Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ukrainā notiekošā kara dēļ Ungārija atsakās no EČ daiļslidošanā rīkošanas

Emils Ozerinskis

Ukrainā notiekošā kara dēļ Ungārija atsakās no EČ daiļslidošanā rīkošanas
Iveta Tota. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Ungārija atteikusies no 2024. gada Eiropas čempionāta daiļslidošanā rīkošanas, trešdien paziņoja Ungārijas Slidošanas federācija.

Kā iemeslu atteikumam ungāru puse minējusi blakus esošajā Ukrainā notiekošā kara nelabvēlīgo ietekmi uz valsts ekonomiku.

Līdz ar Ungārijas atteikumu rīkot nākamā gada janvārī paredzēto Eiropas čempionātu, Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) uzsākusi jaunas turnīra norises vietas meklēšanu. ISU gaida valstu pieteikumus līdz 26. maijam.

Skaidrojot savu lēmumu atteikties no čempionāta, Ungārijas Slidošanas federācija norādīja uz "ieilgušo karu mūsu valsts kaimiņos, tā ietekmi uz ekonomiku un enerģijas cenām, kas būtiski ietekmē slidošanas sportu", un nepietiekamo finansējumu, lai organizētu augstas kvalitātes sacensības.

Šī gada Eiropas čempionāts janvārī notika Somijā. Tajā tika liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas daiļslidotājiem.

Izmantotie resursi:
LETA