Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

PK fināla posmā ātrslidošanā favorīti izcīna sezonas čempionu titulu

PK fināla posmā ātrslidošanā favorīti izcīna sezonas čempionu titulu
Miho Takagi ar izcīnīto Pasaules kausa kopvērtējuma trofeju. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes pilsētā Hērenvēnā aizvadīta pirmā sacensību diena Pasaules kausa izcīņas finālposmā ātrslidošanā. Šodien noskaidrojās sezonas labākie 1500 metros sievietēm, kā arī 1000 un 5000 metros vīriešiem.

• Šajā nedēļas nogalē noslēgsies Pasaules kausa izcīņas sezona ātrslidošanā. Fināla posmā sprinteri aizvadīs pa divām sacensībām, bet pārējās distancēs pa vienai, izņemot 5000 metros sievietēm un 10000 metros vīriešiem. Finālposmā notiek sacensības tikai A divīzijā, uz starta stājoties ne vairāk kā 15 ātrslidotājiem katrā disciplīnā. Šajā posmā bija iespēja nopelnīt uz pusi vairāk kopvērtējuma punktu katrās sacensībās. Sacensībās nedrīkstēja piedalīties Krievijas un Baltkrievijas ātrslidotāji sakarā ar sankcijām pret šīm valstīm par karu Ukrainā.

• Vispirms notika sacensības 500 metru distancē sievietēm. Pēc uzvaras Pekinas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionāta izlaišanas gatava cīņai par uzvaru šīs sezonas kopvērtējumā bija Erina Džeksone no ASV. Ceturtajā slidojumā Femke Koka no Nīderlandes pirmā slidoja ātrāk par 38 sekundēm, kļūstot par sacensību līderi, bet jau nākamajā slidojumā viņu pārliecinoši pārspēja Džeksone. Sestajā slidojumā startēja Džeksones šīs sezonas galvenā konkurente Nao Kodaira no Japānas nespēja būt tik ātra kā Džeksone, beigās piekāpjoties arī Kokai un samierinoties ar trešo vietu. Džeksone un Kodaira pirms pēdējām sacensībām saglabā pirmās divas vietas kopvērtējumā.

Pasaules kausa kopvērtējums 500 metros sievietēm

VietaSportistePunkti
1.E.Džeksone (USA)540
2.N.Kodaira (JPN)492
3.A.Goļikova (RUS)404
4.K.Zjomeka (POL)360
5.F.Koka (NED)324
6.O.Fatkuļina (RUS)308

• Kā nākamie uz ledus stājās vīrieši, lai sacenstos 500 metru distancē. Pasaules čempionātu sprinta daudzcīņā priekšlaicīgi vajadzēja beigt Lorānam Debreilam no Kanādas, kuram bija pozitīvs Covid-19 tests. Šonedēļ viņš bija atpakaļ apritē, piektajā slidojumā pārspējot Pjotru Mihalski no Polijas un kļūstot par sacensību līderi. Pēdējos divos slidojumos startēja četri Japānas ātrslidotāji. Labākais bija Tacuja Šinhama, kurš spēja izcīnīt drošu uzvaru, bet cīņā par otro vietu Vataru Morišige pārspēja Jumu Murakami. Morišigem bija identisks rezultāts ar Debreilu, abiem tiekot pie otrās vietas. Pirms pēdējām sacensībām kopvērtējuma vadību saglabā Debreils.

Pasaules kausa kopvērtējums 500 metros vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.L.Debreils (CAN)528
2.T.Šinhama (JPN)466
3.V.Morišige (JPN)459
4.J.Murakami (JPN)397
5.J.Macui (JPN)356
6.P.Mihalskis (POL)331

• 1500 metru distancē sievietēm ātrslidotājas jau šodien noskaidroja Pasaules kausa sezonas uzvarētāju. Galvenā pretendente uz šo godu bija pat vienas sacensības izlaidusī japāniete Miho Takagi, kura Pasaules kausa izcīņā nebija izbaudījusi zaudējuma rūgtumu. Pēc ceturtā slidojuma vadībā bija Antonete de Jonga no Nīderlandes, bet piektajā slidojumā viņas rezultātu nespēja uzlabot ne norvēģiete Ragne Viklunda, ne šī slidojuma favorīte, Britānija Bove no ASV, kura beigās ierindojās vien septītajā vietā, bet saglabāja otro vietu kopvērtējumā. Pēdējā slidojumā Miho Takagi pārliecinoši pieveica Irēnu Vistu no Nīderlandes, izcīnot uzvaru sacensībās un Pasaules kausa kopvērtējumā. Otrā vieta sacensībās De Jongai, bet trešā Viklundai, kamēr Vista palika ceturtajā vietā

Pasaules kausa kopvērtējums 1500 metros sievietēm

VietaSportistePunkti
1.M.Takagi (JPN)300
2.B.Bove (USA)256
3.A.Sato (JPN)252
4.R.Viklunda (NOR)238
5.A.de Jonga (NED)235
6.Irēne Vista (NED)226

• 1000 metru distancē iespēju startēt fināla posmā nopelnīja igaunis Martens Līvs, kurš ierindojās 12. vietā 14 dalībnieku konkurencē, bet sezonu noslēdza ar 11. vietu kopvērtējumā. Tikmēr cīņa par uzvaru reāli notika starp Nīderlandes ātrslidotājiem, kuri dominējuši visu sezonu. Piektajā slidojumā sacensību ātrāko laiku uzstādīja Kjelds Nuis, kuru nespēja pārspēt Tomass Krols, paliekot otrais. Ar to gan Krolam pietika, lai triumfētu kopvērtējumā un atstātu aiz sevis Nuisu. Trešo labāko rezultātu sacensībās uzrādīja Heins Oterspērs, aiz sevis atstājot Hovardu Holmefjordu Lorencenu no Norvēģijas, šādi sportistiem ieņemot vietas arī kopvērtējumā.

Pasaules kausa kopvērtējums 1000 metros vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.T.Krols (NED)282
2.K.Nuis (NED)270
3.H.Oterspērs (NED)238
4.H.H.Lorencens (NOR)230
5.K.Verbijs (NED)210
6.M.Jamada (JPN)196

• Šosezon garajās distancēs vīriešiem neuzvarams bijis Nils van der Pūls no Zviedrijas, esot galvenais favorīts arī šīs sezonas pēdējās sacensībās 5000 metros. Vieglāku darbiņu padarīja tuvākā konkurenta, nīderlandieša Patrika Rūsta nestartēšana. Van der Pūls startēja vienā slidojumā ar citu nīderlandieti, Joritu Bergsmā. Van der Pūlam ar panākuma izcīnīšanu slidojumā nebija problēmu, pārspējot Bergsmā par 12.60 sekundēm. Neviens no ātrslidotājiem nespēja konkurēt ar Zviedrijas ātrslidotāju, kurš uzvarēja sacensībās un arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Cīņa par otro vietu sacensībās bija pēdējā slidojumā starp Davidi Džioto no Itālijas un Bārtu Svingu no Beļģijas. Pirmajos apļos vadībā izvirzījās itālis, bet pēc tam beļģis pārņēma to, noturot ātrumu līdz distances beigām un atstājot Džioto trešajā vietā. Itālim gan ar to pietika, lai kopvērtējumā ieņemtu otro vietu.

Pasaules kausa kopvērtējums garajās distancēs vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.N.Van der Pūls (SWE)360
2.D.Džioto (ITA)272
3.T.J.Blemens (CAN)264
4.B.Svings (BEL)259
5.J.Bergsmā (NED)211
6.P.Bekerts (GER)195

• Pasaules kausa finālposma otrajā dienā noskaidrosies sezonas labākie 500 metru distancē, 1000 metros sievietēm, 1500 metros vīriešiem, 3000 metros sievietēm un masu startā. Sacensības no plkst. 14:15 būs iespējams vērot ISU YouTube kanālā.

Pasaules kausa izcīņas fināla posms ātrslidošanā, 1. diena

Vieta500m (s)500m (b)1500m (s)1000m (v)5000m (v)
1.E.Džeksone (USA)T.Šinhama (JPN)M.Takagi (JPN)K.Nuis (NED)N.van der Pūls (SWE)
2.F.Koka (NED)L.Debreils (CAN)A.de Jonga (NED)T.Krols (NED)B.Svings (BEL)
3.N.Kodaira (JPN)V.Morišige (JPN)R.Viklunda (NOR)H.Oterspērs (NED)D.Džioto (ITA)

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.