Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Silovam pēc sekmīga sākuma atkal neizdodas iekļūt masu starta finālā

Silovam pēc sekmīga sākuma atkal neizdodas iekļūt masu starta finālā
Haralds Silovs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules kausa trešajā posmā ātrslidošanā 10. vietu masu starta pusfināla sacensībās izcīnījis Haralds Silovs. Līdz ar to latvietim otro reizi šosezon neizdevās iekļūt finālsacensībās.

• Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Haralds Silovs nespēja iekļūt masu starta finālā, savā pusfinālā paliekot 14. vietā. Izlaidis Pasaules kausa otro posmu, kurā sacensības masu startā nebija, latvietis uzreiz devās uz Soltleiksitiju, lai gatavotos šīm sacensībām.

• Silovs startēja pirmajā pusfinālā, kura sastāvs bija spēcīgāks nekā otrā pusfinālā. Līdz ar to priekšā bija ļoti nopietna cīņa, lai 25 dalībnieku konkurencē iekļūtu starp astoņiem labākajiem. Atšķirībā no iepriekšējām sacensībām, šajās Silovs jau ceturtajā aplī iesaistījās cīņā par sprinta punktiem. Latvietis piekāpās Gabrielam Odoram no Austrijas, kurš uzvarēja starpfinišu un tika pie trim punktiem, kamēr Silovam tika divi.

• Nākamajos divos starpfinišos Silovs bija lielajā grupā, netiekot pie iespējas saņemt vēl kādu sprinta punktu. Latvijas ātrslidotājs cerēja, ka ar šiem punktiem būs gana, lai iegūtu septīto vai astoto vietu, tāpēc arī nebija starp tiem, kuri cīnījās par uzvaru slidojumā. Šoreiz notikumi attīstījās savādāk, tiem, kuri jau bija iekrājuši dažus sprinta punktus, arī par katru cenu neraujoties pretī uzvarai un samierinoties ar vietām ārpus labāko trijnieka.

• Uzvaru slidojumā izcīnīja Lī Sen-Huns no Dienvidkorejas, tiekot pie 60 punktiem. Otrais finiša līniju šķērsoja beļģis Bārts Svings no Beļģijas, bet negaidīti trešo vietu izcīnīja dānis Viktors Halds Torups. Beigu beigās izrādījās, ka cīņa pret Odoru ceturtajā aplī bija izšķiroša, jo austrietis ar trim punktiem kā astotais iekļuva finālsacensībās, kamēr Silovs ar diviem punktiem palika desmitais, otro reizi pēc kārtas netiekot finālsacensībās. Otra pusfināla slidojums bija lēnāks, bet arī tajā vajadzēja vismaz trīs punktus, lai tiktu finālsacensībās.

• Pirmajā posmā Silovs startēja arī 5000 metru B divīzijas sacensībās, bet šajā posmā startēs 1500 metru sacensībās B divīzijā. Tās paredzētas naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika, plkst. 02:44.

Pasaules kausa izcīņas 3. posms ātrslidošanā, Masu starts vīriešiem, 1. pusfināls

VietaSportistsRezultātsPunkti
1.L.Sen-Huns (KOR)7:19.24060
2.B.Svings (BEL)7:19.37043
3.V.H.Torups (DEN)7:19.57020
4.O.B.Farstads (NOR)7:19.62010
5.J.Bergsmā (NED)7:20.5307
6.D.Semerikovs (RUS)7:20.0906
7.Dž.Belčos (CAN)7:20.6203
8.G.Odors (AUT)7:45.8503
10.H.Silovs (LAT)7:29.8802

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.