Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Krievijas daiļslidošanas vadība medijiem piedraud ar juridiskiem soļiem

Krievijas daiļslidošanas vadība medijiem piedraud ar juridiskiem soļiem
Soču olimpiādes veiksminieces - komandu sacensību čempione Jūlija Ļipņicka un individuālā čempione Adelīna Sotņikova
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Krievijas Daiļslidošanas federācija, aizstāvot savu sportistu godu un cieņu, draud spert juridiskus soļus pret medijiem, kas spekulē par krievu daiļslidošanas pārstāvju saistību ar dopinga mahinācijām.

Krievijas Daiļslidošanas federācija: "Pēc Maklarena ziņojuma otrās daļas publicēšanas vairākos masu saziņas līdzekļos un sociālajos medijos attiecībā uz Krievijas daiļslidotājiem atkal parādījās spekulācijas, kas balstītas uz it kā "insaida" informāciju un oficiāli neapstiprinātiem pieņēmumiem. Šie izdomājumi saistīti ar Soču olimpiskajām spēlēm, tāpēc federācija savas darbības koordinē ar visām attiecīgajām sporta organizācijām. Apstiprinām jau iepriekš pausto - ar mērķi aizsargāt Krievijas daiļslidotāju godu un cieņu federācija patur tiesības vērsties attiecīgajās iestādēs, prasot sniegt juridisko un ētisko novērtējumu tādiem izdomājumiem. Ņemot vērā tiesiskos un ētiskos aspektus, kā arī šajā jomā eksistējošās normas, pēc oficiālās informācijas saņemšanas federācija veiks nepieciešamās juridiska rakstura darbības."

23. decembrī portāls neveitalia.it publiskoja krievu sportistus ar skrāpējumiem uz dopinga testu pudelītēm Šoču olimpiādē (saraksts ir ŠEIT). Tikai viens pirmā veida ("Type 1") skrāpējums nav pietiekams pierādījums, lai ierosinātu lietu, ja vien nav vēl citu pierādījumu. Vadoties no neveitalia.it sniegtās informācijas, tikai viens šāds skrāpējums bija arī Soču olimpiskajai čempionei daiļslidošanā Adelīnai Sotņikovai, līdz ar to lieta nav ierosināta. 30. decembrī gazzetta.it informēja, ka dopinga skandālā varētu būt iesaistīta Sotņikova un vēl citas krievu daiļslidošanas personas - nosauca vairākus uzvārdus.

Kā jau ziņots, 2016. gada 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiādē - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. Īsi pirms ziņojuma otrās daļas atklāšanas Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pagarināja sankcijas pret Krieviju. 9. decembrī publiskotais otrais ziņojums apstiprināja pirmajā ziņojumā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga sistēmu Krievijā. Tostarp tika norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas. Pierādījumi liecina, ka 12 medaļnieku dopinga testu pudelītes tikušas nesankcionēti atvērtas.

Daiļslidošanas specifikas dēļ dopinga gadījumi tur ir ļoti reti. 2016. gadā ar meldoniju tika pieķerta krievu ledus dejotāja Jekaterina Bobrova, taču drīz vien viņu attaisnoja.

Izmantotie resursi:
fsrussia.ru
rsport.ru


, 2017-01-12 18:30, pirms 7 gadiem
Daiļslidošanā no dopinga nav jēgas, bet meldonijs manuprāt var noderēt.
, 2017-01-12 19:43, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Daiļslidošanā no dopinga nav jēgas, bet meldonijs manuprāt var noderēt.
Ja ir ļoti lielas slodzes, un tādas top daiļslidotājiem ir, jo ntās reizes jāatkārto visādi lēcieni, kam pamatā vēl vajadzīgs spēks, tad tur arī protams var palīdzēt dopings.
, 2017-01-12 22:03, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Daiļslidošanā no dopinga nav jēgas, bet meldonijs manuprāt var noderēt.


tas produkts ir aizliegts no 2016 g., nedrīkst lietot!
, 2017-01-13 09:03, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Daiļslidošanā no dopinga nav jēgas, bet meldonijs manuprāt var noderēt.
Dopings jau nav tikai anaboliskie steroīdi, kas palīdz uzaudzēt muskuļus un spēku, ir dažādi preperāti kas uzlabo izturību, atjaunošanos pēc slodzēm, organisma apgādi ar skābekli, koncentrēšanās spējas, utt. meldonijs jau arī tagad skaitās dopings
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.