Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

PK ātrslidošanā sprintā uzvaras ASV un Ķīnai, garajās distancēs eiropiešiem

PK ātrslidošanā sprintā uzvaras ASV un Ķīnai, garajās distancēs eiropiešiem
Erina Džeksone. Foto: EPA/Scanpix

Noslēgusies pirmā sacensību diena Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā ātrslidošanā. Negaidīti neveiksmīgi tajā nostartēja Nīderlandes sportisti, tiekot vien pie divām medaļām garajās distancēs, bet sprinta distancēs labākie bija ASV un Ķīnas ātrslidotāji.

• Pirmā sacensību diena sākās ar sacensībām B divīzijā. Uz starta 5000 metros stājās arī Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs jauno sezonu sākot ar 26. vietu 41 dalībnieka konkurencē. Vakara programmā notika četras sacensības A divīzijā, kurās startēja pasaules labākie ātrslidotāji.

• Kā pirmās 500 metru sacensības aizvadīja sievietes, labākajām noskaidrojoties pēdējos trijos slidojumos. Vispirms vadībā izvirzījās Nao Kodaira no Japānas, bet tad jaunu arēnas rekordu uzstādīja Erina Džeksone no ASV (37.613 sekundes). Viņai ar to pietika, lai izcīnītu uzvaru, bet trešajā vietā sacensības noslēdza Olga Fatkuļina no Krievijas.

• Nākamie uz starta stājās vīri, lai aizvadītu sacensības 500 metros. Arī šajās sacensībās tālu no goda pjedestāla atradās Nīderlandes pārstāvji, bet ar jaunu arēnas rekordu, 34.265 sekundes, uzvaras laurus plūca ķīnietis Tingju Gao, kurš tikai otro reizi karjerā kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās. Otro un trešo vietu devītajā slidojumā sadalīja Laurēns Dedebruils no Kanādas un Tacuja Šinhama no Japānas. Japānis uzreiz spēja iegūt vadību un to noturēt līdz pat finišam, izcīnot sudrabu.

• Arī 3000 metru sacensībās sievietēm tika labots arēnas rekords. To septītajā slidojumā paveica nīderlandiete Irēne Šoutena (4:04.009 minūtes). Pirmā uz vietu trijniekā pretendēja norvēģiete Ragne Viklunda, kuru neklātienes cīņā nākamajā slidojumā pārspēja Frančeska Lolobrigida no Itālijas. Vēl slidojumu vēlāk itālieti uz otro vietu nobīdīja kanādiete Izabelle Veidemana, bet galu galā ātrākā bija Šoutena.

• Dienas noslēgumā vīrieši sacentās 5000 metros, kur nīderlandieši cerēja uz vairāk nekā vienu medaļu. Pakaļdzīšanos labākajam laikam sava slidojuma otrajā pusē veica Patriks Rests, bet pēdējā aplī nespēja nodzēst atlikušās sešas simtdaļas, par deviņām simtdaļām zaudējot kanādietim Tedam-Janam Blemenam. Pēdējā slidojumā Nils van der Pēls no Zviedrijas nostartēja daudz pārliecinošāk, uzvarot gan savu slidojumu gan sacensības kopumā ar jaunu arēnas rekordu (6:15.562 minūtes). Tikmēr nīderlandietis Jorits Bergsmā līdz pēdējam cīnījās par vietu uz goda pjedestāla, finišā tomēr paliekot ceturtais.

• Sestdienn notiks sacensības 1000 un 1500 metru distnacēs, 500 metros un komandu iedzīšanā sievietēm, kā arī masu startā vīriešiem, kurā vienā no pusfināliem slidos Haralds Silovs. Sacensības masu startā sāksies 13:38, bet fināls paredzēts 17:38. To būs iespējams vērot Skating ISU YouTube kanālā.

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms ātrslidošanā A divīzijā, 1. diena

Vieta500m (s)500m (v)3000m (s)5000m (v)
1.E.Džeksone (USA)T.Gao (CHN)I.Šoutena (NED)N.Van der Pēls (SWE)
2.N.Kodaira (JPN)T.Šinhama (JPN)I.Veidemana (CAN)T.J.Blemens (CAN)
3.O.Fatkuļina (RUS)L.Debruils (CAN)F.Lolobrigida (ITA)P.Rests (NED)

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.