Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas duets Ipolito/Mišels izpilda EČ normatīvu, Kučvaļskai 11. vieta "Volvo" kausā

Latvijas duets Ipolito/Mišels izpilda EČ normatīvu, Kučvaļskai 11. vieta "Volvo" kausā
Dž.T. Mišels un Arēlija Ipolito. Foto: instagram.com/aurelijaippo

Rīgā tuvojas noslēgumam "Volvo Open Cup" sacensības daiļslidošanā. Latvijas duets Aurēlija Ipolito un Dž. T. Mišels izcīnīja desmito vietu, turklāt izpildīja Eiropas čempionāta normatīvu. 2016. gada EČ ceturtās vietas īpašniece Angelina Kučvaļska šovakar bija neapmierināta ar savu sniegumu garajā programmā un mājas sacensībās finišēja 11. pozīcijā.

"Volvo" kausa sieviešu sacensībās piedalījās 28 daiļslidotājas. Pirms starta par galvenajām favorītēm tika uzskatītas azerbaidžāniete Jekaterina Rjabova un somiete Emmi Peltonena, savukārt ar mājas sienu palīdzību mūsu sportistei bija iespēja pacīnīties par pjedestālu. Piektdienas īsajā programmā mūsu Angelina Kučvaļska uzrādīja 53.18 un ierindojās septītajā pozīcijā.

Sestdienas sieviešu garajā programmā Angelina Kučvaļska uzstājās tīri labi, taču ainu pabojāja kritiens otrajā lēcienā un vēl viens neizdevies mēģinājums neilgi pirms beigām. Efektīgās roku kustības atmiņā atsauca 2016. gada panākumu, taču kāju darbību droši vien ietekmēja gadu nasta - decembrī tiks pārkāpts 21. slieksnis.

Angelina uz ledus salasīja līdzjutēju dāvātos priekšmetus, taču nebija apmierināta ar savu sniegumu, apsēdās gaidīt rezultātus un fanu dāvaniņas nometa uz dīvāna.

Garajā daļā Latvijas sportiste nopelnīja 89.36, bet summā sanāca 142.54 un 11. vieta. Zeltu ieguva pārsteidzošā baltkrieviete Viktorija Safonova (181.88), sudrabu izcīnīja azerbaidžāniete Jekaterina Rjabova (178.23), bet uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva gruzīniete Alīna Urušadze (163.83).

Kā jau ziņots, oktobrī Kučvaļska izpildīja EČ tehniskos minimumus. Tādējādi tagad atliek gatavoties decembra Latvijas meistarsacīkstēm, kur risināsies pēdējā cīņa par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

-----------------------------------------

Ledus deju sacensībās piedalījās 11 dueti. Šeit risinājās cīņa arī par Eiropas čempionāta normatīviem - tehniskajos elementos jāsaņem vismaz 28.00 īsajā dejā un vismaz 44.00 garajā dejā.

Rīgā uzvarēja galvenie favorīti Sofija Ševčenko / Igors Jerjomenko (Krievija) ar 194.51 abu daļu summā, bet mūsu Aurēlija Ipolito / Dž. T. Mišels (123.23) finišēja desmitajā pozīcijā.

Latvijas dueta galvenais sasniegums bija 28.59 par tehniskajiem elementiem īsajā dejā, bet garajā dejā minimums tika izpildīts oktobra sacensībās Budapeštā (45.00). Tādējādi vēl palikusi formalitāte - jāpiedalās decembra Latvijas meistarsacīkstēs, ja vien nav saņemts atbrīvojums. Latviešu izcelsmes lielbritāniete-amerikāniete Aurēlija Ipolito (21) un franču izcelsmes amerikānis Dž. T. Mišels (19), visticamāk, varēs uzstāties Eiropas čempionātā, kas 20.-26. janvārī risināsies Austrijas otrajā lielākajā pilsētā Grācā.

Foto: instagram.com/mpmarvin

Ledus dejās attiecīgās valsts pilsonību vajag vismaz vienam dalībniekam, izņemot olimpiskās spēles, kur jābūt abiem. Aurēlijai ir arī Latvijas pase un deklarētā dzīvesvieta Valmierā. Zem mūsu karoga Aurēlija Ipolito debitēja 2016. gada novembrī un kopā ar kanādieti-amerikāni Malkolmu Džonsu pārstāvēja Latviju 2018. gada Eiropas čempionātā, kur ierindojās 29. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
kristalice.lv


, 2019-11-09 23:33, pirms 4 gadiem
Angelīnai vajag pāriet uz ledus dejām. Tur nav jāmokās ar lēcieniem, blakus ir čalis un sargā meiteni!
, 2019-11-09 23:42, pirms 4 gadiem
mosby rakstīja: Angelīnai vajag pāriet uz ledus dejām. Tur nav jāmokās ar lēcieniem, blakus ir čalis un sargā meiteni!
revolucionāra doma, savā ziņā loģiska
sieviešu daiļslidošanā labākie gadi ir 15-17
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.