Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Japāniete Kodaira uzvar 1000 metros un izcīna sudrabu 500 metros

Japāniete Kodaira uzvar 1000 metros un izcīna sudrabu 500 metros
Nao Kodaira. Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas ātrslidošanā ceturtajā posmā pie divām godalgām šodien tika Japānas ātrslidotāja Nao Kodaira. Vispirms viņa izcīnīja sudrabu 500 metru distancē, bet pēc tam triumfēja 1000 metros. Citās sacensībās uzvaras laurus plūca Krievijas, ASV, Nīderlandes un Kanādas ātrslidotāji.

• Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma otrajā dienā Kalgarī Olimpiskajā ovālā šīs sezonas astotās sacensības 500 metros aizvadīja sievietes. Vakar labākā bija Olga Fatkuļina no Krievijas, kamēr galvenā favorīte, Erina Džeksone no ASV, vien piektā. Šajās sacensībās Fatkuļina nepiedalījās, jo koncentrējās uz startu 1000 metru distancē. Astotajā slidojumā sacensību vadībā izvirzījās Nao Kodaira no Japānas, bet nākamajā slidojumā jaunu personisko rekordu uzstādīja krieviete Angelina Goļikova (36.669 sekundes), pārspējot Kodairu par 0.09 sekundēm. Pēdējā slidojumā startēja Erina Džeksone, bet viņai izdevās uzrādīt trešo labāko rezultātu, uzvarētājai Goļikovai zaudējot 0.09 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējums 500 metros sievietēm

VietaSportistePunkti
1.E.Džeksone (USA)420
2.A.Goļikova (RUS)404
3.N.Kodaira (JPN)396
4.O.Fatkuļina (RUS)308
5.A.Vojcika (POL)306
6.K.Zjomeka (POL)280

• 1500 metru distancē vīriem varēja gaidīt vēl vienu spēkošanos starp Džoiju Mantiju no ASV un Žonjanu Ninu no Ķīnas. Abi iepriekšējos posmos tikuši pie vienas uzvaras, bet pirmā posma uzvarētājs Kims Min Seks no Dienvidkorejas šo posmu izlaiž. Beigās uz starta neizgāja arī Nins, atstājot visas iespējas uzvarēt Mantijam. ASV ātrslidotājs startēja astotajā slidojumā kopā ar norvēģi Allanu Dālu Johansonu, kuru pārliecinoši pieveica par 1.41 sekundi. Abi līdz pēdējam slidojumam bija pirmajās divās vietās, kad nopietni par savu pirmo uzvaru Pasaules kausā cīnījās mājinieks Konors Hovs. Vēl pirms pēdējā apļa viņam bija vairāk nekā pus sekundes pārsvars pār Mantiju, bet pēdējā aplī viņš amerikānim zaudēja vairāk nekā sekundi, ar jaunu personisko rekordu paliekot otrajā vietā, bet trešā vieta Johansonam.

Pasaules kausa kopvērtējums 1500 metros vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.Dž.Mantija (USA)222
2.Ž.Nins (CHN)168
3.K.Hovs (CAN)160
4.A.D.Johansons (NOR)156
5.S.Ičinoe (JPN)148
6.T.Oda (JPN)139

• 1000 metru sacensībās sievietēm galvenā favorīte bija Britānija Bove no ASV, kurai šoreiz konkurenci nesastādīja Miho Takagi no Japānas. Abām pirms šīm sacensībām bija vienāds punktu skaits Pasaules kausa kopvērtējumā. ASV ātrslidotājai izaicinājumu meta cita Japānas ātrslidotāja Nao Kodaira, kā arī Krievijas ātrslidotājas. Nestartēšana 500 metros atmaksājās Olgai Fatkuļinai, kura ilgu laiku bija sacensību vadībā, bet tad viņu pārspēja Britānija Bove. Pēdējā slidojumā Nao Kodaira pēc diviem apļiem bija 0.4 sekundes priekšā Bovei, bet pēdējā aplī noturēja uzvaru sacensībās vien par mata tiesu - 0.03 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējums 1000 metros sievietēm

VietaSportistePunkti
1.B.Bove (USA)222
2.N.Kodaira (JPN)192
3.M.Takagi (JPN)168
4.A.Goļikova (RUS)154
5.D.Kačanova (RUS)142
6.K.Lī (CHN)139

• Masu starta finālsacensības vīriešiem trešo reizi šosezon aizritēja bez Latvijas ātrslidotāja Haralda Silova, kurš pusfinālā palika uzreiz aiz labāko astotnieka. Lieliski sacensības aizvadīja Albertus Hūlverfs no Nīderlandes. Viņš kopā ar vācieti Fēliksu Rijnenu atrāvās no pārējās grupas, bet pēc trešā starpfiniša aizbēga arī no Rijnena, pārliecinoši finišējot pirmajā vietā un uzvarot sacensībās ar 66 punktiem. Tikmēr lielā grupa pēdējā aplī centās noķert Rijnenu, ko paveica vien finiša taisnē. Vācietim spēka nepietika, palaižot garām beļģi Bārtu Svingu, bet pašam paliekot trešajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējums masu startā vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.B.Svings (BEL)472
2.R.Zaharovs (RUS)425
3.A.Džiovanini (ITA)398
4.Č.Dževons (KOR)380
5.L.Sen-Hūns (KOR)266
6.I.Kvins (USA)262
28.H.Silovs (LAT)90

• A divīzijas sacensības noslēdzās ar komandu iedzīšanu sievietēm, kurāss galvenās pretendentes uz uzvaru bija Kanādas un Japānas ātrslidotājas. Trešajā slidojumā japānietes savā duelī pieveica Krievijas komandu, bet neklātienē Ķīnu, izvirzoties sacensību vadībā. Pēdējā slidojumā Kanādas trio par 7.47 sekundēm pieveica Nīderlandes komandu, bet Japānas komandu par 0.82 sekundēm, kļūstot par sacensību uzvarētāju, aiz sevis atstājot Japānu un Ķīnu.

• Svētdien Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms noslēgsies ar sacensībām 500 un 1000 metros, kā arī komandu iedzīšanā vīriešiem, bet sievietes aizvadīs sacensības 1500 metros un masu startā.

Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms ātrslidošanā A divīzijā, 2. diena

Vieta500m (s)1500m (v)1000m (s)Masu starts (v)Komandu iedzīšana (s)
1.A.Goļikova (RUS)Dž.Mantija (USA)N.Kodaira (JPN)A.Hūlverfs (NED)Kanāda
2.N.Kodaira (JPN)K.Hovs (CAN)B.Bove (USA)B.Svings (BEL)Japāna
3.E.Džeksone (USA)A.D.Johansons (NOR)O.Fatkuļina (RUS)F.Rijnens (GER)Ķīna

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.