Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Latviju olimpiskajā kvalifikācijā daiļslidošanā pārstāvēs Lāce

Latviju olimpiskajā kvalifikācijā daiļslidošanā pārstāvēs Lāce
Anete Lāce. Foto: Raniero Corbelletti / Risport Skates

LETA. Latviju 2022.gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijā daiļslidošanā pārstāvēs Anete Lāce, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) ģenerālsekretāre Inese Jesse.

Aizvadītajā nedēļā Itālijā notikušajās ISU "Challenger" sērijas sacensībās "Lombardia Trophy" bija iecerēta nacionālā atlase uz gaidāmajām olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām. Bija plānots, ka par ceļazīmi uz kvalifikāciju cīnīsies Anete Lāce, Angelīna Kučvaļska un Marija Boļševa, taču Kučvaļska un Boļševa savainojumu un citu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties šajos mačos.

Lāce sacensībās Itālijā ieņēma 23.vietu 31 daiļslidotājas konkurencē. Īsajā programmā viņa ar 48,16 punktiem bija 19., bet izvēlas programmā saņēma 75,94 punktus, kas bija 24.rezultāts. No 22. līdz 25.septembrim Oberstdorfā norisināsies olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības "CS Nebelhorn Trophy", kurās sieviešu konkurencē tiks dalītas pēdējās sešas ceļazīmes uz Pekinu.

Marta beigās Stokholmā notikušajā pasaules čempionātā vīriešu konkurencē Deniss Vasiļjevs izcīnīja 18.vietu, tādējādi nodrošinot Latvijai vienu kvotu Pekinas olimpisko spēļu sacensībās.

Tikmēr sieviešu sacensībās Kučvaļska īsajā programmā ieņēma 33.vietu un neieguva tiesības piedalīties izvēles programmā, kā arī palika bez ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Vīriešu un sieviešu sacensībās ceļazīmes iegūšanai pietika ar 24.vietu.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latviju daiļslidošanā pārstāvēja Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, kura pēdējos gados nav startējusi un pievērsusies treneres arodam. Sieviešu sacensībās Latvijai ceļazīmi toreiz izcīnīja Kučvaļska, taču olimpiskajā sezonā viņa cīnījās ar traumām un nespēja parādīt savu labāko sniegumu.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2021-09-13 21:12, pirms 3 gadiem
Vācijā vajag cīnīties par uzvaru un braukt uz Olimpiādi!
Lai mērķē vismaz uz 85 punktiem izvēles programmā, tas noderēs!
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.