kamēr Japānai un Nīderlandei attiecīgi otrā un trešā vieta.

• Svētdien noslēgsies Pasaules kausa izcīņas pirmais posms ātrslidošanā, otrās sacensības 500 metros aizvadot vīriem. Tāpat viņi sacentīsies 1000 metros un komandu iedzīšanā. Tikmēr sievietes startēs 1500 metros un masu startā. Sacensības no plkst. 15:30 būs iespējams vērot Skating ISU YouTube kanālā.

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms ātrslidošanā A divīzijā, 2. diena

Vieta500m (s)1500m (v)1000m (s)Masu starts (v)Komandu iedzīšana (s)
1.E.Džeksone (USA)K.Min Seks (KOR)B.Bove (USA)M.Obajaši (JPN)Kanāda
2.A.Goļikova (RUS)Ž.Nins (Ķīna)M.Takagi (JPN)R.Zaharovs (RUS)Japāna
3.N.Kodaira (JPN)Dž.Mantija (USA)N.Kodaira (JPN)Z.Brodka (POL)Nīderlande

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.